Hayatıma Nasıl Yön Vermeliyim?

Erdi Vatansever

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 15 yaşında, lise 1 öğrencisiyim. Kendim sayısal olarak başarılı bir insanım. Sözel derslerim iyi değildir. Yabancı dilim ve öğrenme kabiliyetim mükemmeldir. Şuan akıcı bir şekilde İngilizce ve az bir şey Almanca konuşabiliyorum. Kendim tıp okumak istiyorum. Fakat sizin de önerilerinizi almak istedim. Kendi hayatımızı kendimiz şekillendiriyoruz. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl kararlar vermeliyim? Benim tek çarem okumak. Babadan kalma şeylerle olacak iş değil benim hayatım.

Dediğim gibi kendim tıp okumak istiyorum. Fakat bilişime de ilgim var. Aynı şekilde mimarlığa da. Dekorasyon kabiliyetim çok iyidir. Ve yabancı dilim de harikadır. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bu benim hayatımın en önemli konusu.

Bence kararsızsan ilk önce tüm meslekleri öğren. Zaten o mesleklerle ilgili bilgileri duyunca bazılarını eleyeceksin veya bazılarını da ben bu mesleği yapabilirim diyeceksin. İnternetten araştır ne yapar meslek, nerede çalışabilirsin, nasıl kendini geliştirebilirisin araştır. Araştırdıktan sonra kendi yeteneklerini bir tarafa, seçebileceğin meslekleri yapabilmek için gereken yetenekleri, düşünce tarzını bir tarafa koyup neyi yapıp yapamayacağını ölç. Daha da kararlaştırma yoluna gidersen okulundaki rehber hocana daha sonra dershane rehber hocalarına, tanıdığın varsa veya tanıdığın birinin tanıdığı üniversitede çalışan bir öğretim görevlisi varsa ona danış derim. Hemen kararını verme. Zaten şimdiden ben bunu yapacağım demek çok yanlış olmaz ama doğru bir karar da olmaz. Mesela ben de lise bir deyim ve fizik bölümü okumak istiyorum. Ama mimar, bilgisayar-makine mühendisliği, tıp okumayı istemiyorum. Çünkü kan görünce tutuluyorum bu yüzden tıp okuyamam. Makine mühendisliğine ilgim yok. Tüm oklar bir tarafı gösteriyor diye şu anda sayısal ağırlıklı çalışıyorum ama diğerlerini de boşlamıyorum.

Daha 9. sınıfta tıp istiyorsan muhtemelen baskı olmadan kendin karar verdin. 9-10'da yapilacak en iyi şeylerden biri yabancı dilini geliştirmek. Tıp içinse duzgun bir sekilde calisman gerektiğini bil.

Meslekleri öğren. Meslekleri yapanlardan öğren. Sana tavsiyem bunu izlemen. Kafanda bir şeyler şekillendirmeye çalış. Neleri yapabildiğine karar ver. Yapabileceğin şeylere yönel. Sevdiğin mesleği yap bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar. 15 yaşında, lise 1 öğrencisiyim. Kendim sayısal olarak başarılı bir insanım. Sözel derslerim iyi değildir. Yabancı dilim ve öğrenme kabiliyetim mükemmeldir. Şuan akıcı bir şekilde İngilizce ve az bir şey Almanca konuşabiliyorum. Kendim tıp okumak istiyorum. Fakat sizin de önerilerinizi almak istedim. Kendi hayatımızı kendimiz şekillendiriyoruz. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl kararlar vermeliyim? Benim tek çarem okumak. Babadan kalma şeylerle olacak iş değil benim hayatım.

Dediğim gibi kendim tıp okumak istiyorum. Fakat bilişime de ilgim var. Aynı şekilde mimarlığa da. Dekorasyon kabiliyetim çok iyidir. Ve yabancı dilim de harikadır. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bu benim hayatımın en önemli konusu.
Kardeşim aklında bir fikir varsa onun peşinden git derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı