Hobi önerisi

Hikaye tarzı kitapların boş olduğunu hiç sanmıyorum romanlar, hikayeler insana hayat deneyimi katar. Roman, hikaye okumak ile bir akademik kitap okumak arasında dağlar kadar fark vardır roman ve hikayelerden hayatı, insanları öğrenir yeni deneyimler kazanırsın akademik kitapta sadece o konu ile ilgili bilgiler olur ve bunlar akademi dışında hayatının hiçbir alanında etkide bulunmaz.
Hayat deneyimleyerek öğrenilir. Kitaptan gerçekte var olmayan ve gerçekte yaşanmamış şeylerden edineceğin tecrübe tecrübe değildir. Akademik kitaptan edineceğin bilgi sadece akademide işine yarar kısmı ise çok yanlış. Gidip formül ezberlemesini söylemiyorum. Bir şeyleri anlaması o konuda uzmanlaşması çok güzel bir şey olur.
"Bilim ve sanatla uğraş. Çünkü ancak bunlar, insanı tanrı katına yükseltir." -Ludwig van Beethoven

Sebze yetiştir, her gün sebzeyi sulamak ve her geçen gün büyüdüğünü bilmek insana huzur veriyor. Merakın varsa meyve de yetiştirebilirsin fakat ödülünü çok geç alırsın.

Hocam hobi önerisi nedir ya? Hobi zaten kendi sevdiğin bir şeyi yapmaktır neden başkası önersinki? Başka biri senin sevdiğin şeye mi karar verecek?

Önerdiklerinden aklıma gelmeyen farklı öneriler de çıkıyor. Aralarından seveceğim şeyleri seçiyorum zaten. Konuyla alakalı yorum yapalım, açtığım konuyu eleştirme yeri burası değil.

Hayat deneyimleyerek öğrenilir. Kitaptan gerçekte var olmayan ve gerçekte yaşanmamış şeylerden edineceğin tecrübe tecrübe değildir. Akademik kitaptan edineceğin bilgi sadece akademide işine yarar kısmı ise çok yanlış. Gidip formül ezberlemesini söylemiyorum. Bir şeyleri anlaması o konuda uzmanlaşması çok güzel bir şey olur.
"bilim ve sanatla uğraş. çünkü ancak bunlar, insanı tanrı katına yükseltir." -ludwig van beethoven

Sanat dediğin senin okunmasını tavsiye etmediğin edebiyat. Ayrıca kurgular da tecrübe kazandırır bir olayın deneyimlendirmesi için illa kişinin kendi başına gelmesi veya gerçek olması gerekmiyor. Kendi hatalarımızla da öğreniriz ama bu acı ve uzun bir süreç olur, başkasının hatalarından öğrenirsek hem zaman kısalır hem de acısız bir öğrenme süreci gerçekleşir. Başkasının hatasından öğrenirsen o olay başına gelmese de analiz edebilir ve ne yapacağını bilebilir hale gelirsin.

Üniversite öğrencisiyim kendimi geliştirmek ve vaktimi değerli harcamak istiyorum. Bu zamana kadar hep oyun oynardım artık zevk vermiyor nedense, bende başka arayışlara yelken açtım. Steam'de kış indirimlerinde 300TL gibi bir harcama yaptım oyunlara vereceğim parayı kitap vb. şeylere verseydim keşke dedim. Önerebileceğiniz herhangi bir öneri benim için çok önemli. Çeşit çeşit kitap alıp okumayı düşünüyorum.
Yazılım veya dile girişebilirsin.

Bence minik bir atölye yapabilirsin. Ben çok zaman geçirirdim atölyemde. Donanımsız fakir bir atölyeydi ama mutlu ederdi insanı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı