Hiç arkadaşım yok

Neden hayatında arkadaşın olmasına gerek duyuyorsun? Bunu iyice düşün, ve istediklerini bir başkasından beklemek yerine kendin yap. Kimse hayatından memnun değil ve sosyallik ile arası mükemmeli, insanların içinde havalı, bilgili olduğunu vurgulayan insandan egoistten başka bir şey olmaz. Böyle kişileri görüp kendini değersiz hissetme. Kendini en iyi sen anlayabilirsin, yalnızım çaresizim sosyal olmalıyım diye düşünmenin sadece zararını görürsün. Sosyal olmayı hayatın en gerekli yönlerinden birisiymiş gibi vurgulayanların kimisi egosunun tatmini için, kimisi de borç gibi konularda başkalarını kullanmak için arkadaşlığı vurgular. Sorunlarını halletmek, sıkıntını gidermek için arkadaşa ihtiyacın yok. Kendin hakkında olan sorunlarını halletmek için birilerinin yardımına gerek duyuyorsan o sorunların sonu gelmez. Hayatında seni övecek, teselli verecek birilerinin olmaması seni değersiz ve beceriksiz kılmaz. Asıl övecek birilerine ihtiyaç duyuyorsan ve bu konuda ısrarcıysan değersiz birisindir.

Olur elbet dert etme. Çok arkadaşım oldu zamanında ama içinden tek tük sağlam adam çıktı. Gerisi fasa fiso. Hele bir arkadaşım var ki ciğerim gibi sever sayarım. Mirasımı ona bırakmayı bile düşünüyorum.

Arkadaş isteme sebebini kendi içinde bulursan arkadaş edinebilirsin. Yalnızken canın daha az yanar, yalnızlığı seviyorsan daha rahat yaşarsın. Ama topluma karışmak istersen de bu küçük bir cesaret kırıntısıyla olacak bir şey. İsteklerine göre biçimlenir hayatın. Gerçekten istediğine karar vermelisin bence.

Arkadaş isteme sebebini kendi içinde bulursan arkadaş edinebilirsin. Yalnızken canın daha az yanar, yalnızlığı seviyorsan daha rahat yaşarsın. Ama topluma karışmak istersen de bu küçük bir cesaret kırıntısıyla olacak bir şey. İsteklerine göre biçimlenir hayatın. Gerçekten istediğine karar vermelisin bence.
Arkadaşsız olmuyor hayat çok sıkıcı.

Arkadaşa gerek var mı ki? Demek istediğim o ''can dostun'' kısmı hiç gerekli değil açıkçası, olmasa da olur.

Şahsen ben mutluyum, hayatımda tek bir amacım var ona da yakın zamanda ulaşıp dünyadan kopmayı planlıyorum. Bakalım...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı