HOI4 Birleşik Krallığı nasıl yenebilirim?

Sayende bende eksik olan şeyi fark ettim. Yeteri kadar uçak basmıyormuşum. Teşekkürler dostum
Rica ederim. Ben scout plane ile gozlem yapmayi da seviyorum; cikartma atmadan once dusman birliklerinin nereleri savundugunu gorebilirsin boylece ( bunun icin de air superiority sende olmali ).

Daha zayif olan kisimlara cikartma atarsin dizilimlerine bakarak.
 
Türkiye ile çıkartma yapmayı deneyemem

Turkiye ile oynuyorsan ucak konusunda US - UK ikilisiyle basa cikman cok zor.
Aslinda Ingiltere 3 tane deniz node'unu kapatarak kendisine gelen tum trade kanallarini kapatabilecegin bir konumda duruyor.
Sadece submarine basarak Malaya'dan gelen plastik ve Orta-dogu'dan giden petrolu engelleyebilirsin ( Trade bilmemne doctrini cok etkili tavsiye ederim )
Minor ulkelerde bence Ingiltere'ye karsi en etkili yontem bu. Ondan daha fazla ucak basmak cidden cok zor minorlerle.
Turkiye ile Iran ve Irak petrollerini alarak buyuk darbe vurmus olursun zaten petrol konusunda ama Amerika'dan ithal edecek petrolu; her turlu raid yapmalisin.
 
Oyunda yaklaşık 600 saatim var ancak halen daha İngiliz'e tam verimli bir çıkartma atamıyorum. Öyle bir filosu var ki donanmam dakikalar içerisinde tuzla buz oluyor. Paraşüt denedim ama uçakları çok güçlü. Bu İngiliz'i nasıl yenebilirim bana bir yol gösterin :D
Oyunun ilk ayından itibaren uçak basın. 2 veya 3 tane naval bomber olsun içinde. Savaşa doğru 5 yapsanız Fransa sonrası 2000 civarı elinizde olur ve bu sizin çıkmanıza yeter.
 
İngiltere oyundaki big boss ama askeri gücünden dolayı değil, müttefikleri nedeniyle öyle. Ya oyunun en başında bütün gücünle dalıp diğer ülkeler yardıma gelmeden önce orayı tutman lazım ya da diğer ülkeleri iyice yıpratarak uzun oyunda büyük bir güçle istila etmen lazım. Bunun için de güçlü bir donanmanın olması şart yoksa kanalı elinde tutamadığın için çıkartma harekatın da başarısız olur.

İngiltere'yi yenemedim ama kuzey İrlanda'yı topraklarıma katıp büyük İrlanda olarak oyunu oynamışlığım var. Hayata küstürdüler beni müttefikleriyle birlikte... :D

Nasıl big boss Fransa düştükten sonra çok basit askeri yok anakarasında.
 
15000 CAS ile diz çöktüremeyeceğiniz ülke yok oyunda.
@Emre_Ozturk hocam doğru söylemiyor muyum hocam, neden güldünüz ki?

Yanlisim olabilir ama savasa katilabilecek CAS miktarindan fazlasi gereksiz degil mi?
Tahminim devasa bir CAS ordusu hava ustunlugu verecek ama surekli intercept edildigi icin savasa pek da katki yapamayacak.
15000 CAS yerine ; 14000 Fighter + 1000 tane CAS sanki cok daha efektif.
 
Oyunda yaklaşık 600 saatim var ancak halen daha İngiliz'e tam verimli bir çıkartma atamıyorum. Öyle bir filosu var ki donanmam dakikalar içerisinde tuzla buz oluyor. Paraşüt denedim ama uçakları çok güçlü. Bu İngiliz'i nasıl yenebilirim bana bir yol gösterin :D
Yaklaşık 160 nükleer bomba ile tamamlarsın. Bende İngiltereyi almaya çalışırken kafayı yemiştim sonra hileyle atom bombası basıp dünyayı fethetmiştim.
 

Geri
Yukarı