Çözüldü Hyprland X11 uygulamaları açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Xwayland yüklü ve çalışıyordu fakat dün çalışmayı bıraktı. Jar dosyalarını açamıyorum.

Kod:
Exception in thread "main" java.awt.AWTError: Can't connect to X11 window server using ':1' as the value of the DISPLAY variable.

Hatasını veriyor. Blueman applet bile çalışmıyor.

Kod:
blueman-applet 20.18.33 WARNING PluginManager:93 load_plugin: Failed to start plugin GameControllerWakelock: Only X11 platform is supported

Hatası alıyorum.

Çözüm
Açılmadığı ilki mi sonunca mu? Şu an çalışmıyorsa çözümü kaldır başka yol bakalım hocam.

Değişiklikleri yaptım ve yeniden başlattım, çalıştı. Tekrar yeniden başlattım çalışmadı. Tekrar yapınca çalıştı ve bu mesajdan sonra tekrar yeniden başlatınca çalışıyor. Çalışmazsa yazarım tekrardan.

@tempestian hocam 2-3 kere yeniden başlattım ve daha sabah çalışan şey şimdi çalışmıyor. Sorun geri döndü.

Çözüm: Yusuf İpek'in config'inden aldığım satırlarla beraber env değişkenlerim:

Kod:
env = XCURSOR_SIZE,$size
env = HYPRCURSOR_SIZE,$size
env = QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR,1
env = __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME,nvidia
env = QT_QPA_PLATFORM,wayland;xcb
env = CLUTTER_BACKEND,wayland
env = QT_QPA_PLATFORMTHEME,qt6ct
env = QT_WAYLAND_DISABLE_WINDOWDECORATION,1
env = GDK_BACKEND,wayland,x11,nvidia-drm
env = wayland,x11
env = MOZ_ENABLE_WAYLAND,1
env = LIBVA_DRIVER_NAME,nvidia
env = XDG_SESSION_TYPE,wayland
env = WLR_NO_HARDWARE_CURSORS,1
ps aux | grep Xwayland yazıp çıktıyı paylaşır mısın hocam?

Kod:
furkan      1949  0.0  1.1 700996 95280 tty1     Sl+  16:41   0:00 Xwayland :1 -rootless -core -listenfd 60 -listenfd 61 -displayfd 94 -wm 91
furkan     18425  0.0  0.0   6592  4368 pts/1    S+   20:43   0:00 grep Xwayland

Buyurun hocam.

hyprland.conf dosyana exec-once = Xwayland :1 & satırını ekle ve nano ~/.bashrc ile bash kabuğunu açıp şu satırları ekle:

Kod:
export DISPLAY=:1
export XDG_SESSION_TYPE=x11
export XWAYLAND_NO_GLAMOR=1

Varsayılan olarak bash kullanıldığından bash üzerinden gösterdim, eğer zsh kullanıyorsan zshrc olarak değiştirmen yeterli olur.

Bunları yaptıktan sonra Hyprland'ı yeniden başlatıp dener misin?

hyprland.conf dosyana exec-once = Xwayland :1 & satırını ekle ve nano ~/.bashrc ile bash kabuğunu açıp şu satırları ekle:

Kod:
export DISPLAY=:1
export XDG_SESSION_TYPE=x11
export XWAYLAND_NO_GLAMOR=1

Varsayılan olarak bash kullanıldığından bash üzerinden gösterdim, eğer zsh kullanıyorsan zshrc olarak değiştirmen yeterli olur.

Bunları yaptıktan sonra Hyprland'ı yeniden başlatıp dener misin?

Yaptım fakat artık Hyprland başladığında siyah bir pencere açılıyor. Eğer o pencere açıkken X11 uygulaması açarsam, açılıyor. Kapatıp denersem, açılmıyor. Ayrıca o siyah pencere uygulamaları güzel bir şekilde tutamıyor.

3 kere yeniden başlattım ve 2 kere çalıştı. 1 kere açılmadı. Umarım daha fazla açılmamazlık etmez.
Açılmadığı ilki mi sonuncu mu? Şu an çalışmıyorsa çözümü kaldır başka yol bakalım hocam.

Son düzenleme:
Açılmadığı ilki mi sonunca mu? Şu an çalışmıyorsa çözümü kaldır başka yol bakalım hocam.

Değişiklikleri yaptım ve yeniden başlattım, çalıştı. Tekrar yeniden başlattım çalışmadı. Tekrar yapınca çalıştı ve bu mesajdan sonra tekrar yeniden başlatınca çalışıyor. Çalışmazsa yazarım tekrardan.

@tempestian hocam 2-3 kere yeniden başlattım ve daha sabah çalışan şey şimdi çalışmıyor. Sorun geri döndü.

Çözüm: Yusuf İpek'in config'inden aldığım satırlarla beraber env değişkenlerim:

Kod:
env = XCURSOR_SIZE,$size
env = HYPRCURSOR_SIZE,$size
env = QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR,1
env = __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME,nvidia
env = QT_QPA_PLATFORM,wayland;xcb
env = QT_QPA_PLATFORMTHEME,qt6ct
env = QT_WAYLAND_DISABLE_WINDOWDECORATION,1
env = GDK_BACKEND,wayland,x11,nvidia-drm
env = wayland,x11