Hobi önerisi

Üniversite öğrencisiyim kendimi geliştirmek ve vaktimi değerli harcamak istiyorum. Bu zamana kadar hep oyun oynardım artık zevk vermiyor nedense, bende başka arayışlara yelken açtım. Steam'de kış indirimlerinde 300TL gibi bir harcama yaptım oyunlara vereceğim parayı kitap vb. şeylere verseydim keşke dedim. Önerebileceğiniz herhangi bir öneri benim için çok önemli. Çeşit çeşit kitap alıp okumayı düşünüyorum.
1-Aldığın oyunları 2 hafta geçmediği için eğer 2 saat oynamadıysan iade edip pişmanlıktan kurtulabilirsin.
2-Kitap alıp okuyacaksan hikaye vb. boş kitaplar okuma. Gidip bölümünle ilgili akademik kitaplar oku. Ayrıca ingilizcen yoksa ingilizce öğren.
3-Olabildiğince çok çalışma deneyimi edin. Gidip boş zamanlarında yarı zamanlı işte çalış.

Şiir okuyun hocam. Özellikle Özdemir Asaf, Cemal Süreya ve Serkan Uçar adlı şairlerin şiirlerini okumanızı tavsiye ederim. Başta anlamsız gelse de günler geçtikçe, yaşantılarınızın var edeceği anlamsızlıklar gün yüzüne çıktıktan sonra şiirin değerini anlayacaksınız.
Bu öneriye ilave olarak şiir yazın derim bende. İçinizden geçenleri, bir insanın yüzüne karşı diyemediklerinizi kağıda deyin. Bu çok güzel bir hissiyat.

Hocam bu tür yorumlarınızı başka konularda yapmanızı rica ediyorum. Ciddi bir konu açıldı. Aklıma gelmeyen öneriler arıyorum buldukça hayatıma aktaracağım.

Niye kızdın dostum balisong sallamak bir hobi zaten. Ciddi dikkat isteyen, göze hitab eden ve en önemlisi stres atmayı sağlayan bir uğraş. Ha bu hobi bana sert gelir dersen orasını bilemem. Resim falan çizip dans etsen daha iyi olabilir senin için.

Günde yarım saat yürümek, yürüyüş yapmak stres hormonlarını azaltıyormuş doktorumun tavsiyesiydi ayrıca felsefe okumayan insan don lastiği gibidir ne kadar ileri çekersen çek bıraktığın gibi geldiği yere gider.

Şarkı söyleyin hocam. Ciddiyim, sadece eğlenmeye bakın. Ben her canım sıkıldığında ve kötü hissettiğimde yakın arkadaşlarıma ses kaydı yolluyorum şarkı söylerken. Sesim güzel olduğu için çoğu sanatçının tonlamasını yapabildiğim için de karşı taraf rahatsız olmuyor bu durumdan. + olarak 12 yaşından beridir şarkı söylemeye hevesli olduğum için, 1 saat kadar şarkı söyleyerek kendimi dinlendirebiliyorum, deneyin.

Son zamanlarda elektro gitar öğrenmeye başladım, haftada 3-4 gün 1-2 saat çalıyorum, öğrenmesi kolay değil ancak ilerleme kaydettikçe daha da eğlenceli olmaya başladı.

Bunun dışında spor yapmanı kesinlikle tavsiye ederim, hangi sporun hoşuna gideceğini kendin bul herkese göre bir spor var. Örneğin masa tenisini eğer bilen kişilerle oynarsan ve sana da öğretirlerse inanılmaz eğlenceli bir spordur.

Üniversite öğrencisiyim kendimi geliştirmek ve vaktimi değerli harcamak istiyorum. Bu zamana kadar hep oyun oynardım artık zevk vermiyor nedense, bende başka arayışlara yelken açtım. Steam'de kış indirimlerinde 300TL gibi bir harcama yaptım oyunlara vereceğim parayı kitap vb. şeylere verseydim keşke dedim. Önerebileceğiniz herhangi bir öneri benim için çok önemli. Çeşit çeşit kitap alıp okumayı düşünüyorum.
Yazılım veya tasarım tarzı şeylerin lisans eğitimini alıp dersleri öğrenir onlarla uğraşabilirsiniz

Saat, pul gibi eşyaların koleksiyonunu yapabilirsin. Spor hobisi olarak haftada 3-4 gün ağırlık antrenmanı yapabilirsin. Enstürman çalabilirsin. Kültürünü sevdiğin bir yabancı ülkenin dilini öğrenebilirsin.

2-kitap alıp okuyacaksan hikaye vb. boş kitaplar okuma. Gidip bölümünle ilgili akademik kitaplar oku. Ayrıca ingilizcen yoksa İngilizce öğren.

Hikaye tarzı kitapların boş olduğunu hiç sanmıyorum romanlar, hikayeler insana hayat deneyimi katar. Roman, hikaye okumak ile bir akademik kitap okumak arasında dağlar kadar fark vardır roman ve hikayelerden hayatı, insanları öğrenir yeni deneyimler kazanırsın akademik kitapta sadece o konu ile ilgili bilgiler olur ve bunlar akademi dışında hayatının hiçbir alanında etkide bulunmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı