whiskertwo
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Zotac rtx3070 | i5 13400f | Msi Pro H610M-E | Xigmaetek Air Killer | Gskill Ripjaws 2x16 3600mhz | Samsung evo970 1TB |Gamebooster 3+1 Mesh Rgb + 650w Psu +bronze Asus Tuf Gaming vg249q1a 165hz 1ms | Aoc 21.5 g2260VW 75hz 1ms | Lenovo Lecoo gk403 | Steelseries Prime |Steelseries aerox3 Wireless 2022 Snow Edtion | HyperX Cloud III Wireless
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisliği
Arkadaşımda 14700HX var, ısınıyor dediği AMD'ye göre ısınıyor yoksa laptop bir Monster Notebook kadar ısınmayacak. Ayrıca işlemci farkı çok büyük, yerinde olsam kesinlikle 14700HX'liyi alırdım. Konu sadece işlemci değil, uzun ömürlü olması. En basit deyimle, 3 yıl sonra 7 7840HS ortalama kalırken 14700HX hala taş gibi olacak. Zaten 4070 driver konusunda ve teknoloji konusunda zengin, yani en az 3-4 yıl uzatacak bilgisayarın ömrünü.Hocam bir arkadaş başka bir konuda HX ler çok fazla ısınıyor H dan tercihinizi değiştirmeyin demişti. O yüzden HP ninde AMD ile işbirliğini göz önünde bulundurarak Ryzen daha mantıklı olur
https://www.cimri.com/oyun-bilgisay...-144-hz-oyun-bilgisayari-fiyatlari,2268302291 buradan bakıyorum
Hocam ek monitör alacağım için ekrandan çok bana performans önemli o konuda diyeceğiniz var mı?
Ayrıca bilgisayarı oyun için mi yoksa karışık mı kullanacaksın? Karışıksa ne için?
Çünkü arkadaşım 2.5 yıl önce aldığı 3060'lı Monster Tulpar'dan pişman oldu. Aldığında ekran kartı %99'da, işlemci %35-40 civarındayken şu anda oyun performansı oldukça düştü ve ekran kartı %100, işlemci %80 çalışıyor. Drop sorunları ortaya çıkmaya başlamış Rust gibi oyunlarda. Ayrıca yazılımcı olan arkadaşım Unity arayüzünde yavaşladığını da fark etmiş.
Umarım bu şekilde daha anlaşılır olmuştur!

Sorunları neymiş acaba? Ortalıkta böyle bir şey dönüyor: 13. ve 14. nesilde voltaj çekirdekleri sıkıntılı diye. Arkadaşlar %3-5 ihtimalle demobil olan işlemcilerde voltaj çekirdeklerinde sıkıntı var, ofset veriyormuş. Ben de bunların kurbanlarındanım ama laptopta ihtimal daha düşük. Bu, bozulma gibi değil de bozuk üretilme gibi. Yani bilgisayarı aldığında muhtemelen bir sorun olmayacak, olsa da Intel fazlasıyla yardımcı oluyor ki bunun oranı çok düşük. i7 ve i9 serisinde değil, i3 ve i5'te oluyor. i7'de sorunu olanı daha önce duymadım.Emin olmamak ile beraber 13. 14. nesil ıntel işlemciler de problem olduğunu söyleyen arkadaşlar var özellikle aşırı derece de ısınmasından şikayetci olanlarda var. Notebook konusunda 13. 14. nesil işlemcilerde problem var mı ? Dediğim gibi emin değilim.
Yine de tercihimi fiyatı daha uygun ve kendini sorunsuz olarak kanıtlayan AMD den yana kullanırdım.