Hitler neden kaybetti?

Soykırım hakkında güzel retler var, bir inceleyin.

Ölüm sayısı kapıştırıyorsak Hitler'e gelene kadar durmamız gereken çok yer var.

Çok daha kötü bir şekilde manipüle eden tonla insan ve ülke var.

Hitler'e gelene kadar yine durmamız gereken çok yer var.


Seviyorum demedim ki. Ne seviyorum ne de sevmiyorum. Birini illa sevmek ya da sevmemek zorunda değilsiniz. Neden bu yönde bir zorunluluk varmış gibi davranıyorsunuz?
Ben de size vermedim o cevabı. Sizden alıntı yapmamın sebebi sizden destek alıp cümleyi yazmak istememdi. Alıntı gereksizdi yani, kusura bakmayın. Yazdıklarım size değildi. Belirtmek istediğim de Hitler'in en kötüsü olduğu değildi. Kötü olduğunu değiştirmez anlamında yazmıştım onları. :)
 
Ben de size vermedim o cevabı. Sizden alıntı yapmamın sebebi sizden destek alıp cümleyi yazmak istememdi. Alıntı gereksizdi yani, kusura bakmayın. Yazdıklarım size değildi. Belirtmek istediğim de Hitler'in en kötüsü olduğu değildi. Kötü olduğunu değiştirmez anlamında yazmıştım onları. :)
Sağlık olsun. :)
 
  • Hitler'in generalleriyle sürekli ters düşmesi.
  • En önemli etkenlerden biri olan enigmanın kırılması.
  • Ordunun standart bir tankının bulunmaması (ABD-Sherman, SSCB-T34 vb.) Almanlarda ise bence bu tank Panther ve Panzer (Pz.IV vb) serisi tanklar olmalıydı.
  • İtalya gibi bir müttefike sahip olması.
  • Dunkerque de Hitler'in Guderian'ı durdurup kara birliklerinin imhasını Luftwaffe'ye bırakması ve sonucunda 300.000 müttefik askerin başarıyla tahliye edilmesi.
  • İtalya'nın Yunan işgalini başarısız olması ve Alman ordusunun Balkanlar'a inmek zorunda kalması sonucu Barbarossa Harekatının ertelenmesi. (Şayet Barbarossa Ertelenmeseydi Almanlar Moskova'yı kış gelmeden düşürebilirdi)
  • Komiser emrinin yayınlanması (bu emir yüzünden çoğu Sovyet general teslim olmak yerine direniş göstermeyi tercih etmiştir)
  • Başarısızlıkla sonuçlanan Britanya muharebesi (Luftwaffe bu operasyondan çok ağır yaralar alarak ayrılmıştır) ayırca İngiliz radarlarının bu muharebede alman uçaklarını ortalama 4-5km önceden görebilmesi Almanların bu operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasının bir diğer nedenidir.
  • Savaş sonuna doğru generallerin Hitler'e suikast girişimlerinde bulunması.
  • Ve son olarak acımasız 3 komutan General Aralık, General Ocak ve General Şubat
Gibi sebepler Hitler'e II. Dünya Savaşını kaybettirmiştir. Daha birçok sebep olabilir ancak en önemli sebepler arasında bunlar daha ön plandadır.
 
Milyonlarca Yahudi, ve milyonlarca insanın ölümü. Köküne kadar ırkçı ve sıkı bir nasyonalist. Kendi halkını manipüle etmesi.
Buna da anlam veremiyorum, Hitler'in nasyonalist tarafını sevenleri. Adamın o tarafı bile iyi değil ki. Hitler bir faşist arkadaşlar hatırlatırım, kendi halkına sadece kendi görüşlerini entegre eden ve kendini dünyanın en iyi lideri gibi gösteren, halkının dışarı dünyada ne olduğundan haberdar olmamasını sağlayan birisi. Hitler hiç bir yönden sevilebilesi bir adam değil. Sevenleri de anlamıyorum. Neden seviyorsunuz yazın tartışalım.

@emircanunlts , hocam siz Hitler'i seviyordunuz galiba? Sebebi nedir? Argümanlarınız veya nedenleriniz nedir? Neden bu adama birisi sempati besleyebilir?
Dostum şimdi çok uzun uzun yazacak halim yok, kısaca bir şey yazayım. Aslında dışarıdan bakınca Atatürk ile Hitler'in arasında fark yoktur. Fark vardır ama sadece ikisi farklı yolları seçmiştir. Şöyle özetleyeyim.

Atatürk:
- Kaybettiği toprakları geri almak için her şeyi yaptı.
- Vaat ettiği şeyleri yerine getirdi.
- Ülkesini bitirmek için yapılan anlaşmaları feshetti.
- Her zaman barışçıl yollardan gitmeyi denerdi, agresiflik son plandı.
- İhanete uğramasına rağmen, önemli savaşların neredeyse hiçbirini kaybetmedi.
- Çoğu kişi tarafından sevilmezdi, daha sonra halkı kurtarınca kahraman oldu.
- Savaş sonrası ülkesini şaha kaldırdı, bir sürü fabrikalar dikildi istihdam sağladı.
- Özet; Savaşı kazandı, kahraman oldu.

Hitler:
- Kaybettiği toprakları ve hak iddia ettiği toprakları almak için bütün gücünü kullandı.
- Halkına vaatlerde bulundu, bunları gerçekleştirmek için çabaladı ve gerçekleştirdi.
- Ülkesini bitirmek için yapılan anlaşmaları feshetti (Treaty of Versailles)
- Agresif yolu seçmek zorundaydı, hayallerini barışçıl şekilde gerçekleştiremezdi. Ona rağmen Avusturya ve Çekoslovakya'yı barışçıl bir şekilde aldı.

- İhanete uğradı, ihanet çok büyük bir darbeydi ve kaybetmesine yol açtı.
- Çoğu kişi tarafından sevilmezdi, daha sonra halkının refahını son seviyelere çıkarınca sevilmeye başlandı.

- Savaş sırasında bile dünyanın en iyi tanklarını, uçaklarını üretti. Birkaç yılda bütün dünyanın fabrika sayısını geçti ve dünyanın en iyi ülkesi oldu.

- Özet; Savaşı kaybetti, Avrupa'nın tamamını, Sovyetler'in yarısını fethetmişti. Kazansaydı kahraman ilan edilirdi, kaybettiği için düşman ilan edildi.

Kısacası dostum, tarihi kazananlar yazar. "Hitler katliam yaptı, herkesi öldürdü !" diyenlere Vietnam, Kırım olaylarını sor bakayım bir cevapları var mıymış ? Daha çok şeyler yazılabilirdi ama benden bu kadar. Sorun varsa sorabilirsin, seve seve cevaplarım.
 
Kısacası dostum, tarihi kazananlar yazar. "Hitler katliam yaptı, herkesi öldürdü !" diyenlere Vietnam, Kırım olaylarını sor bakayım bir cevapları var mıymış ? Daha çok şeyler yazılabilirdi ama benden bu kadar. Sorun varsa sorabilirsin, seve seve cevaplarım.
Bu konuda katılıyorum. Ayrıca Hitler'in başarıları ve yıllardır bitmek tükenmeyen Hitler nefreti pompalaması da aslında görenler için büyük anlam ifade ediyor. Bu denli büyük bir başarı gösterilmesi, kimsenin işine gelmez. Almanya kontrol altında tutulmalı.

Yahudilerin de mağduriyeti devam etmeli. Bu öyle bir boyuta geldi ki, artık bir Yahudi eleştiremezsiniz. Eleştirdiğiniz anda tüm kariyeriniz yok ediliyor!
 
Bu konuda katılıyorum. Ayrıca Hitler'in başarıları ve yıllardır bitmek tükenmeyen hitler nefreti pompalaması da aslında görenler için büyük anlam ifade ediyor. Bu denli büyük bir başarı gösterilmesi, kimsenin işine gelmez. Almanya kontrol altında tutulmalı.

Yahudilerin de mağduriyeti devam etmeli. Bu öyle bir boyuta geldi ki, artık bir yahudi eleştiremezsiniz. Eleştirdiğiniz anda tüm kariyeriniz yok ediliyor!

Savundukları yahudiler şu an başka ırklara katliam yapıyor, dünyayı yönetiyorlar resmen. Keşke öğrencilere sadece "Türk" geçmişi öğretilmese de, diğer ülkelerin geçmişi de öğretilse. Naziler, Sovyetler... Bunlar çok büyük nimetler, çocukların bunları öğrenmesi lazım ki tarihi bilsinler.
 
Çünkü hitler moskova ya ilerleseydi eğer daha çok ilerleyip sscb yi alabilirdi ama o aç gözlülük yapıp petrol olan stalingrada saldırmayı tercih etti ve kış geldi çoğu aker orada beklediğinde ve kışa hazırlıklı olduğundan hitler kaybetti ve intihar etti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı