Hayatımın kararını vereceğim

• Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.924
Geçmiş olsun nerede dileneceksen konum at yardıma geliriz.

Cevabınızı daha usul bir dille vermenizi beklerdim. Yine de teşekkürler.

Yanlış yapıyorsun kusura bakma ama YouTube'da tutunman imkansız gibi bir şey.

Ne kusuru hocam sizin fikriniz saygı duyarım.

Devam et. Ancak yeni nesil içerikler için para lazım.

Haklısınız hocam.

1 milyonluk üniversite okursan işsiz kalırsın. İlk 50-100 bine girersen işe girebilirsin.

Açıkçası kendi zekama fazla güvenemiyorum. Derslerden bir şey anlamıyorum fazla.

YouTube içerik üretip aylık paranı çıkarmak çok ama çok uzun ve zor bir şeydir.
Aylık asgari ücrete yakın bir para için 10-20, 000 abone ve her videona garanti 30,000 civarı bir görüntülenme lazım (video sıklığına göre değişir.)
Meslek edinmek daha garanti.

Cevabınız için teşekkürler.

Yakınında yüksek mevkide memur varsa (insan kaynakları vs) açıktan işletme okuyup çalıştığı yere aldırabilirsin belki.

Hocam torpil istemiyorum açıkçası.

Üniversiteye sadece iş odaklı bakman çok yanlış. Orada edineceğin çevre ve deneyimi göz ardı ediyorsun. Hayalin bir fanteziden ibaret ve görüyorum ki b planın bile yok. Ayrıca üniversite okuyarakta YouTube için video çekebilirsin.

Doğrusunuz. Bu yönden de bakmak lazım.

YouTuber olmak kolay mı sanıyorsunuz?
Reklam vermek için paranız var mı? Video montajlamayı biliyor musunuz? Video montajlamayı bilmiyorsanız montajlayacak birine verecek paranız var mı? Yeterli ekipmanınız var mı? Ekipmanınız yoksa eğer ekipmana verecek paranız var mı?
Bu iş oldu bitti değil, sınava girseydiniz en azından bir belgeniz olurdu. Bu kötü kararınız için şans diliyorum.

Kolay olduğunu düşünmüyorum. Reklam verecek param var diyebilirim. Montaj yapmasını da biliyorum. Ekipmanım var.

Kendine yapmak için bir iş belirle, o yolda ilerle. Daha sonra hobi olarak YouTube üzerinden istediğini yap, tutunursan işini bırakıp oradan devam edebilirsin. Kendini her zaman garantiye al, sağlam dostlar edin.

Kendine yapmak için bir iş belirle, o yolda ilerle. Daha sonra hobi olarak YouTube üzerinden istediğini yap, tutunursan işini bırakıp oradan devam edebilirsin. Kendini her zaman garantiye al, sağlam dostlar edin.

Sizin de yaklaşımınız doğru hocam. Bu yönden de düşünmek lazım. Teşekkürler fikriniz için.

Selamlar, ben 18 yaşında bir gencim. 1 yıl mezuna kaldım. Hayatımı etkileyecek bir kararı vermek üzereyim. Ülkemizde okuyup işsiz kalan birçok genç arkadaşımız mevcut.
Ben de bu durumdan etkilenerek YKS sınavına hazırlanmayı bıraktım. Yaklaşık 1 ay oluyor. Dün bir konu açmıştım, hayallerimin peşinden koşmak istiyorum diye. Kendime bir YouTube kanalı açıp içerik üretmek istediğimi söylemiştim. Ben bu hayalimin peşinden gitmek istiyorum. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Şimdi bize ne senin kararından diyebilirsiniz, haklısınız da. Benim arkadaşım olmadığı için buraya yazmak istedim. Bana bu durumda biraz yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
1. Ülkemizde okuyup işsiz kalan birçok arkadaşımız mevcut yorumuna cevap vereyim.
Bu okuyup işsiz kalan arkadaşlar 300.000-500.000 gibi sıralamalarla üniversiteye yerleşen arkadaşlar. Daha sonra da biz üniversite mezunuyuz deyip mühendislik işi arıyorlar, markette çalışmam diyorlar. Kimse kusura kalmasın. O üniversiteler oy toplamak için açıldı. Ne sen ne de senin aldığın eğitim vasıflı. Kimse mühendis diye saymaz seni. Acıtıcı olabilir bu birçok kişi için ancak realite bu. Dolayısıyla okuyup işsiz kalmak diye bir şey yok. Okuduğun okul bir kere adamdan sayılması lazım, formaliteden bir şey olmamalı.

2. Hayallerinin peşinden gidebilirsin. Diğerleri gibi yanlış yapıyorsun demem ya da dalga geçmem. Ancak neleri riske ettiğini bilmen lazım.
  • Üniversite okumayarak asgari ücret üzeri bir iş bulma şansını çok büyük ihtimalle yok ediyorsun.
  • Üniversite okumayarak çalışabileceğin toplam iş alanı sayısını ve dolayısıyla iş bulma şansını azaltıyorsun.
  • Küresel çapta eğitim seviyesi artarken okumamayı tercih ederek kendinin rekabetin gerisine sürüklüyorsun.
Eğer youtube'da başarılı olma ihtimalin için bunları riske etmeyi kabul ediyorsan tercih senin. Ancak bunu bilinçli yap, kör değil. Okul okurken de Youtube deneyebilirsin, sıkman gerekir kendini.

1. ülkemizde okuyup işsiz kalan birçok arkadaşımız mevcut yorumuna cevap vereyim.
Bu okuyup işsiz kalan arkadaşlar 300.000-500.000 gibi sıralamalarla üniversiteye yerleşen arkadaşlar. Daha sonra da biz üniversite mezunuyuz deyip mühendislik işi arıyorlar, markette çalışmam diyorlar. Kimse kusura kalmasın. O üniversiteler oy toplamak için açıldı. Ne sen ne de senin aldığın eğitim vasıflı. Kimse mühendis diye saymaz seni. Acıtıcı olabilir bu birçok kişi için ancak realite bu. Dolayısıyla okuyup işsiz kalmak diye bir şey yok. Okuduğun okul bir kere adamdan sayılması lazım, formaliteden bir şey olmamalı.

2. hayallerinin peşinden gidebilirsin. Diğerleri gibi yanlış yapıyorsun demem ya da dalga geçmem. Ancak neleri riske ettiğini bilmen lazım.
  • Üniversite okumayarak asgari ücret üzeri bir iş bulma şansını çok büyük ihtimalle yok ediyorsun.
  • Üniversite okumayarak çalışabileceğin toplam iş alanı sayısını ve dolayısıyla iş bulma şansını azaltıyorsun.
  • Küresel çapta eğitim seviyesi artarken okumamayı tercih ederek kendinin rekabetin gerisine sürüklüyorsun.
Eğer YouTube'da başarılı olma ihtimalin için bunları riske etmeyi kabul ediyorsan tercih senin. Ancak bunu bilinçli yap, kör değil. Okul okurken de YouTube deneyebilirsin, sıkman gerekir kendini.

Hocam bu uzun yazınız için teşekkür ederim, zaman ayırıp yazdığınız için. Kararımı tekrardan gözden geçireceğim.

Gerçekten üniversiteden mezun olursan işsiz kalmazsın. Belli başlı üniversiteler dışında adı sanı belirsiz üniversite veya bölüm okuyup iş diye ağlayanlar kararını değiştirmesin. Ve yine en kötü bölümü kazansan bile üniversite mezunu olarak devam et hayatına. Lise mezunlarının ilkokul mezunularından farkları yok artık.

Selamlar, ben 18 yaşında bir gencim. 1 yıl mezuna kaldım. Hayatımı etkileyecek bir kararı vermek üzereyim. Ülkemizde okuyup işsiz kalan birçok genç arkadaşımız mevcut.
Ben de bu durumdan etkilenerek YKS sınavına hazırlanmayı bıraktım. Yaklaşık 1 ay oluyor. Dün bir konu açmıştım, hayallerimin peşinden koşmak istiyorum diye. Kendime bir YouTube kanalı açıp içerik üretmek istediğimi söylemiştim. Ben bu hayalimin peşinden gitmek istiyorum. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Şimdi bize ne senin kararından diyebilirsiniz, haklısınız da. Benim arkadaşım olmadığı için buraya yazmak istedim. Bana bu durumda biraz yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Kardeşim kesinlikle üniversite okumalısın yıllardır ben yayıncılık sektöründeyim belki de 10 binlerce yayın açan ya da deneyen insanlarla bire bir konuştum çeşitli yayın platformlarında yetkili olarak çalıştım. Şu anda gördüğün yayıncılara, YouTuber'lara özenip hayatını çöp etmeni istemem. Hem üniversite okuyup hem yayın yaparak 3-4 ay öncesinde mezun oldum. Kolay değil ikisini aynı anda götürmek ama şunu diyebilirim 2014'den beri bu sektörün içerisindeyim ve bu işe başlayanların sadece %0.1 para kazanıyor sayı gerçekten o kadar az ve inan geceni gündüzüne katsan bile bir geri dönüşü olmadığında çok üzülürsün. Kesinlikle YouTube kanalı aç videolar çek içerikler üret ama hobi olarak yap. Yine de karar senin detaylı şekilde konuşmak istersen tecrübelerimi aktarabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı