Herkesin Yazılımcı Olmak İstemesi

Teknoloji sektörü geriye gitmeyen bir şey olduğu için mantıklı bir seçenek. 5-6 sene önce inşaat sektörü yükselişteyken mimarlık, inşaat mühendisliği gibi bölümler yüksek puanlarla alıyordu. Şuan bu bölümler aynı önemde değil ama teknoloji sektörü puanlarını koruyor. Tabi bu kafayla tercih yapmamak lazım. Önce istek sonra bilgisayar bilgisi ve İngilizce.
 
Nereden öğrendiniz?

Adamına ve çalıştığı sektöre göre değişir. 2500 alan da var 4000'de.
Salary: Software Engineer in Berlin, Germany | Glassdoor
Önce bir Instagram sayfasının haritasında görmüştüm araştırdıktan sonra bu siteyi buldum.
Bu arada o kadar yazı içerisinde neden buna takıldınız ki? :D
Diyelim 2500 yine iyi bir rakam Almanya standartları için.
Düzenleme: Bir de Almanya'da kuzenimin arkadaşı var o geçen sene mezun olup bu sene 2800 Euro ile işe başlamış.
 
Yazılımcılık gayet güzel bir meslek, matematik ve felsefeyle ne alakası var onu anlamış değilim. Uzun vadeli olur, çünkü dijital sektöre olan ilgi sürekli artıyor. Bu arada tonlarca güzel bölüm diye bir şey yok, oradaki Üniversitelerin gerçektende bölümle alakalı olan bilgilerini alsan öğrenmen 1 yıl sürmez. İnsanların vaktini çalmaya dayalı şeyler.
 
Yazılım'ın oyunla alakası var mı? Var. Ama yazılım sadece oyunlardan ibaret değil ki. Ben pyton öğrenmek isterdim çünkü bir linux dağıtımı geliştirici ekibine katılmak isterdim. Başka birisi siber güvenlik alanında gelişirme yapmak için öğrenir diğeri bambaşka bir şey için öğrenir. Ve yazılımcı olmak isteyenlerin birçoğu yazılım hakkında en ufak bir fikri bile olmayan insanlar çok kişi istiyor ama işin gerçek yüzünü öğrenince bırakıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı