Herhangi birine cahil diyenin, cehalet ile olan imtihanı

Zurnanın zırt dediği yer, dedikleri tam burası galiba :)
Ben biraz insanların hatalarının onlara gösterilmesinden, burda yanlışsın denmesinden ve hatta ve hatta gerekiyorsa cahilsin denmesinden yanayım açıkçası:) Tabii ilk hamle cahilsin demek değil ama gerekiyorsa denmeli diye düşünüyorum:)

eğittin ama yine aynı.
O yedi yaşına kadar aldığı eğitime göre yaşıyor. Sonrasında değiştirmek çok zor. O eğitimde ailesi belki döverek sevgisini gösteriyor, belki eğitim bile vermiyor. Ona söylenen cahil kelimesini kendisine hakaret olarak algılıyor. Eğer öğretmek istiyorsak, her zaman anlayışlı, empati kurarak yanlışı gösterip, doğruyu öğretmeliyiz.

Ama bunu kendimize de sormalıyız: Ne gerek var? Zaten ölüp gideceğiz. :c

Eğer öğretmek istiyorsak, her zaman anlayışlı, empati kurarak yanlışı gösterip, doğruyu öğretmeliyiz.
Tabii ilk hamle cahilsin demek değil ama gerekiyorsa denmeli diye düşünüyorum:)
Aynen. Şu mesajda dediğim gibi gerekiyorsa denmeli zaten. Yani direkt ilk hatasında cahilsin diye aşağılama amaçlı denmemeli. Ama gerçekten bir hatanın veya yanlışın pençesine gidiyorsa, yarın onun iyiliği için bugün kalbini kırmak gerekebiliyor bazen:)

Bazen öyle laf anlamaz kişiler ile karşılaşıyorum ki adam durduk yere "Kapasiten zayıf.", "Cahil misin?" vs. gibi saçma yorumlar yapıyorlar. Laftan anlasın diye artık ODTÜ mezunu olduğumu belirtiyorum (Ne gerek var aslında. Bunu dediğimde de egolu oluyorum.) veya nerede çalıştığımı.

Bulgaristan mezununun bir ODTÜ mezununa böyle konuşmasına hala anlam veremem 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı