Rehber High Precision Event Timer ve Oyun Performansına Etkisi

1. tsc + lapıc ( en düşük gecikme ve çok stabil):

BCDEdit /deletevalue useplatformclock.

bu komutu yazıyorum ama eleman bulunamadı diyor?

Herhangi bir sorun yaşamadım. Bu ayar işlemci, anakart, işletim sistemi gibi faktörler etkiliyor. Bence devre dışı bırakıp herhangi bir oyunun benchmark testinde kıyaslamak lazım. Özellikle yüksek işlemci gücü isteyen oyunlarda denemek lazım. Önceden denediğimde microstutter, FPS gibi konularda iyileşme olduğunu görmüştüm.

Dostum bir sürü konu var bu konuyla ilgili birçoğu BCDEdit /deletevalue useplatformclock false bu komut kapatıyor HPET'i diyor ben anlamadım. HPET'i kapatan komut hangisi?

Dostum bir sürü konu var bu konuyla ilgili birçoğu BCDEdit /deletevalue useplatformclock false bu komut kapatıyor HPET'i diyor ben anlamadım. HPET'i kapatan komut hangisi?
1. TSC + LAPIC ( En düşük gecikme ve Çok stabil):

bcdedit /deletevalue useplatformclock komutu ve ayrıca BIOS üzerinden;

High Precision Event Timer (HPET) özelliğini kapatarak bu sonuca ulaşırsınız.

Bu komutları uygulamanız lazım. Şu anki sisteminizde BIOS üzerinde HPET ayarı yoktur diye tahmin ediyorum. Kontrol edin varsa onu da kapatmanız gerekiyor. Konuyu açtığım zaman etkili bir işlemdi ama günümüzde zaten HPET kullanılmıyor artık, Windows'ta da otomatik olarak devre dışı geliyor.

Hocam hangi ayarı yapmalıyım? Hiçbir şey anlamadım. Hangi ayar FPS arttırır? Unlost galiba sadece sonda ki ayarı kapatın diyor.

Bu ayarın böyle bir etkisi olduğuna dair bir şey görmedim, sanmıyorum. Bu ayarların Windows 11'de kullanılmasına da gerek yok artık Platform ayarları düzgün.

Yıl olmuş neredeyse 2024 hâlâ 10 FPS için PC'deki bütün ayarları alt üst ediyorsunuz

Yıl olmuş neredeyse 2024 hâlâ 10 FPS için PC'deki bütün ayarları alt üst ediyorsunuz
Yıl olmamıştı 2024 ki konu 2018'in konusu. Konuyu açtığım gün AMD işlemcilerde yaşanan problemler nedeniyle üretici tarafından da önerilen ayarlardı bunlar (HPET'in Kapatılması özellikle). Bilinçsiz bir şekilde ayar değiştiriyorsanız alt üst edersiniz.

Burada kafama bir şey takıldı. Paylaştığınız 1. ile 3. komut aynı iken, 2. ile 4. komutta aynıdır ve iki farklı komut arasındaki tek fark sonuna true ekleniyor olmasıdır. Burada bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı