HD 7850 sistem oyun oynarken reset atıyor

Wanderathh

Hectopat
  • HD7850 1GB ekran kartı.
  • i5-4690K işlemci.
  • 8 GB RAM.

Oyun oynarken PC kendi kendine reset atıyor. 460W Cooler Master PSU var. Sorun neden kaynaklanıyor? Çozemedim. Bazen de ekranda cizgiler cıkıyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.

• HD7850 1GB ekran kartı.
  • i5-4690K işlemci.
  • 8 GB RAM.

Oyun oynarken PC kendi kendine reset atıyor. 460W Cooler Master PSU var. Sorun neden kaynaklanıyor? Çozemedim. Bazen de ekranda cizgiler cıkıyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
Yeni mi aldınız hocam ekran kartını ikinci el olarak? Chipset / VRAM arızası kaynaklı uyarı veriyor olabilir ekranda çizgi oluyor derseniz. Eğer sebep buysa ekran kartının "iyi akşamlar" demesi yakındır. Temin edebilirseniz başka bir ekran kartı ile de deneyin derim sorun büyük ihtimal ekran kartında diye düşünüyorum.

Ekran kartını yakmaz değil mi ilk defa deniyorumda
90derece üstüne çıkarsa sıcaklık elle kapatın. Denemek için biraz bekletin.

Ekran Kartını 2.el aldım ve 1dk boyunca FurMark testi yaptım ve ekran kartı 70dereceye çıktı
Bilgisayarda kapanma olmadı şu anda 40 50 derece arasında geziyor

Oyun oynarken bir anda ekran kartı ultra fanları çalıştırıp bilgisayara reset atıyor.

Yeni mi aldınız hocam ekran kartını ikinci el olarak? Chipset / VRAM arızası kaynaklı uyarı veriyor olabilir ekranda çizgi oluyor derseniz. Eğer sebep buysa ekran kartının "iyi akşamlar" demesi yakındır. Temin edebilirseniz başka bir ekran kartı ile de deneyin derim sorun büyük ihtimal ekran kartında diye düşünüyorum.

90derece üstüne çıkarsa sıcaklık elle kapatın. Denemek için biraz bekletin.
Ekran Kartı Ultra fanı çalıştırıyor pc kendi kendine reset atıyor

Son düzenleme:
Ekran Kartını 2.el aldım ve 1dk boyunca FurMark testi yaptım ve ekran kartı 70dereceye çıktı
Bilgisayarda kapanma olmadı şu anda 40 50 derece arasında geziyor

Oyun oynarken bir anda ekran kartı ultra fanları çalıştırıp bilgisayara reset atıyor.

Ekran Kartı Ultra fanı çalıştırıyor pc kendi kendine reset atıyor
Ultra fan derken nasıl anlamadım ama oyunda ekstra çalışıp kapanıyorsa furmarkta da aynı olması gerek. Bir 15-20 dakika çalıştırın testte.

Ultra fan derken nasıl anlamadım ama oyunda ekstra çalışıp kapanıyorsa furmarkta da aynı olması gerek. Bir 15-20 dakika çalıştırın testte.
Yani ekran kartının fanları çok sesli çalışıp bi anda reset atıyor.

Evet test sonucu bu şekilde ve pcde kapanma yok.

Bu arada o çizgi olayını bios pilini çıkarıp taktım ve ekran kartının güç girişini başka yuvaya taktım ondan beridir çizgi olayı yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    915,2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Yani ekran kartının fanları çok sesli çalışıp bi anda reset atıyor.

Evet test sonucu bu şekilde ve pcde kapanma yok.

Bu arada o çizgi olayını bios pilini çıkarıp taktım ve ekran kartının güç girişini başka yuvaya taktım ondan beridir çizgi olayı yok.
Demek ki ekran kartının çıkışlarında bir sorun varmış hocam. Sıcaklık değeriniz normal sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı