Nos NiTrOgEn
Centipat
Özentilikten başka bir şey değil.
Tek tek gönderme yeter kardeşim sen.Herkese teker teker bakarak yazıyorum hepsini bir adan kendi zihnimde toplayamam.
Arapça kökenli sözcük yerine İngilizce kullanılması daha yararlı olur? Siz baya mankurtlaşmışsınız. Arapça olsa yine iyi.
Uygurları biliyor musun?Göçebe atalarımız batı asya ve avrupaya göçerken karşılaştıkları yerleşik hayata geçmiş topluluklardan etkilenmiş güçlü kültür güçsüz kültürü etkiler bakınız Farsça ve Arapça'dan kaç "sözcük" almışız onlar bizden kaç kelime almış. Şimdi bu yazıdan bizim milleti aşağıladığım bakışı çıkaracak anlama problemli arkadaşlar olacaktır önden kestireyim baskın kültürden kasıt gelişmişlik düzeyidir bizim atalar savaştan başka bir şey bilmediğinden ve savaşı o dönem en iyi bildiğinden bu toplulukları domine etmiş ve yönetmiştir ancak kültürel olarak onlardan etkilenmek durumunda da kalmıştır. Yani buradan çıkaracağımız sonuç topluluklar birbirini etkiler eğer sen güçlü bir ülke olursan ve kültürel alanda gelişme gösterirsen diğer toplumlar senin sözcüklerini kullanır, göstermezsen sen onların sözcüklerini kullanırsın.
Bir şey olmaz derken? Saçmalamayalım lütfen.Arapça ve Farsça gibi dillerden onların alfabesinden olmasa bile bir sürü kelime almışız İngilizce'den de azıcık kullanalım bir şey olmaz.
Arapça en azından eskiden kullanılıyordu. Hiç karşılığı olmayan sözcüğün Arapça-Farsçası kullanılması iyidir.Arapça olmasına ne olarak iyi dediniz? Ben dünyada bildiğim kadarıyla global bir dil olan İngilizce olduğu ve gelişmiş bir ülke olduğu için bunu söyledim, bunun yerine Arap kısmına bakıcak olursak benim gözlemlediğim kadarıyla çoğunlukla pek gelişmemiş olan bir toplum görüyorum. Bu açıdan bakıcak olursak söylediğim gibi ben İngilizceyi tercih edebilirim Arap yerine hem kültür olarak, hem de dil olarak global çoğunlukta olduğu için.
O sırada Baskça ile Çince:Bunlar artık toplumla bütünleşen şeyler. Hiçbir dil kendi dili değildir. 1 tane bile olsa bulunur. Türkiye'nin tarihine bakarsanız bir sürü ulusun bulunduğunu görürsünüz. Etkilenmemek mümkün değil. O yüzden duyar kasmaya gerek yok bu konu açıldı diye Türkçe öz bir dil olmayacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.