Hüseyin Ay Tarafından Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstanbul'a sakın gelme kardeşim bir post dayağımı yemeden bırakmam seni. Bir zamanlar çok severdim seni, artık an itibariyle düşmanımsın.
Pardon da siz kimsiniz de böyle insanlara tehdit içerikli mesajlar atabiliyorsunuz? Karşıdaki kişi ne yaparsa yapsın, dayak ve şiddet hiçbir zaman çözüm yolu olamaz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz arkadaş ya. Nasıl çocukça tepkiler bunlar...

@Hüseyin Ay Allah seni cehennem ateşinde yaksın ya rabbim! Sen bir insanı nasıl dolandırırsın öyle? İstanbul'a sakın gelme kardeşim bir post dayağımı yemeden bırakmam seni. Bir zamanlar çok severdim seni, artık an itibariyle düşmanımsın. Bir de bahane olarak ailevi sebepler diyorsun. Bu forumdan defol git kardeş. SDN'ye de şikayet edecem seni.
Kardeş sakin ol ya :eek:

@Frosa Allah seni cehennem ateşinde yaksın ya rabbim! Sen bir insanı nasıl dolandırırsın öyle? İstanbul'a sakın gelme kardeşim bir post dayağımı yemeden bırakmam seni. Bir zamanlar çok severdim seni, artık an itibariyle düşmanımsın. Bir de bahane olarak ailevi sebepler diyorsun. Bu forumdan defol git kardeş. SDN'ye de şikayet edecem seni.
Adamın bayağı bir cüssesi var, bence biraz düşün derim [emoji1]

Arkadaşlar merhaba,

Hüseyin Bey bu konuyla ilgili bize bazı atıflarda bulunmuş "hit kaygılar var" gibisinden. Bu bağlamda bize de cevap hakkı doğdu, iki kelam da ben edeyim konuyla ilgili.

Moderatörlük Başvurusu

Öncelikle Hüseyin Bey bizde moderatör olmak için defalarca başvuru yaptı, defalarca. Öyle ki, bir ara standart moderatör alımlarına son vermiştik ve sadece macOS moderatörü arıyorduk, o zaman bile macOS bölümüne moderatör olmak istediğini belirtmişti.

Moderatör alımlarında sürekli başvuru yapanları almaktan kaçınıyoruz. Bunu kısaca sebebi bu arkadaşların asıl amacının insanlara yardım etmek değil de o unvana sahip olmak için başvuru yapması oluyor. Halihazırda SDN'de moderatör olan biri bir de niye Technopat'ta moderatör olmak ister? Bunun tek açıklaması var: unvan.

Google Translate

Hüseyin Bey bu konuda çok istekli idi. Ben de bu bağlamda kendisine bir metin gönderip tercüme etmesini istedim. Lakini kendisi Google Translate kullanmış olacak ki meşhur Clover Bootloader'ın Clover kısmı makalede "Yonca" diye geçiyordu. Özel bir isim olan Clover Bootlooader, yonca diye tercüme edilmez. Bunu bırakın mütercim tercümanlık okuyanlara, azıcık Türkçe bilene sorsanız bile bilirler.

Bu bağlamda kendisini moderatör olarak kabul etmedik. Konulara verdiği cevapları da az çok takip ediyordum. Çok fazla kalıplaşmış cevaplar veriyordu. Oysa ki burada teknoloji sürekli ilerliyor ve sürekli yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Artık eksik bellek gözükmesi sorunları için "abi MsConfig'i aç" diyen birisi gördüğüm anda yeter artık diyorum...

Hit Kaygısı

Kedi, uzanamadığı ciğere mundar der diye bir laf vardır. Hüseyin Bey'in bize "hit kaygıları var" diye saldırmasının sebebi de budur. Öncelikle istisnasız belki de hepiniz buradan bir uyarı aldığınız için biliyorsunuz ama ben yine de belirteyim: bizim hiçbir zaman hit kaygımız olmadı. Biz hiçbir zaman tık avcısı başlık (clickbait) atmadık. Hiçbir videomuzda büyük harfle başlık göremezsiniz. Hiçbir zaman sansasyonel video çekme derdinde de olmadık. İnsanlar videolarımızı sonuna kadar izlesin de YouTube algoritmasını kandırıp üstlerde çıkalım diye "videonun ortasında kod var, sonuna kadar izleyin" demedik!

Tabii ki biz de daha çok kişiye erişmek istiyoruz. Tabii ki biz de daha fazla izleyicimiz olsun istiyoruz. Sonuçta Technopat da bir işletme. Ama bunun için "Hüseyin Bey'in yaptığı dolandırıcılık konusundan hit gelir" düşüncesi gibi basit insanların yaptığı basit hesaplar yapmıyoruz. Onun yerine kaliteli video içerikler üretmek için çalışıyoruz.

Hit kaygısı olan bir yayın her gün yüzlerce üyesine Türkçe kurallarından dolayı uyarı vermez. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden Hüseyin Bey, kendi kabahatlerinizden dolayı bize desteksiz atıflarda bulunmamanızı rica ediyorum. Bu tür söylemler ancak size zarar verir. Biz zaten sizi moderatör kadromuza katmayarak bile yayın kalitemizi bir kez daha tescillemişiz.

Uzaklaştırma

Buralarda takılmayacakmış bir de Sosyal'in yaş kitlesi küçükmüş. Takılacak yüzüm kalmadı nasıl takılayım demiyor da.

Bu olaydan sonra zaten bir uzaklaştırma cezası alacak kendisi. Süreye karar vereceğiz...

Konuşmalara baktım da başkasının yerine kendim utandım. Siyasetten tut kendi üzerinden hit almaya kadar sallamış da sallamış. Yahu bu sitenin hit kaygısı var da bu konu sayesinde gideriliyorsa sebep yine kendisinin vurdumduymazlığının yüzünden olduğunu anlamıyor mu? Yani öyle mazeretler ortaya atıyor ki insan bir an internetin, akıllı telefonların olmadığı 1990'da yaşadığımızı zanneder.

Kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Şimdi kendisini banlayacağımız için üzülüyorum. Bir hit daha azalacak. Büyük kayıp(!)

@Cihat Uğurlu hocam kargo ne oldu bu arada? Takip sistemi falan var mı yani nerede?
Bu arada sayın moderatör hocalarım, bu @Frosa denen arkadaşın ne olduğu açıkça ortaya çıktığına göre bence bu forumda artık olmaması gerek. Hesabının silinmesi gerekmez mi?

Zaman insanları değiştirir. Hesabını silmeyeceğiz ama uzun süreli bir uzaklaştırma alacak.

Erişim Sorunları...

Hay Allah! Tam da sosyale girecekken site hata vermiş. Siz en iyisi tatlıya bağlayın. Nasıl olsa dolandırıcı değil.(!)

İşin garip yanı dikkat ederseniz sitedeki yavaşlık sorununu çözdük ve bu olayın olduğu hiçbir süre boyunca bir erişim sorunu olmadı. Çok nadir belki bir dakikalık erişim sorunu olmuştur CloudFlare veya bizim Hosting kaynaklı. Ama nedense kendisinin bütün teknoloji erişim kanallarında bir arıza var...

Böyle gereksiz bir konu için vaktinizi çaldığımdan dolayı özür dilerim.

İyi akşamlar.

Geçmiş olsun. Hüseyin Ay'ın böyle biri olacağını sitedeki hiç kimse bilemezdi. Sürekli yetkili olmak isteyen biriydi sosyal içinde. Konularda insanlara yardım eden bir şahıştı. Şahsen şaşırdım böyle bir kişiliksiz biri olduğuna.

Arkadaşlar merhaba,

Hüseyin Bey bu konuyla ilgili bize bazı atıflarda bulunmuş "hit kaygılar var" gibisinden. Bu bağlamda bize de cevap hakkı doğdu, iki kelam da ben edeyim konuyla ilgili.

Moderatörlük Başvurusu

Öncelikle Hüseyin Bey bizde moderatör olmak için defalarca başvuru yaptı, defalarca. Öyle ki, bir ara standart moderatör alımlarına son vermiştik ve sadece macOS moderatörü arıyorduk, o zaman bile macOS bölümüne moderatör olmak istediğini belirtmişti.

Moderatör alımlarında sürekli başvuru yapanları almaktan kaçınıyoruz. Bunu kısaca sebebi bu arkadaşların asıl amacının insanlara yardım etmek değil de o unvana sahip olmak için başvuru yapması oluyor. Halihazırda SDN'de moderatör olan biri bir de niye Technopat'ta moderatör olmak ister? Bunun tek açıklaması var: unvan.

Google Translate

Hüseyin Bey bu konuda çok istekli idi. Ben de bu bağlamda kendisine bir metin gönderip tercüme etmesini istedim. Lakini kendisi Google Translate kullanmış olacak ki meşhur Clover Bootloader'ın Clover kısmı makalede "Yonca" diye geçiyordu. Özel bir isim olan Clover Bootlooader, yonca diye tercüme edilmez. Bunu bırakın mütercim tercümanlık okuyanlara, azıcık Türkçe bilene sorsanız bile bilirler.

Bu bağlamda kendisini moderatör olarak kabul etmedik. Konulara verdiği cevapları da az çok takip ediyordum. Çok fazla kalıplaşmış cevaplar veriyordu. Oysa ki burada teknoloji sürekli ilerliyor ve sürekli yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Artık eksik bellek gözükmesi sorunları için "abi MsConfig'i aç" diyen birisi gördüğüm anda yeter artık diyorum...

Hit Kaygısı

Kedi, uzanamadığı ciğere mundar der diye bir laf vardır. Hüseyin Bey'in bize "hit kaygıları var" diye saldırmasının sebebi de budur. Öncelikle istisnasız belki de hepiniz buradan bir uyarı aldığınız için biliyorsunuz ama ben yine de belirteyim: bizim hiçbir zaman hit kaygımız olmadı. Biz hiçbir zaman tık avcısı başlık (clickbait) atmadık. Hiçbir videomuzda büyük harfle başlık göremezsiniz. Hiçbir zaman sansasyonel video çekme derdinde de olmadık. İnsanlar videolarımızı sonuna kadar izlesin de YouTube algoritmasını kandırıp üstlerde çıkalım diye "videonun ortasında kod var, sonuna kadar izleyin" demedik!

Tabii ki biz de daha çok kişiye erişmek istiyoruz. Tabii ki biz de daha fazla izleyicimiz olsun istiyoruz. Sonuçta Technopat da bir işletme. Ama bunun için "Hüseyin Bey'in yaptığı dolandırıcılık konusundan hit gelir" düşüncesi gibi basit insanların yaptığı basit hesaplar yapmıyoruz. Onun yerine kaliteli video içerikler üretmek için çalışıyoruz.

Hit kaygısı olan bir yayın her gün yüzlerce üyesine Türkçe kurallarından dolayı uyarı vermez. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden Hüseyin Bey, kendi kabahatlerinizden dolayı bize desteksiz atıflarda bulunmamanızı rica ediyorum. Bu tür söylemler ancak size zarar verir. Biz zaten sizi moderatör kadromuza katmayarak bile yayın kalitemizi bir kez daha tescillemişiz.

Uzaklaştırma

Bu olaydan sonra zaten bir uzaklaştırma cezası alacak kendisi. Süreye karar vereceğiz...

Kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Şimdi kendisini banlayacağımız için üzülüyorum. Bir hit daha azalacak. Büyük kayıp(!)

Zaman insanları değiştirir. Hesabını silmeyeceğiz ama uzun süreli bir uzaklaştırma alacak.

Erişim Sorunları...

İşin garip yanı dikkat ederseniz sitedeki yavaşlık sorununu çözdük ve bu olayın olduğu hiçbir süre boyunca bir erişim sorunu olmadı. Çok nadir belki bir dakikalık erişim sorunu olmuştur CloudFlare veya bizim Hosting kaynaklı. Ama nedense kendisinin bütün teknoloji erişim kanallarında bir arıza var...

Böyle gereksiz bir konu için vaktinizi çaldığımdan dolayı özür dilerim.

İyi akşamlar.
Dikkatsizlik veya tecrübesizlik, bazen boş bulunup yazım hatası yapıp, bir gün süreli uzaklaştırma alıyoruz.Toplamda üç gün bu yüzden uzaklaştırma aldığımıda belirtmek isterim, hatasız insan olmaz sonuçta. Bu bağlamda, kendi hatamızdan dolayı ceza ne ise elbette saygı duymak zorundayız. Ama bu arkadaşın yaptığı eylem, açıkça insanları aldatma eylemidir ve sonuç olarak tescil edilmiş ise geçici uzaklaştırma başlı başına bir ödüldür kendisine. Eğerki bu uzaklaştırma süresi kalıcı olmayıp geçici olacaksa. Kalıcı olmayacağı cümlenizden anlaşılıyor zaten. Bir insan ne ise odur, bu saatten sonra değişmesini beklemeniz beni şaşırttı açıkçası. İdam edelim demek elbette olmaz. Bu insanı ben veya bilen arkadaşlarımız, burada her gördüğünde ne düşünecektir, takdiri size bırakıyorum. Bu sitenin böyle ucuz insanlara ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Açıklama yaptığınız için biz size teşekkür ederiz, İyi geceler.

Dikkatsizlik veya tecrübesizlik, bazen boş bulunup yazım hatası yapıp, bir gün süreli uzaklaştırma alıyoruz.Toplamda üç gün bu yüzden uzaklaştırma aldığımıda belirtmek isterim, hatasız insan olmaz sonuçta. Bu bağlamda, kendi hatamızdan dolayı ceza ne ise elbette saygı duymak zorundayız. Ama bu arkadaşın yaptığı eylem, açıkça insanları aldatma eylemidir ve sonuç olarak tescil edilmiş ise geçici uzaklaştırma başlı başına bir ödüldür kendisine. Eğer ki bu uzaklaştırma süresi kalıcı olmayıp geçici olacaksa. Kalıcı olmayacağı cümlenizden anlaşılıyor zaten. Bir insan ne ise odur, bu saatten sonra değişmesini beklemeniz beni şaşırttı açıkçası. İdam edelim demek elbette olmaz. Bu insanı ben veya bilen arkadaşlarımız, burada her gördüğünde ne düşünecektir, takdiri size bırakıyorum. Bu sitenin böyle ucuz insanlara ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Açıklama yaptığınız için biz size teşekkür ederiz, İyi geceler.
10 yıl da teknik olarak geçici bir süre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı