HP Omen 15 nasıldır?

@Ray Kurzweil HP kullanıcıların çoğu Turbo Boost özelliğini kapatınca sıcaklık sorunlarının çözüldüğünü belirtiyor, ben bunu bir çok konuda gördüm. Attığınız konunun sahibinin sıcaklık sorununa çözümü. (Genelde herkesde bu zaten.)
Turbo boost'u kapattıktan sonra sıcaklık sorunu çözülmeyen laptop mu var hocam? Ne anladım o işten o zaman? İşlemcinin önemli özelliklerinden birini kapatmak sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Sorun var ki kapatılıyor...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Performance mode harici sıkıntılı bu cihazda, soğutması ortalama olduğu için kabul edilebilir buluyorum. Tabii Legion varken yüzüne bakılmaz.
@Ray Kurzweil HP kullanıcıların çoğu Turbo Boost özelliğini kapatınca sıcaklık sorunlarının çözüldüğünü belirtiyor, ben bunu birçok konuda gördüm. Attığınız konunun sahibinin sıcaklık sorununa çözümü. (Genelde herkeste bu zaten.)

Turbo boostsuz işlemcinin hiçbir olayı yok hocam i5 al daha iyi bana kalırsa.

Turbo boost'u kapattıktan sonra sıcaklık sorunu çözülmeyen laptop mu var hocam? Ne anladım o işten o zaman? İşlemcinin önemli özelliklerinden birini kapatmak sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Sorun var ki kapatılıyor...
Kuzenimde GTX 1650Ti'a sahip modeli var 2 aylık bir iki kere 90 dereceyi görünce soğutucu almıştı sonra çözüldü sıcaklık sıkıntısı, Turbo Boost kapat demedim hiç ama bu bütçede bence en iyisi şu anlık HP ya. Tabi @Radeon RX 5500M'ın da dediği gibi Legion gelirse yüzüne bakılmaz.
Not: Turbo Boost baya önemliymiş o zaman ben işlevinden pek emin değildim.

Film izlerken 85 dereceye çıkan laptopu savunmak için nasıl bir motivasyona sahipsin?

Hadi diyelim burada Technopat'da konu açanlar yalan söylüyor. Reddit'dekiler de mi yalancı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ya da buradaki video da mı yalan. Aynen dostum herkes yalan söylüyor bir tek sen doğrucusun.

Paylaştığınız video eylül 2020 tarihli. 4800H işlemcisi var. Konu sahibi 5800H'li modeli sormuş. 5800H'li model 6 kez BIOS güncellemesi aldı. Videodaki model 9 Nisan 2021'de F. 13 güncellemesi almış. Sorunun AMD kaynaklı olduğu ortada. Stress testinde 60 dereceye mi düşürmesi gerekiyor? Cinebench'de yaptığım testte HP Omen 15 5800H 92 dereceye düştü ve 4800RPMDeydi.

@ofdaisy yaklaşık 3 haftadır bahsettiğiniz modeli kullanıyorum. Sıcaklık sorunlarım son driver güncellemeleri ile çözüldü. Ama oyun ağırlıklı kullanacaksanız 5600H'lı Lenovo Legion 5 almalısınız. HP Omen'den tek farkı ağırlık ve pil süresi olacaktır. Lenovo'nun artıları çok daha fazla. Render ağırlıklı düşünüyorsanız 5800H'lı Lenovo beklenilebilir ama 15.000TL'den satışa sunulabilir. Ben açıkçası AMD'li bir laptopa RTX3070 yoksa çok fazla verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Windows 11 çıkacak AMD sürücülerini göreceğiz ne derece vasat olduğunu.

Paylaştığınız video eylül 2020 tarihli. 4800H işlemcisi var. Konu sahibi 5800H'li modeli sormuş. 5800H'li model 6 kez BIOS güncellemesi aldı. Videodaki model 9 Nisan 2021'de F. 13 güncellemesi almış. Sorunun AMD kaynaklı olduğu ortada. Stress testinde 60 dereceye mi düşürmesi gerekiyor? Cinebench'de yaptığım testte HP Omen 15 5800H 92 dereceye düştü ve 4800RPMDeydi.

@ofdaisy yaklaşık 3 haftadır bahsettiğiniz modeli kullanıyorum. Sıcaklık sorunlarım son driver güncellemeleri ile çözüldü. Ama oyun ağırlıklı kullanacaksanız 5600H'lı Lenovo Legion 5 almalısınız. HP Omen'den tek farkı ağırlık ve pil süresi olacaktır. Lenovo'nun artıları çok daha fazla. Render ağırlıklı düşünüyorsanız 5800H'lı Lenovo beklenilebilir ama 15.000TL'den satışa sunulabilir. Ben açıkçası AMD'li bir laptopa RTX3070 yoksa çok fazla verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Windows 11 çıkacak AMD sürücülerini göreceğiz ne derece vasat olduğunu.
Hocam oyun için hiçbir zaman kullanmayacağım. Tek kullanım amacım çizim ve render olacak. Çoklu çekirdek performansı yüzünden Ryzen 7 5800H tercih etmeyi düşünüyorum. Maalesef Legion 5800H'ı bekleyecek kadar zamanım yok. Eğer cihazdan memnun iseniz bu cihazı almak istiyorum çünkü bilgisayar sadece render alırken ağır yük altına girecek.

Hocam oyun için hiçbir zaman kullanmayacağım. Tek kullanım amacım çizim ve render olacak. Çoklu çekirdek performansı yüzünden Ryzen 7 5800H tercih etmeyi düşünüyorum. Maalesef Legion 5800H'ı bekleyecek kadar zamanım yok. Eğer cihazdan memnun iseniz bu cihazı almak istiyorum çünkü bilgisayar sadece render alırken ağır yük altına girecek.

Herhangi bir sıkıntım yok memnunum hocam. Ancak HP kalite kontrol olaylarında diğer markalara kıyasla daha sabıkalı. Aynı ürünü yaşayıp coil whine yani kulağı tırmalayan cızırtı sorunu yaşayanlar oldu ayrıca klavyede ghosting sorunu bu durum normal yazmada engel teşkil etmiyor. MSI kasalı Monster alıp ölü piksel yaşayan olmuştu.

Stress testinde CPU 55W görmüştü. Sanırım sadece oyuna girildikten sonra 200W adaptör koymaları nedeniyle işlemciye 35W Power limit uyguluyor. Lenovo Legion 5 serisinde ise gecikme hızı yüksek RAM konulmuş bu nedenle oyunlarda performans kaybı var. Rendera olumsuzluk çıkarır mı bilgim yok. Şimdi almak istesem beklerdim. O yüzden Omen ile ilgili öneri yapamıyorum. Eğer yaparsam şikayet edebilirim veya mesaj yazmam engellenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı