Herkesi tehdit eden virüs: CryptoLocker ve detayları

PCKurdu1903

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2014
Mesajlar
549
Makaleler
2
Yer
Adana
Selam,

Az önce patronum aracılığıyla kendilerine 783 TL; 300 Dolar ödeme geçtiğim bu virüs, herkesin bilgisayarına çok rahat şekilde girebilir.

En popüler girme yöntemleri: İndirme sitelerinden dosyayla beraber iniyor, mail aracılığıyla size kargonuz var vs. gibi mailler yolluyor. Eğer PC'nide varsa bu virüs; maillerinizi kontrol ederken başkalarına da yolluyor. Böylece arkadaşlarınız güvenilir sanarak indiriyor, hızlıca yayılıyor. Facebook ve twitter'da mesaj yöntemiyle insanlara "şok görüntüler" başlıklarıyla paylaşılıyor. ve henüz bulamadıgım birkaç yöntem daha.

Virüsten kurtulma şansınız olmadığı için en büyük çözüm hiç yakalanmamak.

Adf.ly çakması link kısaltma sitelerini kesinlikle ziyaret etmeyin (bcvc gibi tıklayınca dosya indiren siteler). Yetişkin içerikli videoları daha büyük sitelerden izleyin. Amatör video sitelerini ziyaret etmeyin. AdBlock kullanarak bir nebze reklam indirmelerinden korunabilirsiniz.

Mac, windows ve Linux desteği var. Mac kullananlar bana virüs girmez demesin, önlemini alsın. Virüs programlarının çoğu işe yaramıyor.

Virüs'ün çalışma prensibi ise şöyle:
PC'nize yüklendiği anda tüm dosyalarınızı şifreliyor ve tekrar erişilmez hale getiriyor. Şifrelemeyi çözebilme şansınız henüz yok, dediğim gibi.. Size bir bitcoin hesabı veriyor ve bu hesaba belirttiği miktarda ödeme yapmanızı istiyor. Eğer 60 saat içinde ödeme geçilmezse tüm dosyaları sileceğini de belirtiyor.

Ayrıca kurnaz yazılımcı; test etmeniz için de 1 adet dosyayı size ücretsiz açıyor.

Bu virüsün babası / programcısı

bogachev-1.jpeg


Adı: EVGENIY MIKHAILOVICH BOGACHEV
IRK: RUS
NİCK: Yevgeniy Bogachev, Evgeniy Mikhaylovich Bogachev, "lucky12345", "slavik", "Pollingsoon"
FBI Sayfası: FBI.ORG
Tahminime göre şu an rusya hükümetinin kucağında paralarını sayan bu zeki hacker'ı yakalamanız durumunda FBI size 3 milyon dolar vermeyi teklif ediyor.

Virüsün sadece bilgisayarlarda olmadığına eminim. Hosting firmalarının da kapısını çalabilir. Herkes mağdur olabilir. Dikkatli olmak lazım.

ALINTI
 
Bu şahıs aranıyor ise, banka yolu ile para yollanıyor ise, bu paralar bloke olmaz mı ? Devlet el koymaz mı ?
 
Bu şahıs aranıyor ise, banka yolu ile para yollanıyor ise, bu paralar bloke olmaz mı ? Devlet el koymaz mı ?

BTC denen sanal para birimi ile işlemlerini yapıyor. BTCnin özelliği bu zaten, her türlü at koşturabiliyor olman. Yani yakalanacağını sanmıyorum bu adamın. Rusya diğer ülkeler gibi değil, vatandaşını koruyor her zaman. Bilgili olanını daha çok koruyor.
 
Garip bir şekilde adama kanım ısındı tezgahı kurmuş tıkır tıkır işletiyor.
Tebrik falan edesim geldi (sezar'ın hakkı sezar'a).
Arkasında devlet desteği varmış gibi duruyor.
 
Bu yüzden boşuna güvenlik haberlerini paylaşmıyoruz. İnsanlar bilgilensin diyoruz ancak bilgilendirmelerimizi fazla kişi ya görmüyor yada görse de başıma gelmez diye düşünüyor.

Ancak şunu bildireyim, haber ajansına bu cuma günü bildirdim haber sitelerinde yayınladılar BTK aracılığı ile. Ancak yinede gördüğüm kadarıyla gazete sitelerinde bile bu virüse yakalanan şirketlerin çalışanları bile yazı yazmış altında.

Bir sürü geri zekalı bilgi yoksunu sahte haber diye yazanlar mı dersin, Tayyip çıkartmıştır mı dersin :) Bir sürü beyin dll'si bulunmayan kişilerin yorumlarını gördüm.

Kısaca siz siz olun benim veya diğer yetkililerin virüs haberlerini hafife almayın. Çünkü ufak şeyleri ben haber veya bildiri olarak yayınlamam, o yüzden dikkatli olmanızda yarar var.

Bu zararlının en büyük çoğunluğu Türkiyede etkisini göstermektedir, nedeni de hala eposta kullanmasını bilmeyen kişilerden kaynaklanıyor. E posta ayarlarınızın bir ayarı bile bu gibi postaları almanızı engelleyebiliyor.
Yayınlayan haber siteleri:
www.hurriyet.com.tr: BTK uyarıyor: CryptoLocker virüsüne dikkat! - Hürriyet TEKNOLOJİ
www.trtturk.com: Maille gelen bu virüse dikkat! - TRT Türk Haberler
Uzmanlar CryptoLocker virüsüne karşı uyarıyor | Ntv.com.tr
Btk’Dan Önemli Virüs Uyarısı! Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet
www.sondakika.com: BTK, Vatandaşı Uyardı: CryptoLocker Virüsüne Dikkat!
www.dogruhaber.com.tr: Cryptolocker virüsü tekrar göründü
www.mymemur.com: CryptoLocker Virüsüne Dikkat! Para Ödemek Zorunda Kalabilirsiniz
CryptoLocker Virüsü Nasıl Bulaşır ? Bu Virüs Para Kaybettiriyor - Haberler.com
BTK "Cryptolocker" PTT Virüsüne Karşı Uyardı - Gezegende.com
 
Virüslere karşı dikkatli olmalıyız.
Virüslere karşı dikkatli olamazsın, "bastığın yerlere toprak diyerek ( sağlam site diyerek) geçme, düşün altındaki (binlerce virüs) yatanı. Sözünden bastığın linke gezdiğin siteleri kontrol edip girmek gerekli her önüne gelen postayı açmadan önizlemesini yapman gerekir yada domain'e bakmak gerekir vs vs.
 
BTC denen sanal para birimi ile işlemlerini yapıyor. BTCnin özelliği bu zaten, her türlü at koşturabiliyor olman. Yani yakalanacağını sanmıyorum bu adamın. Rusya diğer ülkeler gibi değil, vatandaşını koruyor her zaman. Bilgili olanını daha çok koruyor.
FBI arıyorsa daha daha çok koruyor. :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı