HDD ve SSD anlık donma sorunu

nfurkankaya

Kilopat
Asus ROG GL553VD laptopumu 2017 yazında satın aldım. Başlarda CS:GO, LoL, Skyrim, Titanfall, GTA V gibi oyunları "ultra" ayarlarda sıkıntı çekmeden oynardım. Hatta Asus'un "Gaming Center" yazılımıyla fanları max RPM'de (6300RPM) çalıştırmama bile gerek kalmadan oynardım. Son zamanlarda FPS düşmesi yaşadığım için laptopu bir kez sıfırladım. Sorunlarım kısa bir süreliğine düzeldi (yaklaşık 1 ay kadar). Şu sıralar aynı olayları tekrar yaşadı. Fanları maksimum RPM ile çalıştırsam da, en düşük grafik ayarlarında oynasam da anlık donma/kasma sıkıntıları yaşıyorum. Laptop yeni olduğu için çıldırma noktasına geldim. Araştırmalarım sonucunda bu sorunun HDD ya da SSD kaynaklı olabileceğini öğrendim ve "HD Tune" isimli programda Benchmark testi yaptım sonuçları sizle paylaşıyorum. Sistem aşağıdaki incelemedeki laptopla aynı tek fark 15.6 inç.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Intel i7 7700HQ işlemci
  • Nvidia GTX 1050, 4 GB ekran kartı
  • 1 TB HDD/ 128 GB SSD
  • 16 GB RAM DDR4 2133 MHz

Bu programda yapmamı istediğiniz başka bir test varsa yapabilirim. Sorun SSD veya HDD de ise çözümü nedir?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

hTjrdOT7RlGHePBXaoc5vQ.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskinizde herhangi bir problem yok lakin SSD'nizin okuma grafiği çok dalgalı. Belirtmiş olduğunuz sıkıntıları yaşamanız gayet normal.

HD Tune PRO yazılımının "health" kısmını SSD seçiliyken ekran görüntüsü paylaşın. Ayrıca Hard Disk Sentinel yazılımını yükleyip yine SSD' seçiliyken ekran görüntüsü paylaşın.

Harddiskinizde herhangi bir problem yok lakin SSD'nizin okuma grafiği çok dalgalı. Belirtmiş olduğunuz sıkıntıları yaşamanız gayet normal.

HD Tune PRO yazılımının "health" kısmını SSD seçiliyken ekran görüntüsü paylaşın. Ayrıca Hard Disk Sentinel yazılımını yükleyip yine SSD' seçiliyken ekran görüntüsü paylaşın.
Adsız222.png
crystaldismark.png
30-Ocak-2018_15-30aa.png

Benimde muhtemelen Hard Disk'in okumasında bir sıkıntı var galiba arkadaşın verdiği resimdeki gibi, yukarıdan aşağıya doğru bir düşüş var. Bu sorunla bir alakası var mı bilmiyorum lakin, özellikle oyunda ve oyunda olmadığım zamanlarda Hard Disk aniden donuyor ve click diye tabi ettiğim bir ses çıkarıyor bunu 2 kere bu sesi çıkardıktan sonra donma düzeliyor. Acaba sizce bu sorunun nedeni nedir?

Benimde muhtemelen Hard Disk'in okumasında bir sıkıntı var galiba arkadaşın verdiği resimdeki gibi, yukarıdan aşağıya doğru bir düşüş var. Bu sorunla bir alakası var mı bilmiyorum lakin, özellikle oyunda ve oyunda olmadığım zamanlarda Hard Disk aniden donuyor ve click diye tabi ettiğim bir ses çıkarıyor bunu 2 kere bu sesi çıkardıktan sonra donma düzeliyor. Acaba sizce bu sorunun nedeni nedir?
Benim yaptığım testleri sen de yapıp paylaşabilirsin. Bu konularda pek bilgim yok ama bilgisi olan birileri elbet cevap yazar. Benim sıkıntımın çözümü muhtemelen SSD' min değişimiyle gerçekleşecek.

Merhaba konuyu hortlatıyorum fakat benimde böyle bir problemim var, Harddiskte olan oyunlarda cs ve istanbul kıyamet vakti oynuyorum oyun 1 saniyeliğine donup tekrardan çözülüyor bu sırada bilgisayardan spin sesi dediğimiz harddisk çalışma sesi geliyor. SS'leri ekliyorum önerilerinize açığım

Dosya Ekleri

• HDD HEALTH.png
    HDD HEALTH.png
    97,8 KB · Görüntüleme: 159
  • HDD READ.png
    HDD READ.png
    84,7 KB · Görüntüleme: 168
  • SSD HEALTH.png
    SSD HEALTH.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 146
  • SSD READ.png
    SSD READ.png
    89,7 KB · Görüntüleme: 205
Benim de ekran takılıp takılıp duruyor 3 saniyede bir 1 saniye takılıyor daha önce HDD bozuldu yeni hdd almam gerekiyordu fakat babam bir arkadaşına 80 liraya yaptırmış o günden beri bilgisayar takılıyor sorun hdd mi bilmiyorum

Capture.PNG

HD Tune yazılımını indiren 3-4 siteyi virustotal de tarattım hepsinde 1 tane antivirus programı sorun var dedi. Siz nerden yüklediniz acaba kendi sitesi için bile virustotalde kırmızı uyarı çıktı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı