Hiçbir Alanda Başarılı Değilim

Futbol olsun veya herhangi bir spor dalı olsun başarılı değilim. İyi top oynayamıyorum, isabetlerim iyi değil. Yüzmeyi bilmiyorum denedim ve yüzemedim. Birisi şu işi yap dediğinde beceremem diye korkuyorum ve beceremediğim de oluyor. Zeki birisi değilim. Derslerim'de ahım şahım bir başarım yok. Artık bıktım yaşamaktan. Ailem olmasa çek kafaya tetiği, bitir işi de, kolay değil işte. Ne yapayım arkadaşlar, çok ciddi bunalıma girdim.

Mutlaka başarılı olduğunuz bir alan vardır, henüz keşfedememiş olabilirsiniz. Daha önce yapmadığınız şeyler yapın. Örneğin çok başarılı bir adli tabip olabilirsiniz, yeteneğiniz bu olabilir. Belki de yeteneğiniz çocuklara karşı çok merhametli birisi olmak. Bunu ancak siz bilebilirsiniz. Sabredip kendinizi keşfetmeniz gerek. Yin ve Yang hayatın merkezindedir. İlla iyilik/kötülük yapmak manasında olmasına gerek yok. Birbirine zıt iki kavram olarak düşünün. Bazı şeylerde kötü olabilirsiniz, kötü olduğunuz alan sayısını dengeleyecek kadar iyi olduğunuz şeyler olmak zorunda. Kesinlikle vardır.

Herkesin başarılı olduğu alanlar vardır. Başarısız olduğu alanların olması doğal. Bunun gibi şeyleri kafana takma. Derslerin iyi değil ise daha fazla ders çalış. Etkili ders çalışma tekniklerini öğren. Eksik olduğun noktaları gör ve onların üzerine git. Onları öğren. Başka hobiler bulmaya çalış. Sosyal bir insan ol. Başarılar dilerim.

Çok teşekkürler arkadaşlar. Bu tarz yorumlar pozitif yönde etki ediyor. Ancak bazı arkadaşlarım negatif. Besyo'ya gitmek istediğimi söylüyorum. Kısa mesafeyi çok iyi hızlı bir şekilde koşuyorum diyorum. Ordan birisi lafa atlıyor, uzun mesafe koşamıyorsun olmaz bu iş diyorlar. Yani bi nevi olumsuz etkiliyorlar. Yani bir şeyi yapmak istediğim'de beni kıskanmaları mı desem artık nedir bilmiyorum. Benim o işi yapma arzum gidiyor.

Sen söylenenlere kulak asma. Sınavların nasıl yapıldığını öğren. Onlara göre çalış. Bilgin olmadan konuşmak kolay gelir. Sınavları öğren ve ona kendini hazırla. Sen çevrenden söylenenlere pek kulak asmamaya dikkat et. Ömrün boyunca böyle insanlar olacak. Olumlu veya olumsuz konuşacak. Sen kendi kararını ver ve o karar üzerine git.

''Mutlaka başarılı olduğun bir alan vardır.'' klişesi bana göre teselli olarak kalıplaşmış bir ifadedir.
Bir insan mutlaka başarılı olmak zorunda değildir, olamaya da bilir. Sonuçta kendine bir uğraş bulursun; oyun, spor, sosyal gruplar. Bunlarda başarılı olmak zorunda değilsin, kendini zorunda hissetmen bu olayın en kötü tarafı.
Kendisi ve çevresine faydalı, kültür açısından gelişen, okuyan, çalışkan bir birey olmak sen farketmesen bile sana başarıyı getirir.

Bazı şeyleri aylarca belki yıllarca çabalayıp başarabilirsin. Senin gibi düşünen herkes kafasına sıksa dünyada insan kalmaz.

"Bedava peynir sadece fare kapanında olur" unutma...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı