Hiç arkadaşım yok

Ney mesela? Kemanım var çalmasını bilmiyorum.
E kursuna git sen de. :)
Çok teşekkür ederim. Bir de konuşkan olmak için fikir verir misin? Çok utanıyorum tavsiye verir misin?

Bak ben gevezeyim, önüme gelenle konuşabilirim, ama asosyalim :) onca asker, lise, ve iş arkadaşlarım oldu, kimse beni geveze olarak bilmez, şöyle bir şey var bende mesela, ben dinlemeyi konuşmaktan çok severim, ama konuşursam da(bildiğim bir konuysa eğer kaçın), kolay kolay susmam, yine de asosyalim. Cıvık cıvık arkadaşların olacağına 1-2 tane taş gibi olsun yeter.

Ailem bir keresinde bana sen nasıl birisin gibisinden bir soru sormuşlardı(kendini bir tanıt bakalım gibisinden), bende şöyle demiştim;
"Kendi halinde sosyal biriyim", deyince dalga geçmişlerdi, kendi halinde nasıl sosyal oluyorsun diye. Neden sosyalim dedim dersen, küçükken mahallede babamın bile tanımadğı adamları ben tanıyordum, geçerken selamlaşınca babam hadi sokağı anladık bu adamı nereden tanıyorsun deyip şaşırıyordu, ama genelde evden çıkmayan ve LoL manyağı biriydim(evlenene kadar), şimdi 3-4 haftada 1 veya 2 gün belki oynuyorum, o da çocuktan vakit kalırsa. :)

Yani demek istediğim, kimsenin dediğine bakma, sen kendin olarak iyisin güzelsin-yakışıklısın, kendini yapamayacağın şeylere zorlama, çok çok istiyorsan konuşkan arkadaşlar edin, dinle konuşmak zorunda değilsin, soru sorarlarsa fikrini söyler, sende bir şeyler anlat derlerse ne anlatacağım bir şey yaptığımız mı var dersin. Herkes mükemmel konuşmacı olamaz, herkeste iyi dinleyici olamaz, bunu avantajına çevirebilirsin. Utanıp konuşamıyorsan dinlersin sende.

Son düzenleme:
Ailenden yardım al doktora git. Doktorun tavsiyesini dinle kardeşim. Burada yazılan şeyler senin sorununa çözüm olmaz emin ol. Burası sadece bir forum.

Benimde lisedeyken vardı bir öyle arkadaşım. Cengizhan hiç konuşmadı sessizdi, fazla havalıydı çok dizi izlerdi ingilizcesi harikaydı, geçen gün baktım. İnstagram açmış kendi fotoğrafını atmış sosyalleşmiş kızlarla takılıyor en azından eğleniyor. Tercih meselesi.

Ailenden yardım al doktora git. Doktorun tavsiyesini dinle kardeşim. Burada yazılan şeyler senin sorununa çözüm olmaz emin ol. Burası sadece bir forum.

Benimde lisedeyken vardı bir öyle arkadaşım. Cengizhan hiç konuşmadı sessizdi, fazla havalıydı çok dizi izlerdi ingilizcesi harikaydı, geçen gün baktım. İnstagram açmış kendi fotoğrafını atmış sosyalleşmiş kızlarla takılıyor en azından eğleniyor. Tercih meselesi.
Doktora gittim ise koy dedi. Başka doktora gideyim mi? Arkadaşın cengizhan nasıl kız arkadaş buldu. Benim hic kız arkadaşım yok. Parka gidip cips kola yiyeceğim arkadaşım yok. Eskiden vardı erkek arkadaşım. Telefonum yoktu.

Boş ver arkadaşı 2-3 tane dostun olsun yeter. Arkadaşlar çıkarcıdır yüzde 90'ı kazık atar, bir çıkarı varsa seni ararlar. Benim de artık arkadaşım çok yok kırıla kırıla hepsine mesafe koydum aramıyorum...Hatta yeni arkadaşlar edinmeye çekiniyorum.

Boş ver arkadaşı 2-3 tane dostun olsun yeter. Arkadaşlar çıkarcıdır yüzde 90'ı kazık atar, bir çıkarı varsa seni ararlar. Benim de artık arkadaşım çok yok kırıla kırıla hepsine mesafe koydum aramıyorum...Hatta yeni arkadaşlar edinmeye çekiniyorum.
Yok iste dostum. Lol diye oyundan arkadaş ediniyorum.

Çok utanıyorum. Asosyalim. Konuşkan değilim. Konuşmayı ilk başlatan ben olmuyorum. Karşı dan tepki bekliyorum. Neden hiç arkadaşım yok? Bana tavsiye verir misiniz?
İnsanlar öyle bir varlıktır ki herhangi bir konuda yeteneği olan veya bir özelliği insanların ilgisini çeken kişilerle arkadaş olurlar. Sende öyle ol. Git bir gitar çal ya da fitness'a gidip kas yap. İnsanların ilgisini çek kısaca. Bu dediklerimi yaparsan asosyalliğin zamanla gider zaten. Hem de çok arkadaş yaparsın. (ama asla samimi olma)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı