Hayatın anlamı ne?

Halaxsi

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
446
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Grove Street
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hayatın anlamı ne?
Bu soruyu cevaplamadan önce şu soruyu düşünmeliyiz: Buradaki anlamdan kastımız ne?
Hayatın anlamı diyoruz da hayatın anlamını düşünmeden önce burada ki anlamın anlamını düşünmek gerekiyor. Nitekim buradaki anlam, birçok kişiye göre birçok anlama geliyor. Kimisine göre dini vazifelerdir, kimisine göre boş boş yaşamaktır, kimisine göre yaşamın kökenidir, daha birçok farklı görüş.
Yani bu soruya bence tek ve kesin bir cevap bulmak imkansız. Eğer bu tarz bir cevap bulmak istiyorsak buradaki anlamın anlamını düşünmemiz, bir nevi ne düşünmemiz gerektiğini düşünmemiz gerekiyor.
Bu benim görüşümdür. Biraz saçma gibi ama olsun.
Uzun zaman sonra ilk defa konu açıyorum. Eğer bir yerde hata yaptıysam affola. Sizin de görüşlerinizi almayı çok isterim.
İyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlam arayışının kendisi bir anlam!
 
Sevmek ve sevilmek. Huzurlu olduğun, mutlu olduğun insanın yanında beraber yaşlanmak, beraber hayatını sürdürmek. Aşktır hayatın anlamı.
 
Hayatın anlamı mı? Hmm. Benim düşüncem yaratıcının güçleri doğrultusunda, kendisini tatmin etme ve gücünü kullanmak için ona biat etmek için yaratılmış zayıf ve düşük zekalı yaratıklarız. Sadece 'gerçeklik' diye adlandırdığımız yaşam adlı kelimeyi gerçekleştirmek. Gerçeklik kelimesini tırnak içine aldım fark ettiyseniz. Çünkü yaşamın anlamı tam olarak o cümlenin içinde farklılık gösteriyor. Örneğin gerçeklik bir insana göre huzurlu yaşamaktır, o zaman o kişi huzurlu bir hayat yaşamayı gerçekleştirmektir veya gerçekleştirmeye çalışır, başka bir kişinin gerçekliği ise ölüm olabilir mesela. Ancak burada dikkat etmediğiniz bir konu daha var, anahtar kelime gerçeklik değil, yaşam idi. Kimisi yaşar, kimisi yaşamaya çalışır, kimisi ise yaşamaz. Yaşayanlar gerçeklik kelimesini gerçekleştirir, yaşamaya çalışan ise gerçeklik kelimesini uygulamak ister ve o yolda yaşamını harcar ve bu durumda kimisi kazanır kimisi ise kazanamaz, son olan ise yaşamayanlar. Bunlar ya ölüdür, ya da hayattayken ölü olanlardır. Biraz felsefe yapmış olabilirim üzgünüm, uzun süredir biraz dolu gibiydim, hazır böyle bir konu açılmış rahatlamak istedim :)
 
Yeme, içme, gezme. Tükenip gidiyor ömür dediğin, o yüzden kendimizi sadece çalışmaya vermemeliyiz. Biraz hayattan zevk almaya çalışmalıyız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı