Hazır sistem vs Toplama sistem

Arkadaşlar oyuncu bilgisayarı dizmek istiyorum. Şu an elimde bununla ilgili sadece klavye ve mouse var haricinde hiçbir şeyim yok ve çok fazla tedirginim hazır sistem mi alayım yoksa tek tek mi toplayayım emin değilim ve bilgim de yok o yüzden paramın boşa gitmesinden korkuyorum. Bana yardımci olursanız sevinirim. Bütçemi soracak olursanız asgari ücret çalışıyorum o yüzden paradan yana sıkıntım yok yani tüm parayı direkt yatırabilirim.
Hazır alırsan anakart gibi kısımlardan kıstıkları için ilerde güncelleme yaparken masraf çıkarma ihtimali oluyor. Kendin topladığın zaman Ekran kartı ve işlemci daha düşük parçalar ile topluyorsun ama ilerde 3-4 sene sonra güncelleme yapacaksan masrafı çok daha az oluyor.

F/P olsun diyorsan hazır sistem, biraz kalite koksun diyorsan kendin toplayacaksın. Asgari ücret ne kadar bilmiyorum ama belirli bir bütçe söylemen lazım. Elle tutulur bir cihaz yine 16k civarından başlar.

Çok kaliteli hazır sistemler var bende kaliteden yanayım 5-10FPS az olsun SSD Anakart'ım kaliteli olsun.

Böyle olunca da ortalık "performans sorunu, sıcaklık sorunu" vb. konularla dolup taşıyor. Takmışlar çırılçıplak anakart VRM'ler alev atıyor, çöp kalite SSD koymuşlar %70 dolulukta hızı SATA seviyesine düşmüş.
Kesinlikle. Geçmişte de çok oluyordu, bugün de çok oluyor. Sadece ekran kartını bir tık iyi bir model koyup geri kalan bileşenleri çöp kalitede dolduruyorlar. Oyun testi açıp FPS gösterip millete iteliyorlar çöpleri. Abuk sabuk kasalar, dandik SSD'ler, adi PSU'lar ve dahası...

Kaliteli ürünler olsun, performansı bir tık alt olsun daha iyi. Tamamen örnek veriyorum: 4060Ti alıp GameBooster kasa ve PSU alacağıma 4060 alır kaliteli kasa ve PSU alırım. Hep de böyle öneririm.

Çok kaliteli hazır sistemler var bende kaliteden yanayım 5-10FPS az olsun SSD Anakart'ım kaliteli olsun.

Bazı satıcılar yükseltme seçeneğine mantıklı alternatifler bırakıyor, bazıları ise çöp donanımlar satılsın diye makas açıyor.

Atıyorum 5500 koymuş hazır sisteme 5600'e yükseltmek için 2K fark istiyor. Perakende satışta bile öyle bir fark yok.

Bazı satıcılar yükseltme seçeneğine mantıklı alternatifler bırakıyor, bazıları ise çöp donanımlar satılsın diye makas açıyor.
Zaten hazır sistemlerin bir amacı da elde kalan bileşenleri itelemek. Bugün hâlâ RX 6000 serisi ile hazır PC'ler çıkıyor.

Böyle bir şey mesela hocam EMIN CITAK-E4 / AMD Ryzen 5 5500 MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
İşlemci 5600 anakart Prime B550 SSD 1TB S70 Blade RAM'ler 2*8 3600MHz 20k oluyor bende böyle bir şey almayı düşünüyorum.

Atıyorum 5500 koymuş hazır sisteme 5600'e yükseltmek için 2K fark istiyor. Perakende satışta bile öyle bir fark yok.

Son düzenleme:
30 bin liraya 3060 sistem?! Şaka mısın birader? 30 bin liraya 7500F & RTX 4070'li hazır sistemler var. 3060'lı hazır sistemlerin değeri bugün 14K en fazla. Abuk sabuk PC atmayın. Azıcık araştırın şunu ya.

RTX 3060 günümüzün 1050 Ti'ı işte. Abi ben bu karta 6600 XT üzerine 1 ay bile dayanamadım öyle kötü millet nesini seviyor ya da beğeniyor anlam veremiyorum.

Güç tüketiminin yükseliğine mi yanayım, olmayan kas gücüne ve RT performansına mı.

30 bin liraya 3060 sistem? Şaka mısın birader? 30 bin liraya 7500F & RTX 4070'li hazır sistemler var. 3060'lı hazır sistemlerin değeri bugün 14K en fazla. Abuk sabuk PC atmayın. Azıcık araştırın şunu ya.

Siz beni yanlış anlamışsınız sanırım, ben bunu al demiyorum zaten. Sadece o an o cihaz önüme çıktı düşünceme örnek olsun diye onu attım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı