Hepsiburada dolandırıcılığı

Benim daha da merak ettiğim var mı şöyle güvenilir, müşteriyi yarı yolda bırakmayacak firma?

Bence iyisini bulmak şans işi artık. Online satışta satıcıya, fiziksel satışta şubeye hatta ürüne göre bile değişebiliyor. Benim HB'den almama sebebim böyle şikayetlerin çokluğu ve bana da kurumsallık iddiasındaki bir firmanın kargosundan beklenmeyecek bir sorun yaşatmasıydı.

Bence iyisini bulmak şans işi artık. Online satışta satıcıya, fiziksel satışta şubeye hatta ürüne göre bile değişebiliyor. Benim HB'den almama sebebim böyle şikayetlerin çokluğu ve bana da kurumsallık iddiasındaki bir firmanın kargosundan beklenmeyecek bir sorun yaşatmasıydı.
Şunu da eklemek isterim, Hepsiburada ile bağlantısı yoktur belki ama, termal macunu sipariş ettim, firma bir günde kargoya verdi ama çalıştığı kargo firması termal macunu 1 haftada getirdi. Eğer; hepsiburada, hepsijet ile gönderim yapmıyor, hepsijet ile anlaşmalı olmayan satıcılar kargo açısından çok zorluk çekiyor. Ürün geliyor memnun kalıyor ama kargo yüzünden çok puan kırıyor.

Şunu da eklemek isterim, Hepsiburada ile bağlantısı yoktur belki ama, termal macunu sipariş ettim, firma bir günde kargoya verdi ama çalıştığı kargo firması termal macunu 1 haftada getirdi. Eğer; hepsiburada, hepsijet ile gönderim yapmıyor, hepsijet ile anlaşmalı olmayan satıcılar kargo açısından çok zorluk çekiyor. Ürün geliyor memnun kalıyor ama kargo yüzünden çok puan kırıyor.

Ben de tam tersine HB olmayan bir satıcının Hepsijet ile gönderdiği kargoda sorun yaşadım. Ürünüm 2 ay boyunca gelmedi ve sonunda ürünü de alamadım, iade oldu. Tabii aldığım iade 2 ay öncesinin tutarı olduğu için, ürünün fiyatı sonradan piyasada kur değişimi nedeniyle arttı. Daha önce Sürat kargo dahil hiçbir kargoda 2 ay ürün gecikmesi ve sonunda iptal yaşamamıştım.

Zamanında Asus ROG PG279Q monitör almıştım satıcı hepsiburada olarak.
Ürünü servise götürdüm ve raporu çıktı.
Hatta ben tamir istedim panel değişimi olarak. 4 kez panel denediler hepsi sorunlu çıktı.
Ülke dışından gelecek yeni panellerin uzun süreceğini aktardıklarında rapor aldım.
Raporla birlikte iade süreci sorunsuz gerçekleşti.

Sonra şu an iş için kullandığım monitörü aldım. Satıcı yine Hepsiburada. Herhangi bir sorun yok.
Olması gerektiği gibi geldi yine.

Hatalar olur, olmaması gereken şeyler olur. Bu ülkede bu şeyler artık normal geliyor.

İnternet üzerinden bu tür ürünleri alırken şunlara dikkat edin.

Kargo açılırken video kaydı alın.
Ayıplı ürün çıktığında tüm kanıtlar fotoğraf ve video olarak tüketici tarafından kayıt altına alınmalıdır.
Teshir, ikinci el olarak bilgi aktarılmadan satışa açılan bir ürün satışı yapıldığında aynı şey geçerlidir.
Sonrasında aracı site ve satıcı durumdan haberdar edilir. Servis sürecine girecek denilirse eğer kargo ile geri göndermeyin. Bu işlem süresini kesinlikle uzatır. Kendiniz servise götürün.
Açılacak servis kaydında durumu anlatın ve ürünün değişim veya iade raporunu istiyorum diyerek kayıt açın.
Aldığınız kanıtları bir CD içine aktarıp servise verin ürünle beraber veya kanıtları İnternet üzerine yükleyip link olarak servisin mail adresine gönderin.

Böylece süreç en fazla 2 hafta olacaktır.
Para iadesi durumunda hesaba aktarılacak paranın geçiş süreci duruma göre değişiyor.

Son düzenleme:
Ben Hepsiburada firmasına çok güveniyordum. Bütün bilgisayar parçalarını, uygun fiyata yakaladığım ürünleri alıyordum. Ama satış sonrası çok kötü. Ürün hatalı geldiyse sizi süründürüyorlar.

Bu konuda çok haklısınız. Bende geçen aylarda SSD yollamıştım 1 hafta 2 hafta derken oldu 1 ay en sonunda aradım müşteri hizmetlerini 17 dakika telefonu açmalarını bekledim ardından, talep oluşturuyorum 1-2 güne sonuçlanır dediler. Aradan 1 hafta geçti servise yollanmış. Allah'tan servis hızlı çıktı da 2 gün içinde değişim yapıp yolladılar. Size de geçmiş olsun diyorum umarım en kısa sürede çözüme kavuşur.

Hocam hepsiburada'nın kendi kargo şirketi hepsijet kullanmayın mümkünse. Zira 3 hafta kadar önce ürünümü şubeden almak için gittiğimde ne göreyim. Oradan oraya fırlatılan ufak kutular, gelişi güzel istiflenmiş koliler, fırlatılan poşetler vs. Ekran kartı, telefon, laptop vs. gibi hassas malzeme alacaklar olanlar imkanları da varsa mutlaka şubeden teslimi seçsinler. Zira gördüklerim şok etti beni. Millet dişinden tırnagından artırıp bir şeyler alıyor, bunlar ise bir tekmelemedikleri kalıyor kargoları.

Bence iyisini bulmak şans işi artık. Online satışta satıcıya, fiziksel satışta şubeye hatta ürüne göre bile değişebiliyor. Benim Hb'den almama sebebim böyle şikayetlerin çokluğu ve bana da kurumsallık iddiasındaki bir firmanın kargosundan beklenmeyecek bir sorun yaşatmasıydı.

Şunu da eklemek isterim, Hepsiburada ile bağlantısı yoktur belki ama, termal macunu sipariş ettim, firma bir günde kargoya verdi ama çalıştığı kargo firması termal macunu 1 haftada getirdi. Eğer; Hepsiburada, HepsiJet ile gönderim yapmıyor, HepsiJet ile anlaşmalı olmayan satıcılar kargo açısından çok zorluk çekiyor. Ürün geliyor memnun kalıyor ama kargo yüzünden çok puan kırıyor.
Zamanında Asus ROG PG279Q monitör almıştım satıcı hepsiburada olarak.
Ürünü servise götürdüm ve raporu çıktı.
Hatta ben tamir istedim panel değişimi olarak. 4 kez panel denediler hepsi sorunlu çıktı.
Ülke dışından gelecek yeni panellerin uzun süreceğini aktardıklarında rapor aldım.
Raporla birlikte iade süreci sorunsuz gerçekleşti.

Sonra şu an iş için kullandığım monitörü aldım. Satıcı yine Hepsiburada. Herhangi bir sorun yok.
Olması gerektiği gibi geldi yine.

Hatalar olur, olmaması gereken şeyler olur. Bu ülkede bu şeyler artık normal geliyor.

İnternet üzerinden bu tür ürünleri alırken şunlara dikkat edin.

Kargo açılırken video kaydı alın.
Ayıplı ürün çıktığında tüm kanıtlar fotoğraf ve video olarak tüketici tarafından kayıt altına alınmalıdır.
Teshir, ikinci el olarak bilgi aktarılmadan satışa açılan bir ürün satışı yapıldığında aynı şey geçerlidir.
Sonrasında aracı site ve satıcı durumdan haberdar edilir. Servis sürecine girecek denilirse eğer kargo ile geri göndermeyin. Bu işlem süresini kesinlikle uzatır. Kendiniz servise götürün.
Açılacak servis kaydında durumu anlatın ve ürünün değişim veya iade raporunu istiyorum diyerek kayıt açın.
Aldığınız kanıtları bir CD içine aktarıp servise verin ürünle beraber veya kanıtları İnternet üzerine yükleyip link olarak servisin mail adresine gönderin.

Böylece süreç en fazla 2 hafta olacaktır.
Para iadesi durumunda hesaba aktarılacak paranın geçiş süreci duruma göre değişiyor.
Artık hergun arar oldum. Sonuç gelince buradan da paylaşacağım. Bakalım nasıl bir yol izleyecekler
Konuyu açtığınız için teşekkürler. Benim neredeyse 1 sene olacak, Hepsiburada'dan alışverişi bırakalı. Bazen merak ediyordum "acaba düzeldi mi, alışverişe başlasam mı tekrar" diye. Bakıyorum da hâlâ aynı tas aynı hamam devam ediyorlar. Bilgilenmiş olduk.

Şimdi cevap yazmışlar ürünü göndermediniz iade süresi doldu diye hahaha. Sadece gülüyorum. Ürün inceleniyor diyorlar şimdi de diyorlar ürünü göndermediniz. Cidden berbat bir hizmetleri var. Daha ürünü gönderdiğimden haberi yok personelin. Önceki yazışmaları, benimle ilgili detayları okumayıp kafasına göre yazı yazıyorlar :D.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı