Hızlı ve pratik ekran görüntüsü alma programı LightShot

Win + Shift + S'ye ek olarak, ayarlardan bu Prtsc tuşuna alınabiliyor. Yani Prtsc Win + Shift + S ile aynı görevi görüyor. Lightshot kullanmaktan kat kat daha pratik bence.
 
Sanırım program forum engeline takıldı deneme amaçlı bir görüntü paylaşacaktım ama ekran görüntüsünün linki karalistede böyle bir hata alıyorum
Merhaba.
Sosyal'de paylasilan resimler sadece Sosyal'e yuklenmelidir. Baska medya paylasim sitelerinden resim paylasamazsiniz. Aksi takdirde uyari alabilirsiniz.

Kural 27: Technopat Sosyal Kuralları


ShareX daha basit ve kullanışlı bence.
ShareX amiral gemisi.
 
Oncelikle programın sahipleriyle herhangi bir bağım yakınlığım yoktur.
Programı uzun süredir kullanıyorum işletim sistemim Windows 10 ve otomatik güncellemeler hep açık programı indirirken veya kurarken herhangi bir zararlı yazılım uyarısı ile karşılaşmadım 3. parti virus programları ile taratmadım.
Ayrıca forumda üyelerin tavsiye olarak bile uygulama paylaşması yasak ise konu silinebilir şimdiden özür dilerim.

Forumların vazgeçilmezi ekran görüntüleri gerek bir rehber gerek bir sorun ile karşılaştığımızda hepimiz zaman zaman kullanıyoruz ve eski yöntem ile bu ekran görüntülerini paylaşmak biraz zahmetli olabiliyor (painte yapıştırma yöntemi) ve cogumuz üşeniyoruz.

Bu program ile ekran görüntüsünü almak, yazı, işaret, metin eklemek ve internete yüklemek çok kolay tabii ki kaydetmek de.

Programın kullanımıyla alakalı herhangi bir rehber paylaşmayacağım tek yapmanız gereken uygulamayı indirip print screen tuşuna basmak ekran goruntusu alacagınız alanı secip fareyi bıraktığınız anda program size o goruntuyle alakalı neler yapacagınızı basit bir şekilde gosteriyor zaten.

Benim hayatımı cok kolaylastıran bir uygulama Windows'a gomulu boyle bir uygulama var mı yok mu bilmiyorum ama beni eski yontemden kurtardı :)

Paylaşım amacım tamamen benim gibi eski yontemden sıkılan, üşenen arkadaşlara bir fayda sağlayıp forumun kalitesini arttırmaktır link programın kendi sitesine aittir indirmelerden hiçbir kazancım yoktur.

Yıllardır kullanırım çok temiz ve seri bir programdır. 😀
1653115195914.png
 
Merhaba.
Sosyal'de paylasilan resimler sadece Sosyal'e yuklenmelidir. Baska medya paylasim sitelerinden resim paylasamazsiniz. Aksi takdirde uyari alabilirsiniz.

Kural 27: Technopat Sosyal Kuralları

ShareX amiral gemisi.

Yaklaşık olarak 2000'lerin ortalarından beri cesitli forumlarda takılırım tabii o zamanlar Hosting sunucular pahalı oldugu icin sitelerin kendi dosya yukleme eklentileri yoktu eski usul painte kopyala yapıstır sonra imageshack e yükle linki al foruma yapıstır yapardık bu program o zamanlar olacaktı aslında.

Sonrasında maliyetlerin dusmesi ile hemen hemen her forumda boyle yukleme aracları oldu ve resim yükleme sitelerine talep azaldı.

Sizin de yaptıgınız mantıklı aslında cunku dosya yukleme sitelerinde linkler bir süre sonra ucuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı