HP Omen 17 (4070) 9 aylık tecrübeler

Şu ana dek bu laptopta yaşadığım sorunlar şu şekilde:
-Laptop kasası yamuldu fakat bunu düzelttim ters taraftan kitapla ağırlık kurarak.
-Gaming Hub uygulaması bozuldu eski sürümü yükleyerek çözdüm.
-Touchpad bozuldu sonradan kendiliğinden düzeldi sanırsam yazılımsal oldu bilmiyorum.
-Fanları ne yaparsam yapayım kapatamadım. Pil performansını eksi yönde çok etkiliyor.
-Adaptör ayı olduğu için Type-C üzerinden şarj ederek okul kütüphanesinde veya arkadaşımın evinde kullanmak istedim fakat laptop açık olduğunda şarj etmediği veya herhangi bir etki olmadığı için bunu yapamadım. Laptop sadece kapalı iken 25 watt ve üzeri şarj adaptörü takılı iken şarj oluyor. Ben 67 watt a kadar denedim.
-Windows 11 yüklemek zorunda kılması aşırı kötü sürücüleri Windows 10 da çalışmıyor 2 kez Windows 10 kurup denedim. Windows 11 kendisi kastığı için animasyonları kapattım yine kasıyor Windows fakat animasyonlu haline göre daha iyi (Windows 11 kasma sorunu genel tüm arkadaşlarım şurası böyle şurası böyle kasıyor laptopmu bozuk diyor bende de aynısı var Windows bozuk diyorum)

Eğer ASUS alsaydım bu saydıklarımdan hiçbiri olmayacaktı ve ASUS'u 15 watt Samsung şarj adaptörü ile bile şarj edebiliyorsunuz ve laptop açık iken kendim test ettim kuzenimin laptopunda.

Gaming Hub bozuldu son güncellemeler ile birlikte bu yüzden eski sürümü yükledim.
Uygulama manuel eğrisi bozuldu. Ayarladığım fan ayarlarını yapmıyordu ve artık uygulama GPU sıcaklığını görmüyordu bile.
Eski sürümünde manuel eğriyi güzelce yapıyorum. Doğru sıcaklıkları gösteriyor.
Bu yazılım sorunu yüzünden aşırı soğumuştum HP'den fakat eski sürümü yükleyerek çözdüm bu sorunu.
Ama yine de böyle bir markanın uygulamasının bozulması veya fanların kapanmaması aşırı saçma.
BIOS'tan fan always on ayarını kapasam bile güç tasarrufunda ve pilde 30 derecede bilgisayara hala fan açıyor s*l*k yazılım. Yapamıyorsan uygulamayı ver manuel biz ayarlayalım her şeyi.
Keşke ASUS'ya da MSI'ya da Lenovo tercih etseydim...

Şimdi iyi yanları olarak da şunlar söyleyebilirim:
+Sıcaklık değerleri mükemmel. Laptopun Max fan 4800RPM fakat ben oyunlarda ortalama 2300 2800 RPM değerleri arasında kullanıyorum. Oyunlar RDR2, God of War, Resident Evil 2 3 4 remake gibi AAA oyunlarda dahil.
+Klavyesi güzel.

Ekran işlemciye şöyle kaliteli falan demeyeceğim zaten 2K 165Hz ekrana veya 13700HX işlemciye para verdim onlar standart olarak geliyor.
Şimdi kasa hissiyatı güzel diyeceğim oda yanlış olacak parmak izi tutup yamulan kasaya iyi diyemiyorum.

Benim tecrübelerim aklıma geldiğince bu şekilde eğer farklı bir şey aklıma gelirse yazarım bu konu altına. Amacım markayı kötülemek değil kendi tecrübelerimi paylaştım sadece. Yazım yanlışım olduysa kusura bakmayın dürüstçe tüm yaşadıklarımı yazmaya çalıştım okuyan cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Hp omen 16'nın birden görüntüsü gitti, çalışıyordu, televizyona bağlayarak bilgisayarı kapattım ama şimdi açılmıyor. Güç tuşu hiçbir şekilde tepki vermiyor. Aynı sorun Victuslarda da varmış galiba. Başına gelip çözen oldu mu?

