Her an ölecekmiş gibi hissetmek

• Konuyu başlatan Wynex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 9.381
1- Liseye git.
2- Bir hobi bul ya da işe gir.

Merak etme kimse seni yemez ya da günlerini kendine acıyarakta geçirebilirsin. Kimse senden daha iyi değil. Kimse aklını okuyamaz. Kimsenin senden bir şey beklediği yok. Okuluna git sırana otur. Konuşmayı beceremiyorsan konuşma. Arkadaşın da olmak zorunda değil. Kimseyle arkadaşta olmak zorunda değilsin. Kendini derslerine ver ve iyi bir üniversite kazan. 7/24 bunları düşünmenin anlamı yok. Sadace bir adım at. Fazla takılma. Yeni neslin sorunuda bu her şeyi çok hızlı yaşıyorsunuz. Çabuk tatmin oluyorsunuz. Daha 17'sınde düşüncelere bak. Birazda zevk almayı bilin tadında yaşayın hayatı. Eğer kafada bitiremiyorsan bu durumunu doktorlardan yardım al.

Orta okuldan liseye geçiş dönemimdi ve yeni bir okul olacağı için, yeni bir arkadaş çevresi olacağı için fazlasıyla özgüvensiz ve içine kapanık biri olduğum için bıraktım.
Sormadan duramayacağım. Ailen hiç mi bir şey demedi ? Gördüğüm en saçma okul bırakma şekli. Hadi her şeyi boşver gitsin, hiç mi gelecek kaygısı yaşamadın ?
Psikolojim çok bozuldu, hayattan gerçekten hiç zevk alamamaya başladım, çok mutsuz ve umutsuzum.
Kendimi daha iyi hissetmek için ne yapabilirim?
Konuya gelirsek. Gidip sosyal etkinliklere katıl. Spor yap, bir işte çalış. İnsanlarla iletişim kurmayı dene. Hiç bir insan senden üstün değil, konuşurken kendini kasmana gerek yok. Karşındakinin senden hiç bir farkı yok, o da insan sende. Yapamayacağını düşünüyorsan arkadaşların dediği gibi yardım al. Bu kötü bir şey değil aksine iyi bir şey.

Son düzenleme:
Çok düşünme her şeyi. 23 yaşındayım şuan, sana abi tavsiyesi bu. Ben duygusal bir insanım ve kafaya çok takarım insanların dediklerini. Üniversitede bunalıma girip 30-40 adet ilaç içip intihara kalktım, yurt odasının kapısını kırıp arkadaşım beni uyandırmış ve hastaneye götürüp midemi yıkatmıştı. Bu arada mide yıkanması kadar berbat bir şey görmedim. Benim psikolojim şuan çok mu iyi hayır berbat durumda. Üzerine 6 Aralık' ta hiv olduğumu öğrendim, bunun aidse ilerlememesi için fındık büyüklüğünde ilaç yutuyorum her gün saat 3' te. Hasta olduğumu öğrendiğimde dünya benim için durmuştu diyebilirim. Şuan ailemin desteğiyle mutluyum ama haftada 2-3 kez arayan en yakın arkadaşımın hiv olduğumu öğrendikten sonra 1 aydır neden aramadığını tahmin edebiliyorum :) Ömrümden 10 yıl feda edip zamanı 1 defalığına geri sarma şansım olsaydı hatalarımı düzeltmek için keşke dediğim çok oldu ama bu hayalden ibaret. Kafana takmamaya çalış her şeyi ve bir uzmana mutlaka git. Ben bile gitmeyi düşünüyorum. Bunda utanılacak bir şey yok. Kendine bir hedef belirle ve o hedefte ilerlemek için ufak adımlar atmaya başla. Kal sağlıcakla, kendine iyi bak.
Geçmiş olsun abi, teşekkür ederim iyi yorumların için.
Tanıdık bir esnaf var mı ? Bedava da olsa yanında çalışabileceğin, sūrekli insanlarla iletişim halinde olan bir sektör. Esnaflık insana çok şey katıyor. Denemeye değer.
Babamın tanıdığı bir bilgisayarcı var fakat, oraya da özgüven problemimden dolayı gidememiştim.
Sormadan duramayacağım. Ailen hiç mi bir şey demedi ? Gördüğüm en saçma okul bırakma şekli. Hadi her şeyi boşver gitsin, hiç mi gelecek kaygısı yaşamadın ?
Gelecek kaygısı yaşamadım o zamanlar, ailem dedi tabii ki, fazla detaya girmek istemiyorum.

Ne gūzel işte. Hem bilgisayara ilgin var. Hem de öyle bir tanıdık varsa fırsatı değerlendir. Bir yerden başla kardeşim. Emek olmadan yemek olmaz. İlerde bir zaman kendi ayaklarının ūstūnde durman gerekicek. Yanında ailen her zaman olmayacak. Arkadaşlarında olmayacak. Her zaman kendin ile baş başa olucaksın. O yūzden kendin ile fiziki yönūnden vs. her tūrlū barışık ol. Az da gūçlū ol. Git rica et adamdan. Bir işin ucundan tut. İlla öğrenecek bir şeyin olur orda. Kimse seni yemez. Kocaeli/Gölcūk yakınsan olmadı gel benle takıl ben arkadaş olurum sana :)

Ne gūzel işte. Hem bilgisayara ilgin var. Hem de öyle bir tanıdık varsa fırsatı değerlendir. Bir yerden başla kardeşim. Emek olmadan yemek olmaz. İlerde bir zaman kendi ayaklarının ūstūnde durman gerekicek. Yanında ailen her zaman olmayacak. Arkadaşlarında olmayacak. Her zaman kendin ile baş başa olucaksın. O yūzden kendin ile fiziki yönūnden vs. her tūrlū barışık ol. Az da gūçlū ol. Git rica et adamdan. Bir işin ucundan tut. İlla öğrenecek bir şeyin olur orda. Kimse seni yemez. Kocaeli/Gölcūk yakınsan olmadı gel benle takıl ben arkadaş olurum sana :)
Tamamdır teşekkür ederim tavsiyelerin için, Ankara/Çankaya :)

Aynısı 2 sene önce bana da olmuştu. Ben çok kötü olmuştum. Canım herşeye sıkılıyordu. Bunalıyordum kısaca. Sonra bunu düşünmemeye başladım. Sosyal olmaya bak. Eğer sosyal olamam diyorsan. Bilgisayar oynuyorum demiştin. Arkadaşların var ise onlarla oyna. Böylece aklına gelmeyecek. Yavaş yavaş unutursun. Okulu bırakmana üzüldüm. Yeni okul, yeni sınıf yeni arkadaşlar demek. Kafana takmamaya çalış. Ölecekmişim gibi de düşünme. Aynı yollardan geçtiğim için az çok nasıl bir duygu da olduğunu biliyorum. Ölecekmişim gibi değil, ölmedim yaşıyorum gibi düşün ve yaşadığın günler için şükret.

Aynısı 2 sene önce bana da olmuştu. Ben çok kötü olmuştum. Canım herşeye sıkılıyordu. Bunalıyordum kısaca. Sonra bunu düşünmemeye başladım. Sosyal olmaya bak. Eğer sosyal olamam diyorsan. Bilgisayar oynuyorum demiştin. Arkadaşların var ise onlarla oyna. Böylece aklına gelmeyecek. Yavaş yavaş unutursun. Okulu bırakmana üzüldüm. Yeni okul, yeni sınıf yeni arkadaşlar demek. Kafana takmamaya çalış. Ölecekmişim gibi de düşünme. Aynı yollardan geçtiğim için az çok nasıl bir duygu da olduğunu biliyorum. Ölecekmişim gibi değil, ölmedim yaşıyorum gibi düşün ve yaşadığın günler için şükret.
Sosyalleşebilirim fakat şu 1 ay içerisinde sosyalleşemem akrabama geldiğim için, burada pek arkadaşım yok.

Oynadığım oyunları genelde arkadaşlarımla oynuyorum, o anlık bir sıkıntı yok fakat gece yatağa uzandığımda uyuyacakken aklıma geliyor.

Psikiyatriste gitmenizde fayda var. O anki ruh halinizi bir yakınımda gördüğüm için tahmin edebiliyorum. Kim ne kadar güzel düşünceler size telkin etse de bu karşı kişide aynı etkiyi uyandırmıyor. Bu durumdan düşüncelerden kurtulursunuz umarım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı