Hiç dolandırıldınız mı?

Dolandırılmak mı bilmem fakat çok güvendiğim arkadaşın oyun parasına ihtiyacı vardı verdim bir miktar. Kalan bir kısmı bir kaç gün sonra verdi fakat az bir kısım kalmıştı. Haftalar geçince sordum bulabildin mi diye. Engellemiş. (Daha öncede çok kez borç verdim. Hepsini geri vermişti.) Sanırım para bulamadıysa kızacağımı sandı. Ya da hiç uğraşmak istemedi benle. Para umrumda değil 1 TL bile etmiyor fakat o çocuğun bunu yapacak kadar düşmesine üzülmüştüm. Çokta iyi anlaşıyorduk. Yabancıydı tabii. Sonra bir daha kimseye yakın bağ kursam bile borç vermedim.
 
500 TL kadar ama dolandırılma değil. Ufak bir sıkıntı çıktı, istesek alırdık ama istemedik.
 
Küçükken herkes Metin 2 oynamış Ben deli gibi Growtopia oynardım :D Growtopia da Scam yeme hissini bilir misiniz... Off.
 
5. sınıfta dershanemdeki kız +8 dolunayımı çalmıştı 1 hafta uğraşıp ikna edici yöntemlerle (saçına kör düğüm attım saçını kestirmek zorunda kaldı) geri aldım. Başka hiç dolandırılmadım.
 
Bu zamana kadar sadece 1 TL dolandırıldım. O da küçükken aldığım oyuncak tabanca bozuk çıkmıştı. Adam da değiştirmemişti. Ama o bile çok koydu bana.
 
Arkadaşım tarafından (evet tarafından) 100 lira dolandırıldım. Ortak bir internet satışı yapıyorduk 4-5 sene önce. Aldı parayı bir daha da görmedim. Isparta'da üniversite okuyor şimdi sevgiyle anıyorum kendisini.
 
Bizim kırtasiye var. Bir gün 3-5 kadın geldi biri oyuncak alacak 20 TL'lik ama 200 TL veriyor bende çok bozuk yok. Aldım 200 TL'yi hazırladım 180 TL'yi (2 tane 50'lik 3 tane 20'lik 1 tane 10'luk 2 tane 5'lik ) ama doğru dürüst bozuk kalmıyor. Dedim abla bana bozuk kalmıyor falan yok diyor tamam burada 180 TL var bende dedim ki: Abla biliyorum 180 olduğunu ben verdim zaten ama bozuk kalmıyor bana. Neyse biz bu şekilde 2-3 dakika geçirdik benim beynim çiğnenmiş sakıza döndü. En son tamam gındır paranı dedi verdi parayı. Çıkarken de dükkanın altını üstüne getirdiler diğer kadınlarla. Ama sanırsın mafya dükkanı dağıtıyor. Neyse ben tabii daha önce hiç görmemişim böyle bir şey. Bakakaldım bunlarda bayağı uzaklaştılar. Sonra ben kendime geldim saya söve topladım dükkanı. Babam geldi anlattım durumu babamda dedi ki o seni kandırmaya çalışmış kandırmayınca sinirinden yapmış. Bende geçirdim içimden tabii benim gibi zeki adamı kandırmak kolay değil diye. Sonra babam baktı kasaya bu para neden bu kadar az dedi. Meğer kadın parayı vermeden önce 2 tane 50'yi 2 tanede 20'yi almış alttan. 140 TL dolandırılmış oldum böylece.
 

Geri
Yukarı