Hiç dolandırıldınız mı?

Sanal olarak dolandırıldım. Growtopia'yı örnek verebilirim. Konu hortlatılacak ama yazmak istiyorum.
İlk "scam"(scam dolandırılmak demektir.)
200 çimen tohumu toplamıştım, ve biriyle ticaret yapıyordum. Bana yeni başlayan birinin alabileceği bir şey vermişti. Tabii dolandırımayı bilmiyordum. Sonra adama verince 200 çimen tohumu boşa gitti. Bunu scamin ne demek olduğunu öğrenince dolandırıldığımı anladım.
İkinci "scam"
Bir tane adam vardı. Ticaret yapıyorduk. Adama 200 çimen verdim. Adam onlar kendine kalsın deyip 1 WL koydu. Kral adamdı bir daha bana donate yapan olmadı. Sonra biri dedi ki "1 DL kazanmak ister misin?". Ben de evet dedim. Bana 1 WL ver dedi. Verdim ama o beni dünyadan banladı. 1 WL gitti. Ama yeniydim.
Üçüncü "scam"
Çok sinirliydim. Bir hile sitesine girdim. Kullanıcı adını ve şifreni ver dedi. Ben ilk kez hesap açtığım için şifremi verdim. Sonra bütün eşyalarım gitti. Şu an o site kapalı.
Dördüncü "scam"
Zar oyunundan 12 wl kazandım, parayı hemen [adını hatırlayamadığım eşya]'ya yatırdım. 40 tane geldi 12 Wl'ye sonra bir adamla konuşurken adam fiyatları söyledi dolandırıldığımı anladım...
 
Minecraft SkyBlock sunucusunda 3 adet Slime spawnerı çalmıştım. Sonra ilahi adalet devreye girdi ve çaldığım o üç spawnerı beni dolandırıp çaldılar. Ondan sonra bir daha dolandırılmadım. 🙂
 
Minecraft'ta yıl 2017 2018 civarları. GevezeOyuncu diye bir sunucuda OP Skyblock vardı. Orada bir elmas kazmamı çaldıydı ördek skinli birisi. Aklımdan çıkmıyor nedense :D Onun dışında da çok kez dolandırıldım ama en akılda kalıcısı buydu.
 
Küçükken akıllı saatim bozulmuştu. Modelini Google'de arattım. Sonra bir forumda bu hatayı yaşayan biri başka birine cevap yazmış: "Bir link buldum pek güvenemedim bir bakın isterseniz" diye. Ben o linke tıkladım karşıma "Whatsapp hesabınız ele geçirildi. Hesabınızı kurtarmak için telefon numaranızı girin" yazıyordu. Tabii o zaman çok korkmuştum. Uzun bir süre bilgisayarı elleyememiştim. Dolandırılmanın eşiğinden dönmek diyelim. O zaman bu konunun ucundan geçer :)
Geçen gün Trendyol üzerinden suluk sipariş ettik yağdanlı geldi. Sağ olsunlar kullanıyoruz işimize yaradı :)
Zirve olay :)
 

Geri
Yukarı