Hayattan keyif alamıyorum

baranakpnr

Picopat
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2021 başladığından beri boş bir hayat yaşıyormuşum gibi hissediyor. M mutsuzum, bitkinim ve yorgun hissediyorum. Her günüm aynı rutin ile geçiyor. Sabah uyanıyorum 1 2 saat sosyal medyada boş boş takılıyorum marketimiz var. Oraya gidiyorum, 2 saat sonra geri geliyorum ve Full video, yayın izleyerek geçiyor günüm. Her gün aynı rutin eskiden oyun oynuyordum ne bileyim okul vardı falan ama şimdi en sevdiğim şey oyun oynamak bile içimden gelmiyor. Okula giderken bir arkadaş ortamı oluyordu. Şimdi sadece ailem var, arada bir 1 arkadaşımla birkaç saat oyun oynuyoruz. O kadar hayalimde esporcu olmak vardı iyi bir oyuncu olduğumuda düşünüyorum fakat bilgisayarım kötüydü. Maddi durumlardan dolayı bir bilgisayar alabildim fakat 75 Hz oynuyordum. 144Hz geçtim para bulup, bu sefer de 144 FPS'in altına düşüyordu. Oyun zevk vermiyordu, hayalimdeki meslekten bile vazgeçtim. Size içimi dökmek istedim.
İyi geceler diliyorum hepinize.

{Derdinde bu demeyin en zevk aldığım şeyi bile sevemiyorum artık}
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız olmadığımı yavaş yavaş anlıyorum, bana da aynısı oldu son zamanlarda tekar zevk almaya başlıyor gibiyim ama eskisi kadar olmuyor ya.

Eskiden aldığım zevkler aklıma gelince üzülüyorum. Her şeyden mi zevk alamıyorum ya çok kötü bir durum.
 
Eğer ilginizi çekerse arkadaşlık uygulamaları veya sitelerinde farklı insanlarla konuşabilirsiniz. Ben Slowly öneriyorum. Öyle Omegle gibi platformları tercih etmeyin bence. Farklı insanlarla ilginizi çeken konularda konuşmak belki farklılık yaratarak size iyi gelebilir.
 
Her zaman aynı şeyler sıkıyor. Ben sabah kalkıyorum kahvaltı sonra geceye kadar bilgisayar sonra akşam yemeği sonra yine bilgisayar falan filan. Bir zaman sonra sıkmaya başlıyor. Benim canımı da sıkmaya başladı bu durum.
 
Farklı şeyler yapmaya başlamayı deneyebilirsin çünkü bir süre sonra en çok sevdiğin oyun, sevdiğin yemekler, hele ki şu corona döneminde geçirdiğimiz yasak ve günler böyle durumlara sebep veriyor doğal olarak. Kendini keşfetmeye odaklanabilirsin. Eğer teknolojik eşyalarla uğraşmayı seviyorsan alternatiflerinin dışına çıkmayı dene. Teknolojiyle alakalı bir şeyler yap. Evinden dışarı çıkamıyorsan da internet aracılığıyla yeni şeyleri keşfetmeni öneririm. Bunların dışında kendini geliştirme işleri ve hayatını sorgulamayı da deneyebilirsin. Neden geldik, nereden geldik, nereye gideceğiz? Bunlar senin için önemli mi? Bir de corona olmadan önceki hayatınla şimdiki hayatını karşılaştırmayı ve aradaki farkı incelemeyi dene. Bence çok fark olmayacaktır çünkü günlük hayatta yaptığımız şeylerin aynısını şimdi de yapıyoruz. Bizi psikolojik olarak etkiliyor bu durum. Düşüncelerim bu yöndedir.
 
Hocam çok yakın bir düşünce bana oluyordu.
Sabah kalk, banyo yap, okula git, banyoya gir, işe git, eve git, 1-2 saat oyun oyna, uyu.
Artık tabii ki sıkılmaya başlıyorsunuz, her sabah kalktığımda ben ne boş bir hayat yaşıyorum diye düşündüğüm var.

Ne yalan söyleyeyim, korona bana yaradı, 2 günde 12 saat ders çalışıyorsam 4'e indi. Hikayeli oyunları oynayıp bitirebiliyorum, Dropshipping yapıyorum ve işe gidip kazanamadığımı kazanabiliyorum.
 
Hocam çoğu insan sizin halinizde şu an. Bence yeni bir şeyler öğrenmeye başlayabilirsiniz. Örneğin yazılıma başlayın, bir şeyler üretin, keyif alırsınız emin olun. Bundan sıkılınca sürükleyici bir kitaba veya diziye başlayabilirsiniz. (Dizi için The Walking Dead öneririm.) Ayrıca bu tür şeylerde yan etkenler de etkili olabiliyor. Sakın beni yanlış anlamayın ama benim gözlemlediğim özellikle bu dönemde genç arkadaşlar pornografik video ve mastürbasyonu fazlaya kaçırabiliyor. Bakın bu aslında komik gözükse de önemli bir detay, reddit'de bunla ilgili sayfalarca yorum var. Beyninizin dopamin dengesini ciddi manada bozuyor. O yüzden eğer böyle bir alışkanlığınız varsa bunu bırakın. Dediğim gibi beni yanlış anlamayın. Aynı şekilde fazla oyun oynamak da buna sebep olabilir. Dopamin dengesi bozulursa gün içinde mutsuz, halsiz ve isteksiz olmanız normal.
 

Geri
Yukarı