Hesabı kim ödemeli?

Hesabı kim ödemeli

• Oy verenlerin toplamı
    143
  • Anket kapandı .

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar bir buluşmaya çıkınca hesabı kim ödemeli sizce? Bence: Kadınlar hep erkekler ödesin diyor çünkü erkek kadını buluşmaya davet ediyor evet doğru ama bence bu olmamalı. Ben birisinin ısmarladığı yemeği yerken utanırım çünkü ben vermedim bunun parasını bunun bir rahatlık seviyesi olmalı bu yüzden bende en azından kendi yediğimi veya bir miktar vermeye çalışırım eğer yanımda para varsa. Kadınların bazılarıda buna katılmıyor onlarda bir taraftan haklılar fakat hesabın hepsini erkeğe dayatmak olmamalı. Tabiki erkek verebilir, kadında verebilir ama bence en iyisi mesela önce yemek sonra tatlı yenecek diyelim ben yemeği veririm karşımdaki tatlıyı verirse ona olan ilgim, şefkatim artar otomatik.

Arkadaşlar bir buluşmaya çıkınca hesabı kim ödemeli sizce? Bence: Kadınlar hep erkekler ödesin diyor çünkü erkek kadını buluşmaya davet ediyor evet doğru ama bence bu olmamalı. Ben birisinin ısmarladığı yemeği yerken utanırım çünkü ben vermedim bunun parasını bunun bir rahatlık seviyesi olmalı bu yüzden bende en azından kendi yediğimi veya bir miktar vermeye çalışırım eğer yanımda para varsa. Kadınların bazılarıda buna katılmıyor onlarda bir taraftan haklılar fakat hesabın hepsini erkeğe dayatmak olmamalı. Tabiki erkek verebilir, kadında verebilir ama bence en iyisi mesela önce yemek sonra tatlı yenecek diyelim ben yemeği veririm karşımdaki tatlıyı verirse ona olan ilgim, şefkatim artar otomatik.
Ben erkek olarak şöyle yapıyorum. Genelde ben ödemeyi seçerim çünkü yemek ısmarlamayı vesaire seviyorum. Şöyle bir durum da var sürekli ben ödeyince karşıda mahçup olur diye düşünüyorum o nedenle hiç değilse içeceği sen öde gibi bir şeyler dersek karşıdaki rahatlar.

Alman usulü bence.
Yarı yarıya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkek var oluşu gereği kadına bir şeyler sağlamakla yükümlü, hesabı erkek öderse kadının daha çok hoşuna gider. Bazı kadınlar ekonomik özgürlüğünü almışlar ve hesap ödetmek istemiyorlar, hesapları ödenince sinirleniyorlar. Kısaca bu durum karşıdaki kadına göre değişir, kadının ekonomik durumu iyi değilse mecbur erkek öder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı