Hayatın amacı ne?

Sorun o değil mi zaten?

Bu zamana kadar düşünmediğimi nereden biliyorsun?

Ben sana ölümsüz olalım demiyorum ki, neden doğduk diyorum.
“Zaten öleceğiz neden yaşıyoruz” demişsin, bende bunu açıkladım. Diğerleri ölmeseydi yaşayamazdın zaten, sen öleceksin ki gelecek nesiller yaşayacak. Bunu zaten ekosisteme, besin zincirine vs. bakarsan anlayabilirsin.

Soru 1:

Allah 4 kitap gönderdi, 3 tanesi bozuldu, 1 tanesi sağlam. Koskoca evreni yaratan Allah 3 kitabı koruyamadı mı, son 1 kitabı nasıl korudu?

Soru 2:

Madem evreni Allah yarattı, neden başka dinler var? Koskoca Allah diğer dinlerin oluşumunu kendisi engellemek yerine neden peygamber gönderdi.

Soru 3:

Neden İslam'la şereflendirilen topraklar çöl, insanlar fakir? Neden diğer dinlerle şereflendirilen topraklar ve insanlar zengin?

Buna benzer yüzlerce soru oluşturulabilir.
Biliyorsun ki bu Dünya imtihan edilmemiz için var, yani İslam'da böyle. Tek bir kitap olsaydı tahkiki imana gerek duyulmazdı, herkes taklidi imana sahip olacaktı. Rabb'im 3 bozulmuş kitap ve 1 doğru kitap sundu ki bunları okuyup, önceden gönderilenlerin menfaat uğruna değiştirildiğini anladıktan sonra İslam'ın doğru olduğunu anlayabilelim.

Ama böyle olmasaydı gerçekten imanla araştıranlarla araştırmadan tek kitabı seçenler bir olacaktı. Rabb'im her şeyi bir düzene soktu ki hak eden hakkını alsın.

Kendisi direkt engelleseydi burası imtihan Dünyası olmazdı.

İslam'da çok fazla varlıklı insan vardı o zamanlar. Hz. Süleyman gibi bir çok peygamber ve Müslüman buna örnektir.

Amaç falan yok hepimiz kanlı canlı biyolojik bir robotuz doğarız büyürüz okula gideriz işe gireriz evleniriz vb vb bu saydıklarım herkesin amacı değil mi ne bileyim ODTÜ İTÜ boğaziçinde okumak çok sevdiğin bir kişiyle evlenmek çok güzel bir işin olması oysa bence bu bir amaç değil herkes zaten okuyor evleniyor işe giriyor.

“Zaten öleceğiz neden yaşıyoruz” demişsin, bende bunu açıkladım. Diğerleri ölmeseydi yaşayamazdın zaten, sen öleceksin ki gelecek nesiller yaşayacak. Bunu zaten ekosisteme, besin zincirine vs. bakarsan anlayabilirsin.
Ama eğer tanrı bu evreni yarattıysa, isterse bu düzeni de kaldırabilirdi.

Amaç falan yok hepimiz kanlı canlı biyolojik bir robotuz doğarız büyürüz okula gideriz işe gireriz evleniriz vb vb bu saydıklarım herkesin amacı değil mi ne bileyim ODTÜ İTÜ boğaziçinde okumak çok sevdiğin bir kişiyle evlenmek çok güzel bir işin olması oysa bence bu bir amaç değil herkes zaten okuyor evleniyor işe giriyor.
Bence de amaç yok, zaten başka mantıklı bir cevap yok.

Ama eğer tanrı bu evreni yarattıysa, isterse bu düzeni de kaldırabilirdi.

Bence de amaç yok, zaten başka mantıklı bir cevap yok.
Evet isterse kaldırabilirdi, istememiş kaldırmamış. Varsayımlar üzerine her soruya cevap verilebilir. Agnostiğim, tanrının var veya yok kanıtlanamaz olduğuna inanıyorum. Kuran okudun mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı