HTC 10 vs S7 Edge vs LG G6

freakywarlock

Hectopat
Herkese merhaba, 1500 TL'den 2500 TL'ye kadar bütçem var. Fakat önceliğim 1500 TL ile 2000 TL arasında bir telefon almak. Bu fiyat aralığında LG G6 ve HTC 10 telefonları bulunmakta. LG G6'dan yorumları okudukça soğudum diyebilirim, şu an elimde HTC 10 kaldı bu aralıkta fakat HTC 10 hakkında da çok fazla şikayet bulunmakta. Yalnız bu şikayetler, gözlemlediğim kadarıyla genelde HTC 10'un ilk serilerinden gelmekte, yani 2016 üretimli cihazlardan. 2017 yılından sonra üretilen cihazlarda da bu problemler var mı, şu an kullanan arkadaşlar bu sorunları yaşıyor mu, bu soruları merak ediyorum. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi S7 Edge de zorlama bir bütçe ile alınabilir tarafımca. Sizce hiç HTC ve LG'ye bulaşmadan S7 Edge mi almalıyım, HTC 10 ile arasında bulunan 1000TL fiyat farkına değer mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Eylül 2018 de HTC 10 kullanmaya başlayalı 2 sene dolmuş olacak. bi daha ki telefonun ne olur dersen HTC U 11 alırım. Benden dolayı bir yakınım ve kız arkadaşım 128gb hafızalı olanı aldılar, ithalatçı garantili, dedikleri ne biliyor musun? Ben böyle bir telefon kullanmadım... :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi olaya bir de şu açıdan bakarsak, diğer telefonlarda mesela Samsung'u ele alalım; hem kendi uygulamaları var, hem android olduğu için Google uygulamaları var. Keza diğer telefonlarda da aynı. Fakat HTC'ye bakarsan direkt Google uygulamaları mevcut. İşte nedir bunlar dersek; Google Fotoğraflar, Müzik çalar, Takvim vs. Dolayısıyla büyük bi uygulama kalabalığından kurtulmuş oluyorsun, HTC bunu yaparak çekirdek dosyaları da minimum a indirgediği için güncellemeler daha çabuk geliyor. Telefon daha hızlı. yani artısı sayamayacak kadar çok. Diğer bi konu kamerasının on numara olduğunu söylememe gerek yok galiba araştırıp videolarda bunu görebilirsin. Bir kişinin dahi kötü dediğini duymadım görmedim. Bana göre tek bir eksi yönü var Ekran süper lcd 5 kullanılmış, samsung ile bunu kıyasladığında samsung daha canlı duruyor ekran, resim çekiyorsun aynı resim telefondan bakınca samsung da daha canlı ama bir de bilgisayara at aynı fotoğrafları, htc daha canlı çekmiş. çözünürlük ve renkler daha doygun. Güneşte falan ekran parlaklığını iyice açman gerekebilir. Valla anlatabileceklerim bunlar. İlle de samsung almak istersen, Samsung S6 Edge Plus'a bi bak derim. S7'ye nazaran bunu öneriyorum tabi. Bir HTC hayranı olarak bu telefona hasta olmuştum.

Önceliğim fiyat performans olarak HTC 10 fakat dediğim gibi benim için batarya önemli ve HTC 10 hakkında batarya üzerine bu kadar kötü yorumu okuduktan sonra çekiniyorum haliyle. Sizin bataryanızda da böyle bir sorun var mı acaba? Günde kaç saat gidiyor kullanımınıza göre?

S7 Edge.

Peki S7 Edge kavisli olmasından dolayı ekran koruyucularda sıkıntı çıkıyor mu?
Ucuz koruyucular çıkıyor yani 15 liralıklar. Spigen gibi markalı camlarda sıkıntı çıkmıyor diye biliyorum.
S7 Edge batarya, güç, kamera olarak öne çıkıyor.

O fiyata SD 835 işlemcili güncel modeller varken neden 2 yıl önce çıkmış SD 820 işlemcili modellere bakıyorsun acaba? Resmi garantili Nokia 8, XZ1 veya MI 6 alabilirsin. İthalatçı garantili olarak Oneplus 5T veya MI Mix 2 de alınabilir yanlış mıyım?

Eylül 2018 de HTC 10 kullanmaya başlayalı 2 sene dolmuş olacak. bi daha ki telefonun ne olur dersen HTC U 11 alırım. Benden dolayı bir yakınım ve kız arkadaşım 128gb hafızalı olanı aldılar, ithalatçı garantili, dedikleri ne biliyor musun? Ben böyle bir telefon kullanmadım... :)

Şimdi olaya bir de şu açıdan bakarsak, diğer telefonlarda mesela Samsung'u ele alalım; hem kendi uygulamaları var, hem android olduğu için Google uygulamaları var. Keza diğer telefonlarda da aynı. Fakat HTC'ye bakarsan direkt Google uygulamaları mevcut. İşte nedir bunlar dersek; Google Fotoğraflar, Müzik çalar, Takvim vs. Dolayısıyla büyük bi uygulama kalabalığından kurtulmuş oluyorsun, HTC bunu yaparak çekirdek dosyaları da minimum a indirgediği için güncellemeler daha çabuk geliyor. Telefon daha hızlı. yani artısı sayamayacak kadar çok. Diğer bi konu kamerasının on numara olduğunu söylememe gerek yok galiba araştırıp videolarda bunu görebilirsin. Bir kişinin dahi kötü dediğini duymadım görmedim. Bana göre tek bir eksi yönü var Ekran süper lcd 5 kullanılmış, samsung ile bunu kıyasladığında samsung daha canlı duruyor ekran, resim çekiyorsun aynı resim telefondan bakınca samsung da daha canlı ama bir de bilgisayara at aynı fotoğrafları, htc daha canlı çekmiş. çözünürlük ve renkler daha doygun. Güneşte falan ekran parlaklığını iyice açman gerekebilir. Valla anlatabileceklerim bunlar. İlle de samsung almak istersen, Samsung S6 Edge Plus'a bi bak derim. S7'ye nazaran bunu öneriyorum tabi. Bir HTC hayranı olarak bu telefona hasta olmuştum.

Önceliğim fiyat performans olarak HTC 10 fakat dediğim gibi benim için batarya önemli ve HTC 10 hakkında batarya üzerine bu kadar kötü yorumu okuduktan sonra çekiniyorum haliyle. Sizin bataryanızda da böyle bir sorun var mı acaba? Günde kaç saat gidiyor kullanımınıza göre?
Oyun, internet, film gibi aktiviteleri ne kadar yoğun kullandığına bağlı. Standart kullanımda 1 günden fazla gider. Ve bu dediğim şu an hemen hemen her telefon için geçerli birşey. Ayrıca çok yoğun kullandığını varsayarsak, Yarım saatte yüzde elli şarj garanti. Şahsen bana göre sorun değil. Ayrıca bütçeni zorla git u 11 128 lik olanı al. Neden dersen, htc 10 a daha üst düzey bir işlemci, daha fazla ram ve hafıza ve artı özelliklerin eklendiğini düşün, yani programsal olarak fazlası yok dolayısıyla daha hızlı ve stabil, donanımsal olarak da fazlası var, squzee, daha iyi kamera, 4 yönlü mikrofon ve ses kaydı vesaire. Emin ol pişman olmazsın.
Ve son olarak şunu diyebilirim ki kulaklıklara bayılacaksın. Stüdyo kalitesinde müzikleri at telefona, dersin ki daha önce ben müzik falan dinlememişim. Müzikteki her enstrüman sesini ayırabilirsin. Neyse yine çok uzattım. Beğenmeyeceğin tek ayrıntı ekranın cansız olması olacaktır. Onu da parlaklığı açınca sorun olmuyor.

HTC 10 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı