HP Omen 17 alınır mı?

Bütçe
65000

sehriye

Centipat
Daha fazla  
HP Omen 17 almayı düşünüyorum tam modelini aşağıdaki linke bıraktım. Forumda birkaç başlıkta pildeyken mavi ekran sorunu verdiğini ve Hall sensör sorunun devam ettiğini okudum. Güncel modelde böyle bir sıkıntı var mıdır? Ayrıca biliyorum laptoplar o kadar götürmüyor genelde ama 4-5 yıl idare edecek bir laptopa ihtiyacım sizce bu modelin uzun süre götürmesi mümkün müdür? HP OMEN Laptop 17-DB0019NT AMD Ryzen 7-8845HS 32GB RAM 1TB SSD 8GB NVIDIA GeForce RTX4070 17.3 inç FHD FreeDOS Siyah A44QQEA - HP Store Türkiye

HP Omen 17 almayı düşünüyorum tam modelini aşağıdaki linke bıraktım. Forumda birkaç başlıkta pildeyken mavi ekran sorunu verdiğini ve Hall sensör sorunun devam ettiğini okudum. Güncel modelde böyle bir sıkıntı var mıdır? Ayrıca biliyorum laptoplar o kadar götürmüyor genelde ama 4-5 yıl idare edecek bir laptopa ihtiyacım sizce bu modelin uzun süre götürmesi mümkün müdür? HP OMEN Laptop 17-DB0019NT AMD Ryzen 7-8845HS 32GB RAM 1TB SSD 8GB NVIDIA GeForce RTX4070 17.3 inç FHD FreeDOS Siyah A44QQEA - HP Store Türkiye

Sorunsuz güzel bir laptop. Omen 17 2024 serilerinde Hall sensörü ve mavi ekran sorunu yok. Fakat biraz geç kaldınız. Geçen aylarda fiyat olarak 56000 bandında N11 sitesinde satıştaydı. Bu fiyata değdiğini pek düşünmüyorum şu an. Yeni seri RTX 5000 ekran kartlı laptoplara bakmanızı öneririm. 5070'li bu fiyat bantlarında laptoplar GameGaraj gibi satıcılarda vardı diye hatırlıyorum.

Bu ikisinden birini almak daha mantıklı

Bu konuyu görmüştüm. Bu laptopun kullanım amacı dışında bir şekilde kullanıyor kişi. Batarya performansı beklemiş ayrıca laptopun yamulduğunu söylemiş. Diz üstü ve kucakta kullanan birisi bu kişi. Bu laptop sadece düz zeminde kullanmaya yatkın ve batarya performansı beklenilecek bir laptop değil. Oyuncu laptoplarında batarya performansı bekleyemez kimse.

Bu konuyu görmüştüm. Bu laptopun kullanım amacı dışında bir şekilde kullanıyor kişi. Batarya performansı beklemiş ayrıca laptopun yamulduğunu söylemiş. Diz üstü ve kucakta kullanan birisi bu kişi. Bu laptop sadece düz zeminde kullanmaya yatkın ve batarya performansı beklenilecek bir laptop değil. Oyuncu laptoplarında batarya performansı bekleyemez kimse.
Driverlar hakkında sorun yaşaması ve windows 10 desteklememesinin konu sahibine faydası olabilir bence. Laptopun yamulmasına bende anlam veremedim.

Driverlar hakkında sorun yaşaması ve Windows 10 desteklememesinin konu sahibine faydası olabilir bence. Laptopun yamulmasına bende anlam veremedim.

Paylaşan kişi 2023 serilerinde olan Intel işlemcili modelle ilgili bilgi paylaşmış. Şu an bu 8000 serisi AMD işlemcili olanlarda sorun yaşanmıyor. 3 tane müşterimdende olumlu geri dönüş aldım bu laptoptan. AMD işlemcilerde Windows 10 kullanılabiliyor fakat AI teknolojileri için Windows 11 daha ideal. Intel'lerde E-Core P-Core optimizasyonu yüzünden Windows 10 kullanılmıyor. Zaten yeni seri PC'lerde Windows 10 kullanmak tamamen gereksiz kalıyor. Windows 10 bir ihtiyaç durumunda değil.

Alınmaz. Hall sensör sorunu Omen 16 WF0 (WF1 cihazlarda buna dahil olabilir) serisi için geçerliydi. O fiyata daha iyi panelli versiyonu var:

Bu cihazlar yerine bunlara bakılması daha mantıklı olur fakat (mümkünse stant ile kullanın, stantsız oldukça sıcak çalışabiliyorlar):

R9TS2 stoğu tükenmiş, yakında tekrar stoklara gelir fakat.

Sorunsuz güzel bir laptop. Omen 17 2024 serilerinde Hall sensörü ve mavi ekran sorunu yok. Fakat biraz geç kaldınız. Geçen aylarda fiyat olarak 56000 bandında N11 sitesinde satıştaydı. Bu fiyata değdiğini pek düşünmüyorum şu an. Yeni seri RTX 5000 ekran kartlı laptoplara bakmanızı öneririm. 5070'li bu fiyat bantlarında laptoplar GameGaraj gibi satıcılarda vardı diye hatırlıyorum.
Onun ben de farkındayım maalesef ama bütçemi ben de yavaş yavaş arttırıyorum. Gamegarajdaki laptoplar hakkında birisi "toplama laptop" demişti çevremden. Masaüstü diziyor olsam toplama olması sıkıntı olmazdı da laptopta parça sıkıntısı yaşarsam değiştirebilecek kapasitede değilim. Tam doğru mudur bilemiyorum tabi ama 5070'in 4070'ten daha düşük performans sergilediğini okudum araştırırken o yüzden emin olamadım. Daha önce Victus 16 için başlık açmıştım yine önerilmişti GameGaraj bütçeyi bir 5k kadar arttırınca Omen'e yöneldim Victus'tan.

Laptopun yamulmasına bende anlam veremedim.

Alimünyum ve plastik aksam aşırı hassas üretiliyor son birkaç yıldır. Bu laptopta sürekli olarak düz zeminde kullanılmadığında maalesef yamulmalar olabiliyor. Plastik aksamda sert plastik olarak alaşımlı denize giden plastik tabirli bir plastik kullanılıyor. Bu da bükülme konusunda kolaylaştırıyor. Nadirde olsa bu tip olaylar maalesef var. Bu sebeple müşterilerime bilgisayar satarken bu bilgisayar bir dizüstü bilgisayar değildir lütfen düz zeminlerde kullanın diye uyarı yapıyorum. Yamulmayan laptoplarda bile menteşe sorunları gibi garip sorunlar maalesef ortaya çıkabiliyor. Özellikle bayan kullanıcılar yattıkları yerde bile kullandığı için (Dizi film izlemeye bayılıyorlar yattıkları yerde) çok fazla bozmaya meyilliler.

Onun ben de farkındayım maalesef ama bütçemi ben de yavaş yavaş arttırıyorum. GameGaraj'daki laptoplar hakkında birisi "toplama laptop" demişti çevremden. Masaüstü diziyor olsam toplama olması sıkıntı olmazdı da laptopta parça sıkıntısı yaşarsam değiştirebilecek kapasitede değilim. Tam doğru mudur bilemiyorum tabii ama 5070'in 4070'ten daha düşük performans sergilediğini okudum araştırırken o yüzden emin olamadım. Daha önce Victus 16 için başlık açmıştım yine önerilmişti GameGaraj bütçeyi bir 5K kadar arttırınca Omen'e yöneldim Victus'tan.

5070 her türlü 4070'den daha performanslı kalıyor altta videoda atarım. Bu arada toplama laptop mevzusu parçalarını istediğin gibi değiştirebileceğin anlamına geliyor. İlla değiştirmek zorunda değilsin. Diğer markalarda da opsiyonel seçeneklerde aslında parçaların değiştirilmiş hali oluyor. Bu tip şeylere takılmayın. Parça sıkıntısı yaşama gibi bir durum olmaz. RAM ve SSD dışında hiçbir parçayı değiştiremeyeceksiniz sonuçta. Diğer markalarda da artık kendiniz RAM ve SSD değiştirebiliyorsunuz. RAM gömülü olan laptoplarda senaryo kötü olabiliyor. Bu durumda anakart tamiri ya da değişimi gerekebiliyor. Bu şekilde opsiyonel seçeneklerle laptop almak kat kat daha iyi. Size zorluk çıkartmaktan ziyade size daha çok avantaj sağlamış oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı