HTC Sensation XL Unlocking Bootloader-Root-Recovery-ROM Kurma Rehberi

M.CaN

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2012
Mesajlar
1.147
Makaleler
16
Yer
Kırşehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
HTC'nin 4.03 güncellemesinden sonra güncellemeyi kestiği eski amiral gemisine farklı bir ROM kurmak için birkaç engeli aşmak gerekiyor. Bunlardan ilki Bootloader kilidini kaldırmak, telefonu S-OFF durumuna getirmek.

Hazırlık İşlemleri:
  • Hızlı Açılış Kapalı Olmalı ( Ayarlar - Güç - Hızlı Açılış)
  • USB Hata Ayıklama Açık Olmalı ( Ayarlar - Geliştirme USB Hata Ayıklama)
  • Telefonunuzun yedeğini alın

Unlocking Bootloader:

  1. HTC dev sitesine girip üye olmanız gerekiyor. Kullandığınız bir e-mail adresiyle kayıt olun çünkü size işlemlerimiz sırasında bir dosya gönderecek.
  2. Unlock Bootloader bölümüne tıkayıp Get Started' a tıklıyoruz. Sağdaki Select Your Device bölümünden All Othet Supported Models bölümünü seçin ve Begin Unlock Bootloader'a tıklayın.
  3. Şimdi sağda işleme başlamadan önce sahip olmamız gereken dosyaları görüyoruz. Android SDK (Software Development Kit), Java Runtime Environment ve HTC Sync. Bu üç dosyayı indiriyoruz ve kuruyoruz. SDK Manager'a girip bütün Package'ları kurun. HTC Sync'i yükledikten sonra açıp telefonunuzu bağlayın ve tanıtın. Daha sonra telefonunuzun bağlantısını kesin. Java'yı da kurun.
  4. Telefonunuzu kapatın. Ses Kısma+Güç tuşuna basılı tutarak HBOOT menüsüne girin. Daha sonra Ses Kısma/Kapama tuşuyla FASTBOOT bölümüne gelip güç tuşuyla seçiyoruz. Daha sonra USB kablosu ile telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz. Step 4'te 3 adet dosya göreceksiniz. Windows bölümünde olan fastboot dosyasını indiriyoruz. Daha sonra Proceed to Step 5'a tıklıyoruz.
  5. İndirdiğimiz fastboot dosyasının bulunduğu klasöore, Android SDK klasörümüzün içindeki şu iki dosyayı da ekleyin: "adb.exe" "ADBWinApi.dll"
  6. Daha sonra bu üç dosyayı attığımız klasörü cmd (Komut Penceresi) ile açalım (Shift + Sağ Tık yaparsanız göreceksiniz.)
  7. Daha sonra şu komutu yazalım ve Enter tuşuna tıklayalım: fastboot oem get_identifier_token
  8. Karşınıza uzunca bir metin gelecek. Sitedeki resimde gördüğünüz gibi yazıları kopyalayacaksınız. Daha sonra sayfanın en altındaki My Device Identifier Token bölümüne yapıştırıp Submit bölümüne tıklayın. Şimdi e-posta adresinize Unlock_code.bin dosyası gönderildi. Bu dosyayı da indirip yine fastboot'un bulunduğu klasöre atıyoruz ve yine cmd ile şu komutu yazıyoruz: fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin
  9. Şimdi karşınıza ekran gelecek. Kilidi kaldırmak için Yes seçeneğini seçiyoruz ve Bootloader Kilidini kaldırma işlemimiz burada bitiyor.

Root:

  1. USB Hata Ayıklama Açık Olmalı ( Ayarlar - Geliştirme USB Hata Ayıklama)
  2. Bilinmeyen Kaynaklara İzin Verin ( Ayarlar - Güvenlik - Bilinmeyen Kaynaklar)
  3. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve Yalnızca Şarj Et'i seçin.
  4. Buradan Root için gerekli yazılımı indirin, yükleyin ve açın.
  5. Root Device (All Methods) bölümünü seçin, telefonunuzun Root işlemi sırasında yeniden başlatma olacaktır, sizden 1 dakika bekleyip Tamam tuşuna basmasını isteyecektir, bunlar normal şeyler.
Root sırasında hata olursa (adb server is out of date):

  1. Buradan adbfix dosyasını indirin.
  2. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve Yalnızca Şarj Et'i seçin.
  3. Programı açın ve size gelen ekrandaki Change butonundan Android SDK Klasörünü seçin. Fix All seçeneğini tıklayın. İşlem bittikten sonra cihazı çıkarın ve Root işlemini aynen tekrar edin.

Recovery:

  1. Google Play Store'dan ROM Manager'ı indirin ve daha sonra ClockWorkMod'u Flash'layın. Bu kadar.
ROM Kurma İşlemi

  1. İstediğiniz ROM'u kurabilirsiniz ancak benim önerim Runny KitKat ROM'u. Diğer ROM'lara göre daha stabil. CyanogenMod tabanlı bir ROM.
  2. ROM dosyasını telefonun ana dizinine atın ve telefonunuzu kapatın (Farklı bir ROM yüklüyorsanız ve Gapps ayrıca bulunuyorsa onu da atın.)
  3. Ses Kısma+Güç ile HBOOT menüsüne geldik. Buradan Ses Açma/Kısma ile RECOVERY'e geliyoruz ve güç düğmemiz ile seçiyoruz. Karşımıza Recovery Menüsü gelecek.
  4. Wipe Data/Factory Reset Yapın.
  5. Mounts And Storage bölümünden; Format System, Format Cache, Format Data Yapın.
  6. Geri dönün ve Advanced'dan; Wipe Dalvik Cache Yapın.
  7. Geri dönün ve Install zip from sdcard'ı seçin, attığımız zip dosyasını flashlayın. (Farklı bir ROM yüklüyorsanız ve Gapps de bulunuyorsa onu da ardından flashlayın. Biz Gapps flashlamıyoruz çünkü indirdiğimiz ROM'un içinde zaten mevcut.)
  8. Daha sonra gelecek menülerden devam ederek ROM'u yükleyin. Telefonunuz açıldıktan sonra Google Play Store hesabınıza giriş yapın, birkaç güncelleme yapacak. Daha sonra telefonunuzu yeniden başlatın. Buradan sonrası size kalmış, güle güle kullanın.
ROM'u kurduktan sonra CyanogenMod'un logosunda telefon takılıyorsa:

  • Bu konudaki bütün adımları başarılı bir şekilde yapmış olmalısınız. ROM Kurma İşlemini tekrar edin. Adımları teker teker takip edin, telefonunuz açılacaktır.

NOT: Konu tamamen tarafımca hazırlanmıştır.
 
Son düzenleme:
Rehber güzel olmuş eline sağlık. Mesajını kopyalayıp ben hazırladım diyen emek hırsızları olabilir. Google'dan takip edebilirsin. Başımıza çok geliyor bu olay. :) Denk gelirsen bize söylersin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı