Hepsiburada rezilliği

louter1221

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
85
Merhaba, zamanında Hepsiburada üzerinden ASUS VG279QL1a marka ve modelinde bir monitör almıştım. Fakat bu monitörün 144Hz yenileme hızında anlık olarak kararmalar yaratan bir problemi vardı. Bunun üzerine monitörü beğendiğim için ve bu sorunun giderilmesi için ürün değişimi adına şansımı denemek isteyip teknik servise yolladım. Ürün doa kapsamına girdi ve tarafıma iade & değişim belgesi iletildi. Bu belgenin ilk önce Hepsiburada üzerinde talep oluşturarak görüntüsünü attım. Daha sonrasında kargo yolu ile belgeyi Hepsiburada'ya ilettim. Talep galiba onaylandı(sitede hala talep değerlendiriliyor şeklinde gözükmekte o yüzden galiba diyorum) ve değişim adına yeni ürün kargoya verildi. Önceki kargoya kıyasla bu seferki gelen kargo bende bir güvensizlik havası oluşturdu. Çünkü önceden gelen kargo etrafı köpük ile sarılıyken diğer kargonun etrafı köpük ile sarılı değildi ve kutunun üstünde hasarlar vardı az olsa da. Evet tabii ürünü hemen kurup denemem lazımdı. Ürünü kurdum ve denerken bir bakayım aynı sorun ile tekrar karşılaştım! Üstüne bu yetmezmiş gibi extra olarak bir sorunla daha karşılaştım.

Bu sorun monitörün menüsünde overclock seçeneğinin olmaması ve bazı ayarlarının yapılandırılmaması ayrıca monitörü daha yeni kurmama ve hiçbir ayarını ellemememe rağmen monitörün 165Hz yenileme hızı gösterebilmesi. Bu modelde 165Hz sadece overclock seçeneği aktif hale getirilince ortaya çıkıyor yani kısaca hız aşırtma kapsamına girmekte. Dün müşteri hizmetleriyle gerçekleştirdiğim bir görüşmede iade politikasını bana anlattı. Bu politika içerisinde iade edebilmek için 14 günü aşmamış üstüne ürünün kurulmamış olması lazım. Kurulduğu takdirde teknik servisten rapor alarak iade edebilirmişiz. Yani resmen saçmalık! Üründe ölü piksel var mı yok mu diye kontrol etmenize bile imkan sağlamıyorlar! Bu ölü piksel olayını müşteri hizmetlerine anlattığımda iade politikamız böyle diye geçiştirdi. Oysaki ASUS Türkiye teknik servisiyle konuştuğumda bu politikanın çok saçma olduğunu ve böyle bir şeyin nasıl olabileceğinin tepkisini vererek bana görüşünü bildirdi.

Bunun üzerinde ASUS Türkiye teknik servisindeki arkadaş tekrar ürününüzü teknik servise gönderin bir kez daha değişim sağlayın ve şansınızı deneyin dedi fakat ben bu saatten sonra asla ve asla Hepsiburada ile muhatap olmak istemiyordum. Bu yüzden teknik servisteki arkadaşın ASUS Global'a mail atma tavsiyesini uygun buldum ve durumu mail üzerinden ASUS Global'a bildirdim. Yani gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu resmen kasıtlı olarak yapılma bir şey benim görüşümce. Malum kur artışından dolayı da para iadesi almak istemiyorum sadece bu monitörü sapasağlam istiyorum o kadar. Bu arada ürünün satıcısı da Hepsiburada'nın kendisi. 2 kez ayıplı ürün gönderilmesi ve değişim için gönderilen yeni ürünün daha büyük problemlere sahip olması, kargodaki kaygılandırıcı detay, değişim talebi durumunun güncel olmaması ve hala değerlendiriliyor gözükmesi, iade politikasının ASUS Türkiye teknik servisi tarafından garipsenmesi gibi olaylar üzerine Hepsiburada'ya tümden güvenim sarsılmış bulunmaktadır. Alta yaşadığım olaya dair video bırakıyorum, göz atarsanız gerçekten çok mutlu olurum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Geçmiş olsun. Benzer durumu yaşadım ancak satıcı bu sefer Ali değil Veli idi. Asus Türkiye malının arkasında, müşteri memnuniyeti gözeten oldukça ilgili bir ekibi ile destek veriyor. Görüşmelerinizde bunu hissettiğinizi ve çözüm odaklı yönlendirdiklerini anlamanız çok uzun sürmüyor.

Sonra ki süreçte benzer sorunu yaşayacak kullanıcılara tavsiyem; hepsiburada, vatanbilgisayar, xbilgisayar farketmez buna benzer durumda kalanlar hiç vakit kaybetmeden kutu, evraklar vs eksiksiz şekilde hazırlayıp Asus Türkiye ile görüşmeniz ve şahıs olarak kendilerine durumu detaylarını ileterek ürünü göndermeniz. Asus gerekeni yapar ve sizi yönlendirir. Vatanbilgisayar ile yaşadıklarımı yazsam film olur.
 
Asus haklı. Hem 14 günü geçmiş hem de kurulum yapmışsınız. Adamlar kendini güvenceye alıyor. Keşke 2. kargo geldiğinde tutanak tuttursaydınız.
 

Geri
Yukarı