Hayatın anlamını buldunuz mu?

Mecazları boş verin, ilk savaş ayetine bakın. Zulmedenlere karşı, mazlumlara savaş izni verilmiştir ki ayette mecaz yoktur.
Sonrasında da, tövbe edenler müstesna... denilmiştir. Kur'anda fiillerin hükmü başta verilir,ardından affa teşvik edilir. :)
Bu kategoriye yazmak için belli bir düşünsel birikiminiz olması gerekiyor. Yoksa uçtum şahitlerim var veya gece 3'te camıma çıkan keçiyi gördüm aydınlandımvari kafalar ile burada felsefe diye anca hava yazıyorsunuz. Kuarkları, gök adaları öğrenip de sonun Kuran ile bittiyse aç bir konu, bunun mantığı neymiş yaz, biz de okuyalım.

Hayatın anlamı diye ilkel korkular için oluşturulan "defansları" pazarlıyorsunuz.
Saygısız birisi cahil birisinden daha kötüdür. Zira cahil dinler de,saygısız olan kulaklarını da kapatır gözlerini de, "la la la" der arkasını döner gider :)

2 saattir alaycı tavırlar sergileyip kendi kendinize bir şeyler uydurup yazıyorsunuz. Kimse uçtum şahitlerim var demedi ya da keçilerden bahsetmedi.

Saygısız birisi cahil birisinden daha kötüdür. Zira cahil dinler de,saygısız olan kulaklarını da kapatır gözlerini de, "la la la" der arkasını döner gider :)
Konuş, dinleyeyim diyorum. Hayatın anlamını hangi mantığa oturttun, ister buradan yaz, ister ayrı bir konu aç. Buradaki sıkıntı nedir? Ne saygısızlık var ne başka bir şey. :)

İnsanın değerlendirmesine tesir eden, aşkın hususlar vardır ki her insan bunu farkedebilir. Öğrendiği ve gördüğüne ters bir fikre sahiplik, pek çok koşulda mümkündür. Meta üzerinden herhangi bir açıklama, insanın bu hale ulaşmasını anlamlandıramayacaktır.

Son düzenleme:
Konuş, dinleyeyim diyorum. Hayatın anlamını hangi mantığa oturttun, ister buradan yaz, ister ayrı bir konu aç. Buradaki sıkıntı nedir? Ne saygısızlık var ne başka bir şey. :)
Size özel makale yazmamı mı istersiniz yoksa hali hazırda olan bir makaleyi mi atayım? Bazı ruhsal bozukluğu olan kişiler "Googledan atma la" falan diyebiliyorlar. Sizden de öyle bir cümle duyacağımı sezmedim değil... Bu yüzden çekiniyorum :)

@Can T
Merhaba arkadaşlar, ben hayatın anlamının insandan insana değiştiğini düşünüyorum. Bana göre hayatın anlamı düşünmekte sizin fikriniz nedir?

temet-nosce-te-ipsum-matrix-kendini-bil-yunus-emre.jpg

Yoksa Matrix'te miyiz 😄

Hayatın anlamı çok basit:
Hayatta kalmak.

Bunu tarih okuyarak bile çözebilirsiniz. İnsanlar her şeyi ihtiyaçtan keşfetti.

Örneğin, MÖ 21.000-15.000 yılları arasında Buzul Çağ başlamış. Bu da vahşi hayvanların çoğalmasına yol açmış. Ve bunun sonucunda insanlık, yabani hayvanlara yenik düşmemek adına daha sivri, kesici aletler tasarlamış. O insanları hayata bağlayan, hayatta tutan şey bu icat olmuş.

Sonuç olarak, hayatın anlamı, hayatta kalmaktır ve her hayatta kalma öyküsü farklıdır. Geçmişte yaptıklarınıza ve gelecekte yapmak istediklerinize bakın ardından şimdiki durumunuza bakın neye ihtiyacım var diye sorun kendinize ve hala sizi hayata bağlayacak, hayatta tutacak ve severek öyküyü yazabileceğiniz bir kaleme rastlamadıysanız, o halde elinize farklı kalemler almanın vakti gelmiştir.

Sevdiğim kadınla evlendim. Bir kızımız oldu. Arabam var. Güzel bir işim var. Yakında evim de olacak inşallah. Yakın zamanda maddi durumumu toparlayıp her sene tatilde yurtdışı seyahatlere çıkmayı planlıyorum. Hayatta istediğim her şey oluyor. hayatin anlamı bencr bunlar. Daha ne isterim ki 😊

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı