Hazırlık için tespit sınavına girmek yeterli mi?

Sagurata

Kilopat
Merhaba. Okuduğum bölümde zorunlu hazırlık var ve ben ne olursa olsun zaten hazırlık okumak istiyordum. Şimdi üniversitenin sayfasına baktım karşıma 2 ayrı sınav çıktı. Birisi İngilizce yeterlilik, diğeri seviye tespit sınavı. Ben bu sınavlardan sadece seviye tespite girsem yeterli olur mu? Anladığım kadarıyla İngilizce yeterlilik eğer dilde iyiyse direkt hazırlık sınıfını atlamaya yarıyor ama ben bunu istemiyorum. Ayrıca seviye tespit sınavının herhangi bir başvuru kısmı yok. Sadece İngilizce ve Arapça yeterlilik sınavının başvuru formları var. Seviye tespit için başvuru yapmama gerek yok mu?

1693595043945.png

Yeterlilik sınavı hazırlığı geçmek için seviye tespit sınavı İngilizce seviyenin belirlenip ona göre bir hazırlık sınıfına alınman için. Seviye tespite girmezsen İngilizce seviyesi karma bir sınıfta ders görürsün eğer girersen A1 A2 B1 B2 sınıflarından seviyen hangisiyse ona girersin.

Yeterlilik sınavı hazırlığı geçmek için seviye tespit sınavı İngilizce seviyenin belirlenip ona göre bir hazırlık sınıfına alınman için. Seviye tespite girmezsen İngilizce seviyesi karma bir sınıfta ders görürsün eğer girersen A1 A2 B1 B2 sınıflarından seviyen hangisiyse ona girersin.
Yani benim seviye tespite girmem yeterli oluyor. Peki bu sınavın başvurusu vs. oluyor mu? Diğer sınavın var ama bu sınavın başvurusu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı