HP Pavilion 15-BC017NT sıcaklık değerleri nasıl?

vextren

Kilopat
Herkese merhaba. Direkt konuya gireceğim. Valorant'ta düşük-orta ayarlarda GPU sıcaklığı 75-85 derecelere kadar çıkıyor. YouTube veya Twitch izlerken ve arkada 2-3 sekme de açıkken 45-55 derecelerde geziniyor. 2 yıldır da termal macununu değiştirmedim. En son garantisi bitmeden bakımını yaptırmıştım. Kendim içini açıp fan temizliği, termal macun değişimi vs. yapmaya korkuyorum. Aslında bu değerler bana normal gibi geliyor, havalar ısındı ve 4 yıllık laptop sonuçta. Açıkçası bilgisayarcıya da götürmek istemiyorum. İçini açıp kendim yapmaya da korkuyorum dediğim gibi. Ne yapmalıyım? Bu sıcaklık değerleri normal mi sizce de? Artık gözüm hep sıcaklık değerinde takıntı yapmaya başladım :(

Sistem özelliklerim:
  • Intel i7 6700HQ
  • NVIDIA GTX 960M
  • 16 GB RAM
Ürünün kodu: 15-BC017NT

Herkese merhaba. Direkt konuya gireceğim. Valorant'ta düşük-orta ayarlarda GPU sıcaklığı 75-85 derecelere kadar çıkıyor. YouTube veya Twitch izlerken ve arkada 2-3 sekme de açıkken 45-55 derecelerde geziniyor. 2 yıldır da termal macununu değiştirmedim. En son garantisi bitmeden bakımını yaptırmıştım. Kendim içini açıp fan temizliği, termal macun değişimi vs. yapmaya korkuyorum. Aslında bu değerler bana normal gibi geliyor, havalar ısındı ve 4 yıllık laptop sonuçta. Açıkçası bilgisayarcıya da götürmek istemiyorum. İçini açıp kendim yapmaya da korkuyorum dediğim gibi. Ne yapmalıyım? Bu sıcaklık değerleri normal mi sizce de? Artık gözüm hep sıcaklık değerinde takıntı yapmaya başladım :(

sistem özelliklerim:
  • Intel i7 6700HQ.
  • NVIDIA GTX 960M.
  • 16 GB RAM.
Ürünün kodu: 15-BC017NT

Hocam vakumlu laptop soğutucular var onları alın gayet iyi soğutuyor ancak benim işlemci 95 ekran kartı 90'larda FPS dusuyor bir tık.

Evet vakumlu laptop soğutucu ve termal macun değişimi işini görür diye düşünüyorum.
Vakumlu laptop soğutuculara baktım ama laptopta yanlarda delik yok arkada var sadece. Fotoğraf ekliyorum. Sarı ile işaretlenmiş yer değil, orayı başka biri işaretlemiş. Fotoyu internetten buldum laptopu kaldırıp çekmeye üşendim :D Mavi ile işaretlermiş yere vakumlu soğutucu olur mu?

Dosya Ekleri

• g.jpg
    g.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 49
Hocam bunu yazdıktan 10 dk sonra kargodan geldı sogutucum 20 derece soguttu almanızı onerırım ama olur bayağı buyuk bıse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı