Hz. Muhammed ve William Shakespeare ile ilgisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir imam dinden çıkış sürecini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Söyle düşünün, sizi yıllarca kandırıp hayatınızı çaldılar ve siz gerçeği öğreniyorsunuz.
Boşluğa düştüm. Tükenmişlik sendromu yaşadım hocam. Sürekli boş vermişlik vardı üzerimde. Gerçi yine var ama bu sefer ki bilinçli. Diğeri istemeden sürekli oluyordu.
Bu videodaki kişi siz misiniz?

Tam da budur işte ön kabul. Bu yaptığınız çok ironik. Ön kabul dışında olanlar da mevcut dediğiniz bilgileri analiz ederken de ön kabul ile ediyorsunuz. Bunu idrak etmek bu kadar zor olmamalı.

Bir kaynaktan, pek de üzerine düşünülmemiş ya da ifade edilmemiş bir yorumdan bahsediyorum. Sanırım bu, kaynağın nereden geldiği ile alakalı bir mevzu değil. Sadece, yorum ile ilgili. Diğer tarafta verdiğiniz örnek; kaynağın içeriği ile alakalı değil, sadece oluşu ile alakalı. Tarafımdan bakınca, bu mantığı kurabilmek zor olmamalı diye düşünüyorum ama ön kabuller, bir şekilde bir şeyleri çöpe atmaya hevesli.

Her insanın bir şekilde kabulleri mevcut lakin, çoğu insan ayrımları hangi hususta yapması gerektiğinden habersiz.

Ibrahim'in mantığı ile sorgulayan sadece kendisi değildir. Descartes'in ontolojik argümanı da aynı mantıkladır. Bağlantıları kurabilmek için okumuş olmak gerekir.

Son düzenleme:
Hocam bunun özetinin, özetinin, özetinin, özeti yok mu? Anca okuyabilirim.

Boşluğa düştüm. Tükenmişlik sendromu yaşadım hocam. Sürekli boş vermişlik vardı üzerimde. Gerçi yine var ama bu sefer ki bilinçli. Diğeri istemeden sürekli oluyordu.
Bende öyle şeyler olmadı ama gerçeği paylaşma içgüdüsü kabardı içimde. Açtığım konulardan belli ediyorumdur sanırım. Zaten ben çocukken de diğer insanların bakış açısına göre garip sorular da soruyordum. İlk okulda din hocasına sorular sorardım. Hiçbir zaman cevaplama gayretine girmeyip, susturdu ve Allah'ın tehditlerini kendi ağzından aktararak konuyu kapatıyordu. Sonra yıllarca sorgulamaz oldum. Ödüm patlıyordu, aklıma bir şey gelse, ufacık şüphe duysam veya merak etsem hemen şu olurdu: "Tevböö tevvbööö çarpılıcaz şimdi sus be sus." Derdim kendi kendime ve böyle böyle geçiştirirdim. O yüzden bunu lütfen okuyun. Biraz da kendi geçmişime yazmışım gibi düşünebilirsiniz.
Bu videodaki kişi siz misiniz?
Hayır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…