Dostum bana göre hayattın anlamını insanın kendisi belirler. Bana göre hayattın anlamı ölmeden önce maddi ve manevi olarak en yüksek seviyeye çıkabilmeyi başarabilmektir.İnsanlar zekaları geliştikçe kendilerini evrenin merkezinde sanıyorlar. Her şeyin odak noktasının kendileri olduğuna inanıp sürekli bir şeyler uğruna çaba sarf etmişler ama size bir şey söyleyeyim mi? Aklımızın almayacağı evrende bizim gram önemimiz, anlamımız yok. Bunun yüzünden defalarca, yaşadığım hayatı boş verip kendimi saldığım oldu, bazen de ara sıra aklımın başıma gelip bir şeyleri yoluna sokmaya çabaladığım oldu. Bir gün öleceğiz ve neler yaşamış olduğumuzun gram önemi kalmayacak. Sizce hayatın anlamı, önemi var mıdır?
O zaman zaten kendini kandırmış oluyorsun. Gene bir şey değişmiyor. Gerçek ortada oluyor ama sen kendin bunu kabullenemeyip başka şeylere yöneliyorsun.Hayat anlamsız değildir, hayat "inanmayan bir kalp" için anlamsızdır.
Evet, inanmayan biri için aşırı derecede boş, anlamsız, gelip geçici bir zaman aralığıdır sadece hayat. İyi olmanında, kötü olmanında anlamı yoktur hatta, çünkü yok olup gidecektir ona göre. İnsanlığa faydalı olmak falanda inançsız biri için boş, çünkü herşey toz olup bittiğinde onunda bir anlamı kalmayacak.
İyi ki iman var.
Hayatın anlamı her düzgün düşünebilen insan için aynıdır. O da mutluluğa ulaşmaktır. Bana göre sana göre diye birşey yok.Dostum bana göre hayattın anlamını insanın kendisi belirler. Bana göre hayattın anlamı ölmeden önce maddi ve manevi olarak en yüksek seviyeye çıkabilmeyi başarabilmektir.
Doğru çok haklısınız.Hayatın anlamı her düzgün düşünebilen insan için aynıdır. O da mutluluğa ulaşmaktır. Bana göre sana göre diye birşey yok.
Çünkü hayattaki tüm eylemlerinin nedenlerini sorguladığında mutlu olmak için sonucuna ulaşırsın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.