HP 15 oyun oynarken FPS düşmesi

peps

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben bir oyun oynarken bir süre oynayınca çok büyük FPS droplar girmeye başlıyor. Mesela 4-5 saniyede bir FPS 60'dan 2'ye düşüyor hatta bunu yazarken arkada oyun açık yine çok büyük droplar giriyor. HP 15-ay102nt (X9Z24EA) Notebook bu siteden laptopumun özelliklerine bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam frame skip ayarını değiştirmeyi dener misiniz 3 modu olmalı onlardan 1 çözüyordu bazen.

Hocam çoğu oyunda böyle olduğu için bir şey değişeceğini sanmıyorum ama yine de deneyeceğim bana 15-20 dakika verin

Bu modelin yorumlarına baktığımda çoğu kişi ısı yüzünden drop yediğini belirtmiş sizinki de bu yüzden olabilir mi bir de işlemciniz U işlemci olduğu için Valorant'ta drop yemeniz çok normal
Tamam hocam yakında bir soğutucuda alıp termal macun değiştireceğim teşekkür ederim.

Hocam frame skip ayarını değiştirmeyi dener misiniz 3 modu olmalı onlardan 1 çözüyordu bazen.
Öyle bir ayar bulamadım maalesef

Hocam çoğu oyunda böyle olduğu için bir şey değişeceğini sanmıyorum ama yine de deneyeceğim bana 15-20 dakika verin.

Tamam hocam yakında bir soğutucuda alıp termal macun değiştireceğim teşekkür ederim.

Öyle bir ayar bulamadım maalesef.

Tamamdır.

Emin misiniz? Ayarlarda muhakkak olmalı SS atarım şimdi bir saniye.

Hocam maalesef olmadı büyük ihtimalle ısınma ile alakalı yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Sonra onu da denerim.

Rica ederim. Bilgisayarı biraz kapalı tutup daha sonra oyuna girmeye çalışın başlarda sorun çıkarmazsa ısınma kaynaklıdır.

Evet başlarda sorun olmuyor 10-15 dakika sonra başlıyor hatta daha kısa.

Tamamdır hocam muhtemelen ısınma kaynaklıdır. Isınmadan dolayı işlemci hızını düşürüp kendini serinletmeye çalışıyor garibim bu da size FPS dropları olarak yansıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı