HP Pavilion DV7-3100EB ve GT 520 Sistemde Mac OS X Sürüm Seçimi

Huckerby

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle tum forum uyelerine merhabalar, elimde iki adet bilgisayarim bulunmakta. Biri dizustu, oburu masaustu.

Dizustu bilgisayarimin ozellikleri:
  • HP Pavilion dv7-3100eb
  • intel core i5 430M
  • 6 GB DDR3 Ram
  • Nvidia GT 230M
Harddisk birkac tane var elimde. Bu dizustu bilgisayarima hangi Mac OS X surumunu yukleyebilirim? Arastirmalarimda birkac surum indirip denediysem de basarili olamadim.

Masaüstü Bilgisayar özellikleri:

  • MSI H61M-P31/W8 anakart
  • intel core i5 2320 islemci
  • 6 gb ddr3 ram
  • Nvidia GT520 ekran karti
  • iki adet 2 tb hdd
Bu iki bilgisayarimdan birine Mac OS isletim sistemi kurmak istiyorum. Hangisine hangi versiyonu indirip kurabilirim? Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler. İki bilgisayarin da anakart BIOS ayarlarinda AHCI secenegini bulamadim. Boyle bir secenek yok mevcut. Haliyle kurabilir miyim? Ne yapabilirim? Bu konuda bilgili arkadaslarin yardimlarini bekliyorum. Teşekkürler, iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisi içinde Yosemite deneyebilirsin. Dizüstünde Harici ekran kartını kullanamazsın. Bu yüzden kurulum yapacağın USB içerisinden NVIDIA kextlerini silip kurulumu deneyebilirsin. Aşağıdaki linkten USB imaj linki, USB kurulumu nasıl hazırlayacağını, kurulum öncesi ve sonrası neler yapacağını, olası sorunlarda nasıl çözeceğini anlatan rehberlere ve rehber referans videolara ulaşabilirsin.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/beta-os-x-10-10-3-raw-ve-dmg-İmajı.185235/
 
Maalesef anlattiginiz ve ornek verdiginiz konuya dair butun kisimlar incelememe ragmen bir turlu kurulumu basaramadim, harddiski gormuyor. Boot ettigim USB'yi goruyor sadece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yapmak istediğin diski temiz formatla. Tekrar dene
ustam anlattiginiz sekilde denedim yine kurulumu yapamadim bir resim ekleyecegim o secenekte kaldi, haricen bende turkce karakterler bulunmuyor foruma yaziyorum ve yazma sonrasi her iki yazmadan hemen sonra ceza veriliyor bu neden surekli cezali konumuna dusuruluyorum, yardim arayan birisi olarak cozum ararken ceza verilmesi tuhaf konuyu yalnis acmis olabilirim bu sebepten bi uyari veya okumam gereken forum kurallarinin linkini verebilirdiniz, umarim tekrar bir ceza verilmez.
Resim yukleyemiyorum forum temasinda sorun var sanirim su an.
DSMOS has arrived. bu yazida kaliyorum..
iyi forumlar.
 
DSMOS Arrived için aşağıdaki linke bakın:
https://www.technopat.net/sosyal/ko...kurulumda-takılma-sorunu.187934/#post-1170965
 
Ben Belcika'da dogup buyudum, klavyemde turkce karakterler mevcut degildir, Turkce ile ilgili hata yaptigim gerekcesiyle uc defa yazdigim mesajdan sonra yetkilerim kisitlanip durdu, bu mesajimdan sonra da eminim ayni uygulamaya maruz kalacagim. Turkce'miz cok sukur iyi, egitime muhtac olmadan gerektigi gibi yetistirildik ve her turlu konusmayi, hitabi, telaffuzu gayet duzgun yapmaya ozen gosteriyoruz. Turk Dil Kurumu forumundaymis gibi en ufak bir virgul, nokta gibi isaretlerde bile yasaklanir olduk, bu yonetim tarzinizi begenmiyorum. Var ise bir saygisizligimiz, hakaretimiz, spam, flood benzeri islerimiz eyvallah, yok ise bir konuyu cozebilmek adina 3 gunde 3 mesaj yazabilmek niye, bilgi erdemliktir der herkes, bilgi paylasimi yapilacak bir platformda bilgiye ihtiyaci olan birine 3 gunde 3 mesaj yazdirabilme mantigini kiniyorum.

forumunuzdan hicbir yardim ve destek talebim olmayacaktir, iyi forumlar.
 
Bende yurtdışında yaşıyorum ve benim kullandığım klavyede de Türkçe karakterler yok. Ancak bu benim Türkçe kurallarına uygun olarak yazmama engel olmuyor. Dolayısıyla, şu yukarıda ki sitemlerini, senin ceza yemene bir mazaret olarak gösteremezsin.
 
Son düzenleme:
Neyse sayın yöneticim, saygılar. Dikkat etmeye çalışırım, sizde lütfen direkt banlamadan önce bir uyarı verseydiniz. Bu daha yakışık olurdu, iyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı