Hiç masaüstü bilgisayarım olmadı

Takma hiç kafana bana da öyle yapıyordu birkaç kişi PC leriyle hava atıyorlardı bende senin gibi CS de falan maksimum 40FPS alıyordum sonra paramı biriktirdim ve güzel bir PC topladım ve bütün dalga geçenleri falan engelledim sonrada yoluma baktım sende öyle yapabilirsin.
Teşekkür kaç TL pc aldınız.
 
Arkadaşlar belki bu duruma üzülürsünüz belki de gülersiniz benim hiç adam akıllı bir bilgisayarım olmadı. Arkadaşlarım Valorant oynuyor benimki kaldırmıyor diyorum seni engelleyeceğim diyor bende Discord sildim, bazen çok nadir olarak tarayıcıdan giriyorum CS:GO 30 FPS altı oynuyordum arkadaşlarım "sen botsun olum sil oyunu" dedi bende sildim hep bana böyle diyorlar ne yapabilirim? Sizce büyüyünce çalışıp alırım ama oyun zevki diye bir şey var ya kaçarsa diye düşünüyorum. Hep Discord da dışlanıyorum, o yüzden artık girmiyorum.

Bu Valorant nasıl oynayabilirim? Intel HD 3000 ekran kartı yok. Soracak olursanız 2. bilgisayar var mı diye, var. Özellikleri çok kötü: 512 MB RAM. Gerisi böyle işte Windows XP. Ne yapabilirim sizce? GeForce NOW da Valorant oynanılıyor mu? Hep bekledim ama artık umudumu kaybettim, dün arkadaşım 7 bin TL'lik PC topladı. Forum da hep görüyorum 10 bin laptop önerisi 15 bin laptop önerisi diye benimki çok kötü herkes benimle dalga geçiyor.4.-5 yıl önce aynı şeyi yaşadım ozmnlar Thinkpad vardı bende ve arkadaşımla ilk Steam oyunumuzu aldık CS:GO yani 30 FPS de eski Dust 2 de oynayabiliyordum ve öyle novaya kadar kastım FPS'im düşük olduğu için FPS arttırma videoları izledim işime yaramadı ama araştırdım NTLite kullanmayı öğrendim ve orada kendime özel Windows yaptım ve FPS'im biraz olsun düzeldi sonra GTA V indirdim o da hiç açmıyordu neredeyse onu bir takım modlarla kaliteyi olabildiğince düşürdüm Open IV kullanarak günde 10 larca kez sorun alıp tekrar kurup ayar yapıyordum sıkılmıyordum çünkü bir aktivite olmuştu aslında benim için her gün her saat video izliyordum v sonra annemlerin sözü vardı eğer bu olursa yeni bilgisayar alacağım demişti o şey oldu ve yeni Casper bir laptop aldık çok güzeldi 200 FPS CS oynuyordum GTA da 100 FPS falan 2 hafta sonra şarj ve isinma sorunlari baladi o kadar isiniyordu ki PC ilemci MHz'ini 0.40 MHz'e sabitliyordu neyse sogutucu aldim
Çözüldü sonra Fortnite PUBG diye bir karin ağrısı çıktı optimizasyon özürlü ona da FPS arttırmalarına baktım yararlı bir şey yoktu oyun ayarlarını düşürün diyorlardı şaka gibi neyse sonra bu Custom Windows yapan birileriyle tanıştım onların Windows'larını denedim işe de yarıyordu 15 FPS falan arttırıyordu ekran karti debloat falan öğrendim bazı regedit dosyaları buldum FPS arttıran onları kullandım iyi gidiyordu bu sayede format da öğrenmiş oldum ve optimizasyon bilgim de olmuş oldu amaa PUBG'de 50 FPS oynadığım için oyunu bıraktım CS falan 50 FPS'le oynanır ama PUBG oynanmaz neyse Fortnite çıktı ve ozmnlar gerçekten iyi ayarlarla hiç ayar yapılmamış bir PC de yaklaşık 60 FPS arttırıyordu Fortnite da yani 110 FPS'ler alırken 180 200'lere çıktı sallama diyorsunuzdur büyük ihtimal ama sallamıyorum gerçekten işe yarıyordu Fortnite artık ana oyunumdu ve bayağı da oynadım oyle tabii oyun a güncelleme gelince kalite ve yeni şeyler geliyordu be FPS'lerde ölüyordu sezon 10'a kadar oynadım sorunsuz sonra dev Update bölüm 2 geldi ve FPS'im yarı yarıya düştü 70 FPS alıyordum çok donuyordu geçer dedim ama her sezonda daha kötüye gidiyordu bende araştırdım tabii yeni yapılan Windows'lara baktım Windows 7 gördüm onu indirdim kurdum ayarlarını yaptım oyunum çok akıcı üstüne 120 FPS'lerde oynuyordum takılma çok nadir oluyordu sonra sezon 4 olunca artık ne yaparsam yapayım FPS'im artmıyordu ve ar kasiyordu fightlarda ve sonra kendi bilgisayarımı satıp 5 k paraya oyunda 200-300 FPS alan bir PC aldık çok iyiydi şimdi neden bunu okudum dersen aslında her kötü şey senin için bir deneyim ve bir şans bilgisayarım kötü olmasaydı bilgisayarı bu kadar iyi tanımayacaktım format atmayı bile öğrenemeyecektim şimdilerde bazı çocukları görüyorum babası annesi bilgisayar almıyor veya alamıyor diye annesine küsen kişiler var yani demek istediğim bir 3090 alırsın ama anneni babanı kaybedersen bir daha bulamazsın sana tavsiyem git araştır illaki yararı dokunacaktır alırsın illa bir bilgisayar seni çok iyi anlıyorum üzülüyorsun ama bu yollardan geçmen sana çok iyi özellikler katıcağını biliyorum bende işe yaradı şu an da da lise 11 kodlama okuyorum optimizasyon yapıyorum ve profesyonel Fortnite oynamaya çalışıyorum inşallah iyi bir bilgisayarın olur dostum ve inşallah bunu okuyup kendine bir şeyler katabilirsin kısaca benim hikayem buydu.(bazı kelimeleri yanlış yazdıysam affedersiniz )
 

Yeni konular

Geri
Yukarı