Hayattan nasıl zevk alınır?

mercha

Hectopat
Daha fazla  
16 yasinda bir lise ogrencisiyim. Kisaca, artik eskiden yaptığım aktiviteler, oynadigim oyunlar bana zevk vermiyor. Dogru duzgun gulemiyorum, vaktin akip gecmesini istiyorum hep. Ani yasamak diye bir durumum kalmadi artik, ani yasamak istemiyorum. Sizce ben eski nesemi nasıl yerine getirebilirim, benim yaslarimdayken ayni durumu yasayan abilerim bana biraz nasihat verebilir mi? Cok teşekkür ederim.

Testosteron seviyenizi kontrol ettirir misiniz? Yanlış bilmiyorsam ergenlik döneminde az salgılandığında çok ani duygu değişimleri oluyor. Şu an yaşadığınız gibi.

Hayata bir daha gelmeyeceksin daha gençsin bunları düşünme.
Hayatın farkında ol anın farkında ol tadını çıkar üzülme.
Bu hayatta bir çok şey kafayı takacak kadar senden değerli olmasın..
Arkadaşlarına karşı kibirli olma ama biraz egolu ol egolu ol derken de kendini sev ve değerini bil anlamında.
Belleğini anılar mezarlığına çevirme anılar cennetine çevir. :)

Bende aynı şeyleri yaşıyordum. Bence senin konuşmaya ihtiyacın var. Bazı uygulamalar ile (illa Tinder vs. değil) normal olanlardan konuşacak kişiler bulabilirsin. Birlikte oyunlar vs. de oynayabilirsiniz. Dediklerimi gerçek hayattan bulabileceğin kişiler ile de yapabilirsin tabii ki.

Hocam aynı yaşta olup aynı durumda olduğumuz için benim fikrim yeni şeyler denemek. Mesela ben kekemeyim bunu yenmek için kitaplar okuyorum sesli şekilde ve yeni dünyalara açılıyorum, günün 1 saati böyle gidiyor. Okuldaki arkadaşlarla okulda konuşuyoruz 8 saat ordan geçiyor. Erken uyuyorum eskiden 1de uyurdum sabah kötü enerji ile uyanıp günüm kötü geçerdi şimdi ise 11de uyuyorum hem uykumu alıyorum hemde enerjili uyanıyorum. Yeni bir hobi arayışındaydım futbolum iyi değil basketbolda iyi değilim bende akvaryum kuracağım maddi imkanlarım ile bununla ilgileneceğim. Sosyalleşmeye çalışmanızı öneririm. Oynadığımız oyunlar tabiki zevk vermeyecek aynı şeyleri çoğu sefer yapıyoruz. Yeni şeyler keşfetmek yapmak lazım. Umarım ikimizde toparlayabiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı