Hayatın amacı ne?

Bilmiyorum. Diğer insanlar günlük hayatta cevabı bulmuş gibi görünüyor, başkalarının da ne düşündüğünü merak ettim.

Ben kendime hayat amacı bulmak için dinlere inanmak istiyorum, gerçek olduklarını düşündüğüm için değil.
Şamanizm veya Budizm okumanı öneririm dostum. Amacım küçümsemek değil. Ben bir apateist olarak cevabı bulmadım, cevap umrumda değil. Ahlak da dinden değildir, dogmalar da.

Yani daha neyi sorguladığını bile tam olarak bilmiyorsun?
İnsanların varlığını ve amacını sorguluyorum.

Şamanizm veya Budizm okumanı öneririm dostum. Amacım küçümsemek değil. Ben bir apateist olarak cevabı bulmadım, cevap umrumda değil. Ahlak da dinden değildir, dogmalar da.
Budizm gerçek olsaydı Hindistan en zengin ülke olurdu. Şamanizm gerçek olsaydı Türkler İslam'a geçmezdi. Her iki dinde popüler değil, eğer gerçek olsaydı popüler olurdu.

İnsanların varlığını ve amacını sorguluyorum.

Budizm gerçek olsaydı Hindistan en zengin ülke olurdu. Şamanizm gerçek olsaydı Türkler İslam'a geçmezdi. Her iki dinde popüler değil, eğer gerçek olsaydı popüler olurdu.
Hayat öyle işlemiyor ki. Budizm bir fetih dininden ziyade bir yaşam felsefesidir. Türklerin İslama geçmesinin sebebi de savaş kaybetmiş olmalarıdır. Hindistan da tüm tarih boyunca çok büyük imparatorluklar kurmuşlar. Sana uzun uzun anlatmak isterdim ancak sen bence anlamak istemiyorsun, cevap arayıp cevapları görmezden gelmek gibi. Cevap vardır, yoktur bilinmez ancak senin de cevapları düşünmeden, sorgulamadan direkt aceleci cevaplar vermen bana anlamaya çalışmadığını gösteriyor. Senin sorguladığın noktalar semavi dinlerin en güçlü olduğu noktalar ayrıca, tüm semavi dinler bunlara bir sürü ortak kanı cevap verebiliyor, ne kadar mantıklı sen karar verirsin de bence daha zayıf olduğu noktalara odaklan.

@759144 Sana bir soru: Mantıklı olan popüler olan mıdır? Biraz düşün.
Sen tanrı olsan, evreni yaratmış olsan, kendi dininin unutulmasına, alternatiflerinin çıkmasına izin verir miydin?

Hayat öyle işlemiyor ki. Budizm bir fetih dininden ziyade bir yaşam felsefesidir. Türklerin İslama geçmesinin sebebi de savaş kaybetmiş olmalarıdır. Hindistan da tüm tarih boyunca çok büyük imparatorluklar kurmuşlar. Sana uzun uzun anlatmak isterdim ancak sen bence anlamak istemiyorsun, cevap arayıp cevapları görmezden gelmek gibi. Cevap vardır, yoktur bilinmez ancak senin de cevapları düşünmeden, sorgulamadan direkt aceleci cevaplar vermen bana anlamaya çalışmadığını gösteriyor. Senin sorguladığın noktalar semavi dinlerin en güçlü olduğu noktalar ayrıca, tüm semavi dinler bunlara bir sürü ortak kanı cevap verebiliyor, ne kadar mantıklı sen karar verirsin de bence daha zayıf olduğu noktalara odaklan.
Tamam da eğer Şamanizm gerçek olsa Türkler neden savaşı kaybetsin?

Tamam da eğer Şamanizm gerçek olsa Türkler neden savaşı kaybetsin?
Sevgili dostum, Türkler, Şamanizme değil Tengrizm'e inanırlar öncelikle. Tengrizm de sadece Şamanizm temelli değil aynı zamanda Animizm temellidir. Budizm'de gördüğün yaşam felsefesi gibi yani. Her şeyi doğa verir, her şeyi doğa alır, o yüzden doğayla bütünleşmeliyiz derler. İkincisi de hemen her dinde bir sınav vardır, tanrı direkt müdahale ederse sınavın ne anlamı kalır? Gayet mantıklı bir argüman sunuyor dinler bu konuda.

Anarşist değil de, yani çok saçma, neden varız ki?
Beni yanlış anlama, boş konuşuyorsun. Önünde çözmeyi başaramadığın bir okyanus, evren, hastalıklar, kişilikler, toplumlar, siyasal yönetimler vb. bir ton şey var iken böyle konuşmak bana sadece cahiliyet gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı