Her şeye zam geliyor

Haftalık 20 lira ile işe başlamıştım yıl 2008 ekmek 25 krş sigara 3 TL asgari ücret 600 TL. Ev kirası 250 TL elektrik su faturası 50 TL ile 100 TL arası idi pazardan 50 TL 75 TL ile araba dolardı.

2008 yılında çeyrek altın fiyatı 70 TL civarı idi.
Bizim yaşıtlarımızın (1990) bir şekilde hayatı umudu vardı. Zamanın da ev araba aldı evlendi gençlerimiz çocuklarımızın geleceği umutları yok oldu. Zor daha da zor günler gelecek bu ekonomiyle ev eş çoluk çocuk geçim derdi daha da kötüye gidiyor.

Şimdi uçuyoruz.😂😂
 
Dahada fazla zam gelecek.
Gene gelecek.
Geldikçe gelecek.
Yönetimin aptal hamleleri, muhalefet kanadının izlediği yol, olmayan üretim.
Milletimize konuşulan yalanlar, asgari ücreti arttırıp milletin gönlünü kazanırken bir yandayken aynı paradan bile daha az kalsın diye getirilen zamlar, nizami bir toplum. Bu "Türkiye cumhuriyeti" adını verdiğimiz, bizim tabirimize göre cennet Türkiye, asla düzelmeyecek.
Belki kim bilir, bir yönetim gelirde işleri rayına koyar?
2023'te bir şey değişmeyecek ayrıca boşuna bekliyoruz. A partisinin getirdiği göçmenler onlara oy sağlayacağını biliyor, bu yatırılan paralar ile onların gönlünü ve oyunu kazanacağını biliyor.
CHP'de bir açıklama yapmıyor resmen oturup izliyor. Daha ne diyelim? Türkiye'den ümidim yok benim arkadaşlar. Sonra dışarı gitmeyin düşecek dolar molar yalanları ile milleti tekrar getireceklerini düşünüyorlar. Ben ne diyeyim?
 
Zam geliyor diye seviniyor insanlar ama değişen bir şey yok. Aksine, asgari ücretlinin alım gücü yerinde sayarken, biraz fazla alanların maaşı da yalan oluyor.
İnşallah Haylou saatlere zam gelmez hocam, bayramdan sonra çalıştığım parayla onu alacağım.

En basit ekmek 4 TL başka bir şey yok. Umarım en kısa sürede düzelir.
Düzelmesini geçtim, daha da kötüleşiyor hocam, her geçen gün diğer günümüzden daha kötü hale geliyor.
 
İnşallah Haylou saatlere zam gelmez hocam, bayramdan sonra çalıştığım parayla onu alacağım.

Gelecek hocam gelecek, 9905 vergiden elbet biri onu bulur hocam. Çalıştığın iş ve patron ile araın iyi olması lazım. Hangi işte çalışıyorsun ayıptır sorması?
 
Maaşlarda olması gereken şey
çok para değil mesela asgari ücret 800 TL olduğu zamanlarda dolar 1 TL bilmem kaç kuruştu pc'ler 1500 TL'ye satılıyordu ekmek 25 kuruştu. Önemli olan miktar değil düşük kur ve enflasyon.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı