Hiçbir şey yerine neden bir şeyler var?

Şeylerin olmasının önünde bir engel yok. Bu kadar basit. 2 hidrojen atomu neden 1 oksijen atomu ile birleşiyor? Çünkü neden birleşmesin? Birleşmemesi için önünde bir engeli yok.
 
Esas soru: Hiçlik diye bir şey var mı?

Yukarıda da yazdığım gibi. Herkesin farklı bir açıklaması olur bu konu hakkında. Hiç kimse de kendininkinin doğru olduğunu kanıtlayamaz. Sadece onun doğru olduğunu düşünür

@yigitbil1 sizin neden güldüğünüzü öğrenebilir miyim?
 
Yukarıda da yazdığım gibi. Herkesin farklı bir açıklaması olur bu konu hakkında. Hiç kimse de kendininkinin doğru olduğunu kanıtlayamaz. Sadece onun doğru olduğunu düşünür.
O halde bu konuya esas olan soru temelsiz kalır. Herkesin farklı açıklaması olmasına gerek yok çünkü hiçlik ya vardır ya da yoktur.
 
Şeylerin olmasının önünde bir engel yok. Bu kadar basit. 2 hidrojen atomu neden 1 oksijen atomu ile birleşiyor? Çünkü neden birleşmesin? Birleşmemesi için önünde bir engeli yok.
Benim merak ettiğim konu o elementlerin nasıl ve neden birleştiği değil. Atom, elektron, proton vs. bunlar en başında nerden geldi neden varoldular ? Yada varoldular mı yoksa hep varmıydı bunlar ?
 
Hiçbir şey olmayabilirdi. Neden bir şeyler var?

Varlık için, tözden sebep. O hâlde töz nedir? Sonradan olanlar ya da oldurulanlar, değişir; hep var olan ise, değişmez. İnsanın varlık algısı, bir sebebe ihtiyaç duyar ama ilk unsur denilenin; öncesi, sonrası ya da sebebi olmamalıdır.
 
Son düzenleme:
Bu mesajı okurken benim gerçekliğimdeki Türkçeden farklı bir dilde bir şey okumadığınızı kanıtlamazsanız herhangi bir şeyin varlığını da kanıtlayamazsınız(benim gerçekliğimdeki İngilizceye siz Türkçe diyorsunuz ve bu yazıyı siz benim İngilizce dediğim şekliyle okuyorsunuz ama hem ben hem de siz aynı yazıyı farklı algılasanız da buna Türkçe dediğiniz için iletişimimizi sürdürebiliyoruz). Dış dünyayı beş duyu organlarımız aracılığıyla algılıyoruz, saf gerçek haliyle değil ve bu beş duyu organımızdan bağımsız olarak dünyada/evrende ne olduğunu asla bilemeyeceğiz(bazı dinler öldükten sonra diyor). Yani belki de hiçbir şey yok(daha mümkün hatta) ama kendi duyu organlarımızla bir şeyleri "var" ediyoruzdur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı