@painkiller Anıl abinin yorumuna katılıyorum.
Bazıları öğrenmek istemiyor bazıları da gerçekleri öğrenmeyi istemiyor, gerçeklerden korkuyor. Aynı bu
@Technolock denen zat gibi. Diğer konu kapandı cevap veremedim. Burada cevabını vereyim senin.
Hac 47 ayetini de iyi biliyorum merak etme. Mearic ayetinde 1 gün 50 bin yıla denk geliyor daha fazla diye onu attım sana ama anlamadığın için değişen bir şey olmamış senin için. Allah katında 1 gün 1000 yılda desen, Mearic 4 ayeti gibi 1 gün 150 bin yıla tekabül ediyor desen de değişen bir şey olmuyor bunu anla. Allah katında 1 gün 1000 yıl olsun sen dünyayı 2000 günde evrenin geriye kalanını 4000 günde yapıyorsun bu akıl dışı bir açıklama.(Evreni 6 günde yarattım diyor dünyayı 2 günde yarattıysan evrenin geriye kalanını ise 4 günde yaratmış yani, 4 sayısı oradan geliyor sonra çıkıp deme bu 4 sayısı nereden geliyor) 150 bin de desen değişen bir şey olmaz yine aynı mantık hatası var sadece sayı büyüyor. Evrenin geriye kalanını dünyadan 2 kat bir sürede yapamazsın. Bir de bana utanmadan anlama yetisi zayıf diyor az utan ya anlama yetisi asıl senin zayıf. Evrenin geriye kalanını sadece dünyadan 2 kat uzun bir sürede tamamlıyor ve bu sana mantıklı geliyorsa işin yaş senin.
Şüphesiz, senin rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduğunuz bin yıl gibidir.
Bir de diyor ki Allah katında gün farklıymış sözde ayette açıkça yazmış bu yukarıdaki ayeti de sen attın. Sizin saymakta olduğunuz 1000 yıl gibidir diyor burada ne aşama, ne de evreden bahsediliyor. Kullanılan gün bildiğimiz gün kavramı.
Papağan benzetmesi sizleri anlatıyor. Hep aynı argümanla geliyorsunuz açıkça yazmasına rağmen yok aslında orada öyle demek istemiyor diyen kendini kandıran bir kitlesiniz.
Aynı ayetin Tevrat'ta olduğunu belirttim, yedinci günde tanrı dinlendi diyor Tevrat, Kuran ise dinlenmeye gerek duymadı diyor. Bunu özellikle belirtmesi size hiç mi bir şey çağrıştırmıyor? Çıkıp Tevrat'ta gün kavramı geçmiyor diyebilecek misin görelim seni, değiştirildi deme lüksün de yok, zaten okumamışsın bu kadar hakaret etmen bu yüzden zaten. Zerdüştlük ile benzerliklerini atıyorum zoruna gidiyor bunlar her zaman nette dolaşan şeyler kopyalama yapıyorsun diyor tabii senin gibilerin vereceği cevap olmayınca bu tür saçmalıklara başvuruyorlar.
Arapça bu kadar zengin bir dildir, o halde ‘evre/dönem’ anlamına gelen farklı bir sözcük kullanılabilirdi. Mesela sözlüğe baktığımızda, şöyle bir tablo ile karşılaşıyoruz;
evre / safha / aşama -> مرحلة
devir -> نقل
dönem -> فترة
gün -> يوم
Var mı bir benzerlik? Yok. Demek ki Arapça'da "gün" ile "evre', aynı şey değil. Buradan anlıyoruz ki, Kuran’daki "6 gün" ifadesi, bildiğimiz anlamda 6 gün’dür. Yani 144 saat olan 6 gündür. Aksini her kim iddia ederse etsin, yaptığı şey sadece yorum hilesidir.
Senin gibiler için Carl Sagan ve İbni Haldun'un çok güzel iki sözü var.
Her akıl gücünün yetmediği, idrak edemediği şeyleri inkar eder.
Eğer yeterince uzun süre aldatılmışsak, aldatmacayı ortaya koyan her türlü kanıtı reddederiz. Gerçeği bulmakla ilgilenmeyiz artık. Aldatmaca bizi kafeslemiştir artık. Tuzağa düştüğümüzü kendimize bile itiraf etmek acı vericidir çünkü.
İnanmayı yeğlediğine, daha kolay inanır insan. Bu nedenle, zor şeyleri, araştırmaya sabrı yetmediği için reddeder; akla yatkın olanları umudu azalttığından; doğanın derinliklerini batıl inançlı olduğundan; deneyimin ışığını kibir ve gururundan; alışılmadık inanışları bayağı görüşlere bağlılığından dolayı reddeder.
Son olarakta beni bilen biliyor sitede öyle senin gibi bilgisiz biri de değilim. Tüm kutsal kitapları da okumuş biriyim. Öyle senin gibi okumadan, bilmeden yorum yapmam. Hakaret ettin diğer konuda raporlarım umarım ceza almışsındır.