Benim Hp omen 16'nın birden görüntüsü gitti, çalışıyordu, televizyona bağlayarak bilgisayarı kapattım ama şimdi açılmıyor. Güç tuşu hiçbir şekilde tepki vermiyor. Aynı sorun Victuslarda da varmış galiba. Başına gelip çözen oldu mu?
Anakart değiştirerek insanlar çözüyor. Fırsat varsa iade edin. Yoksa cihazınızı servise göndermeniz ve genelde minimum 1 ay beklemeniz gerekecek. Görüntü Sorunu bu şekilde.

Açılmama sorunu ise Statik Elektrik sebepli olabilir. Pil ve Adaptör çıkartıp açma tuşuna 30 40 saniye basılı tutun. Ardından ilk pili sonra adaptörü takın ve sistemi açın. CMOS Reset olabilir normaldir.

Anakart değiştirerek insanlar çözüyor. Fırsat varsa iade edin. Yoksa cihazınızı servise göndermeniz ve genelde minimum 1 ay beklemeniz gerekecek. Görüntü Sorunu bu şekilde.

Açılmama sorunu ise Statik Elektrik sebepli olabilir. Pil ve Adaptör çıkartıp açma tuşuna 30 40 saniye basılı tutun. Ardından ilk pili sonra adaptörü takın ve sistemi açın. CMOS Reset olabilir normaldir.
Evet biraz daha baktım da redditte sorunun kaynağını tespit edip çözenler olmuş. (HP has made a fatal design flaw in the omen 16 2023 they have put hall sensor that regulates the closing of the laptop lid whenever you usually close he laptop lid it will go into sleep hibernate right? that's what the laptop is thinking that's happening with it after couple of months after the laptop been through a lot of heat cycles that's because that hall sensor is next to the heatsink and is unable to handle the heat and damaged it self overtime EVERY UNIT is effected since they all have motherboard design every unit that's intel I'm not sure about amd since i have helped anyone yet with an amd omen 16 2023.) Bu şekilde açıklanmış. Tüketici hakem heyetine başvuru yapmayı düşünüyorum.
Asus Rog, MSI GE, Lenovo legion serisi laptoplara gucun yetiyordu sanki bu segment laptobu alabildigine gore. Keske bir konu acsaydin herkes ROG veya Legion onerirdi. Ayrica kasa yamulma olayi cok garip.
Haklısınız, ama alırken buna verdiğim parayla asus rog'un 4050lilisi vardı. Legion ise çok pahalı gelmişti. Asıl hatayı laptop alarak yapmışım.

Evet biraz daha baktım da Reddit'te sorunun kaynağını tespit edip çözenler olmuş. (HP has made a fatal design flaw in the Omen 16 2023 they have put hall sensor that regulates the closing of the laptop lid whenever you usually close he laptop lid it will GO into sleep hibernate right? That's what the laptop is thinking that's happening with it after couple of months after the laptop been through a lot of heat cycles that's because that hall sensor is Next to the heatsink and is unable to handle the heat and damaged it self overtime EVERY UNIT is effected since they all have motherboard design every unit that's Intel I'm not sure about AMD since i have helped anyone yet with an AMD Omen 16 2023.) Bu şekilde açıklanmış. Tüketici hakem heyetine başvuru yapmayı düşünüyorum.

Haklısınız, ama alırken buna verdiğim parayla ASUS ROG'un 4050LILIsi vardı. Legion ise çok pahalı gelmişti. Asıl hatayı laptop alarak yapmışım.

Aynen hocam cok haklisiniz. Sahsen 4050 ustu laptop almaya karsiyim cunku 3 yil sonra bozuluyorlar. Sabit bir yerde yasiyorsan masaustu harici alinmaz bence. Veya laptop lazim olursa da MacBook alirdim.

Arkadaşlar sizce iade kabul edilir mi? Tüketici hakem heyetinin kabul edeceğini düşünüyorum ama servis uğraştırmadan iadeyi kabul eder mi?

Arkadaşlar sizce iade kabul edilir mi? Tüketici hakem heyetinin kabul edeceğini düşünüyorum ama servis uğraştırmadan iadeyi kabul eder mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı