Hepsiburada.com değişim için alt model teklif ediyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüketici hakem heyetine başvur kanunen en az muadili ile değişimi yapılması gerekiyor diye biliyorum. Aynı sorunu LG buzdolabında yaşadık. Ürün sorunluydu, ürünün ellerinde kalmadığını bir alt modelini vereceklerini söylediler. Kabul etmeyip tüketici hakem heyetine başvurunca daha üst modeli ile değiştirmek zorunda kaldılar.

Firma ücreti iade ediyorum diyebilir müşteri memnuniyetini düşünerek size üst model vermişlerdir.

Zaten Hepsiburada.com ile iletişime geçer geçmez hakem heyetine şikayet başvurumu yaptım. Böyle yapacaklarını önceden öngörmüştüm çünkü.

Paramı iade etmelerini istersem 1217 liraya 75 Hz monitör dahi alamam.
Şartları iyice gözden geçir. Haklıysan geri adım atma hiç. Maalesef çoğu firma bu konuda çakallık yapıyor. Ben Vatan Bilgisayar ile mahkemenin eşiğinden döndüm onlar geri adım attığı için.

Hocam büyük ihtimal ayıplı olduğunu bile bile uygun fiyata sana sattılar sende üstüne durunca para iadesine çıktılar sende kabul etmeyince zarara girmemek için alt model veriyorlar.

Eğer o monitör sana gerçekten gerekmiyor ise veya uğraşmak istersen (ki bence uğraş) mahkemeye vererek kat kat üstünü kzanabilirsin.

Ha ama ihtiyacın varsa para iadesi alın bitsin.

Zaten öyleydi. 2018 Black Friday indirimlerinden almıştım. Aşırı ölü piksel ve ışık sızması olduğu için 1 ay içinde servise göndermiş değişim istemiştim. Gelen monitörde de aynı sorunlar vardı, zaten kutu içinde kıl vs görmüştüm. Kullanıldığı belliydi. İndirimden aldığım için daha fazla uğraşmak istemedim fakat son zamanlarında telefonlarda görülen "AMOLED yanığı" gibi bir sorunla karşılaşınca garantiye gönderdim 2. monitörü de.

Çevremde birçok işinin ehli avukat var. Gerekirse dava da açarım ama en son aşamada.

iade ve değişimlerde üretici ve satıcı için farklı durumlar var
siz arçelik bayisinden ürün alırsanız ayıplı cıkarsa üst model yada iade alırsın
aracı firmadan (hepsiburada gibi) yerden alırsan ürün ayıplı çıkarsa ücret iadesi yada stokta varsa muadilini alırsın. mahkemeye verirsen ücret iadesi alırsın % 90 ihtimalle

muadili ile değişim yada ücret iadesi alma hakkınız var. ücret iadesini kabul etmediyseniz ücret olarak muadilini veriyorlardır size. ürünü kampanyadan aldıgınız için iki seçeneginiz var
ücreti geri almak yada ödediğiniz ücretin muadilini almak mahkemeye verirseniz size ücreti iade ederler boşuna uğraşmış olursunuz
Hocam benim indirimden alıp almamla satıcı dışında kimse ilgilenmiyor. Seçimlik haklarımdan değişimi sağlamaları gerekiyor.
Başta iade teklif ettiler ama kanunen itiraz etme hakkımız var diye biliyorum. Mahkeme değişim ile sonuçlandırdı.
Peki hakem heyeti kararı sonuçlanana kadar alt modeli aktif olarak kullanıyor muydunuz?

Hocam benim indirimden alıp almamla satıcı dışında kimse ilgilenmiyor. Seçimlik haklarımdan değişimi sağlamaları gerekiyor.

Peki hakem heyeti kararı sonuçlanana kadar alt modeli aktif olarak kullanıyor muydunuz?
Hayır arayıp izin istediler para iadesi için kabul etmedik daha sonra yine aradılar alt model için yine kabul etmedik bu sefer tüketici hakem heyetine başvurduk değişimine karar kılındı bir üst modelini almış olduk.

Zaten öyleydi. 2018 Black Friday indirimlerinden almıştım. Aşırı ölü piksel ve ışık sızması olduğu için 1 ay içinde servise göndermiş değişim istemiştim. Gelen monitörde de aynı sorunlar vardı, zaten kutu içinde kıl vs görmüştüm. Kullanıldığı belliydi. İndirimden aldığım için daha fazla uğraşmak istemedim fakat son zamanlarında telefonlarda görülen "AMOLED yanığı" gibi bir sorunla karşılaşınca garantiye gönderdim 2. monitörü de.

Çevremde birçok işinin ehli avukat var. Gerekirse dava da açarım ama en son aşamada.

O zaman yolundan şaşma ilk olarak insanca konuşdeki böyle böyle muadilini verin yok derlerse dava aç hak her zaman yerini bulur şimdiden hayırlı olsun.

Detayları paylaşmayı unutma ama.

Hayır arayıp izin istediler para iadesi için kabul etmedik daha sonra yine aradılar alt model için yine kabul etmedik bu sefer tüketici hakem heyetine başvurduk değişimine karar kılındı bir üst modelini almış olduk.
Bu süreç ne kadar sürdü hocam?

24 Aralıkta servispoint aracılığıyla MSI MAG241C model monitörüm için servis raporu aldım ve değişim talep ettim. Bu gün bana MSI Optix G24C6 model monitörü değişim olarak ocak sonuna doğru tarafıma göndereceklerini ilettiler.
  1. Mevzuatta garanti belgesi yönetmeliği madde 9 (4) tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur. Hükmü var. 30 günden fazla beni bekletmeleri gerekiyor.
  2. Bana göndermeyi planladıkları monitör eski monitörümün muadili değil. Gaming OSD yazılımını kullanamayan, MAG serisi olmayan bir monitör.
Bu durumda ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz? Az çok mevzuat bilgim ile para iadesi yapmalarını önledim fakat bu sefer bunu çıkardılar karşıma. Lütfen tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi?
Hakkınızı arayın. Dava açın arkadaşların dediği gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı