Herkesin bilgisayar mühendisliği istemesi

Bu bölümü sırf popüler ve maaşı yüksek diye isteyenlerin sayısı gün geçtikçe kat kat artıyor.
İnsanların bir mesleği seçmesinin en büyük sebeplerden birisi bu zaten. Popüler veya maaşı yüksek olmayan bir mesleği kim ne yapsın?
Hayatında klavyeye elini sürmemiş olanlar bile bu bölümü ister oldu.
İnanır mısınız Tıp okuyanlar da daha önce hiç ameliyata girmeden bölümü seçtiler :D
 
Öyle ama ülkede diploma çok önemli. Örneğin fen ve matematiği çok iyi yapan adam sırf sosyalden ve Türkçe dil bilgisinden soru kaçırdı diye aslında kazanacağı üniversiteyi sırf gereksiz kişilerin tercih etmesi nedeniyle sıralamanın yukarı çekmesinden dolayı iyi yere gidemiyor sonuç ise istemediği yerde istediği bölümü okumak oluyor.
yazılımcılıkta diploma önemli değildir önemli olan kendini geliştirmek. ama onlar bu mesleği sadece diploma olarak görüyor işte
 
Bilgisayar mühendisi olmadan her türlü bilgisiyle çoğu bilgisayar mühendislerinden iyi bilgi haznesine sahip tanıdıklarım var bir yerden sonra diploma günü kurtarmıyor arkadaşlar isteyen istediği kadar tercih etsin bu bölümü veya başka bölümler içinde geçerli günün sonunda kendini geliştiren önde olur.
 
Bilgisayar kullanmayı internet kafede öğrenebilirsin ama ameliyatı sadece hastanede yaparak öğrenebilirsin ondan olabilir mi? :D
Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar kullanmaktan ibaret değil ki? Orada öğretilen şey mühendislik. Üniversitelerin akademik programlarını inceleyin göreceksiniz zaten.
 
Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar kullanmaktan ibaret değil ki? Orada öğretilen şey mühendislik. Üniversitelerin akademik programlarını inceleyin göreceksiniz zaten.

Siz orada demek istediğimi anlamamışsınız o yüzden ameliyat örneği verdiniz. Bilgisayar kullanmayı herkes öğrenebilir ama herkes yazılımcı olamaz anlamında yazıldı o cümle. Aslında tıpta başarılı olabilecek kişi gidip sırf popüler diye kendisine uymayan bölümü seçiyor sıkınıtı burada.
 
Bilgisayar mühendisliği okumak zor değil ki. Düşük puanlı üniversiteler var zaten barajlar da kalktı rahatlıkla azıcık çalışmayla girilebiliyor. Önemli olan kazandığın üni veya yaptığın işi ne kadar iyi yapabilmen. Bunları sağlayan şey de bilgisayarın donanımına yazılımına olan ilgi.
 
Aileler de internetten ya da başka kişilerden duyuyor, çocuğunun bu bölümü okumasını istiyor fakat çocuğun bilgisayar mühendisliğiyle alakası yok. Sonrasında da çocuk istemeyerek o mesleği yapıyor ya da üniversitedeyken bölüm değiştiriyor, sınava tekrardan hazırlanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı